E-mail Marketing

Görsel Ögeler E-Posta Pazarlama Çalışmalarında Nasıl Kullanır?

E-postalarınızın geri dönüşüm ve tıklanma oranlarını artırmak istiyorsanız görsel ögeler sizin için olmazsa olmazlar arasında yer almalıdır. Bu tür çalışmalar firmalara yüksek oranda geri dönüşüm sağladığından her aşamada dikkatli davranmalı ve hatta profesyonel destek almalısınız. 

Günümüzde yazılı içeriklerin yerini görsel ögelere bırakması nedeniyle pazarlama çalışmalarınızdan verim almak için bu durumu uygulamalarınızda göz önünde bulundurmalısınız. Görsel ögeler bütün kullanıcıların dikkatini çekeceğinden hem okunabilirlik hem de memnuniyet ve etkileşim artacaktır. Tüketicilerin daha fazla etkileşim içine girmesini istiyorsanız görsellerinizde önemli noktaları göstermeyi ihmal etmeyin. Kullanacağınız görseller mutlaka kolay anlaşılır ve gerçek kullanıcıları içerir şekilde olmalıdır. Doğru görsel boyutunu ve formatını kullandığınızda her tüketici bu içerikleri rahatça görebilecektir.

Bkz. **E-Ticaret Siteleri için Ücretsiz Stok Görsel Siteleri

Görsel Ögeler E-Posta Pazarlama

Görsel Ögeler E-Posta Pazarlama Çalışmalarında Neden Önemlidir?

E-posta pazarlama çalışmaları yaparken görsel ögeler kullanmanız size pek çok açıdan avantaj sağlar. Kullanıcılar genellikle görsellere daha fazla tepki verirler ve bilgiyi daha hızlı şekilde alırlar. Düz metinler pek çok kişi için sıkıcı ve okunması zor bulunur. Bunu fırsata dönüştürerek mesajınızı insanlara daha kolay aktarabilirsiniz. İçerikler kısa sürede algılanacağından bunların geri dönüşleri de daha hızlı olacaktır.

Görsel içerikleri daha düz bir yapıya sahip olduğundan herkes tarafından aynı şekilde algılanır. Yazılı metinler ile kıyaslandığında görsel içerikler daha rahat anlaşılır. Daha fazla bilgiyi daha kısa süre içinde veren görsel içerikler tüketicilere hızlıca ulaşmayı sağlar. İnsanlar gün içinde fazla sayıda e-posta aldığı için bunların her birini okuma olasılıkları azdır. Bunlar arasından öne çıkmak için görsel kullanımı işe yarayacaktır.

Yazılı metinlere kıyasla görsel içerikler kullanıcıların daha fazla ilgisini çekecektir. Çarpıcı ve dikkat çekici görseller kullanarak ziyaretçi trafiğini kısa yoldan artırabilirsiniz. Bu tür içerikler kullanıcıların gözünü korkutmadığından okunabilirlik oranı her zaman daha fazladır.

Bkz. **Blog Görsel Seçimi | Dikkat Edilmesi Gerekenler

Görsel Ögeler E-Posta Pazarlama

E-Posta Pazarlamada Kullanılan Görsel Ögeler

Son dönemlerde görsel içeriklerin daha yaygın olması nedeniyle e-posta pazarlamada görsel ögeler daha sık kullanılır. Bunlar şu şekildedir:

Videolar

Görsel öge denildiğinde pek çok insanın aklına ilk olarak videolar gelir. Farklı amaçlarla kullanabileceğiniz videoları; yeni bir kampanya tanıtmak, yeni bir ürün duyurusu yapmak, mevcut ürünler ile ilgili tanıtım videoları paylaşmak, ürünlerin kullanım ipuçlarını vermek, nasıl kullanılacağını göstermek gibi amaçlarla hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz kendi videolarınızı hazırlayabilir ya da bu alanda profesyonel olan kişilerle çalışabilirsiniz. Hazırladığınız içeriklerin kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Böylece videolardan alacağınız verim daha fazla olacaktır. Eğer kendi videolarınızı kendiniz hazırlayacaksanız öğrenme sürecini tamamlamalısınız.

Görsel Ögeler E-Posta Pazarlama

Bkz. **Blog Görsel Seçimi | Dikkat Edilmesi Gerekenler

Statik Fotoğraflar

Ürünlerin belli bir konsept içinde tanıtımının yapıldığı statik fotoğraflar kullanıcıların o ürünü nasıl kullanacaklarını gösterir ve onu daha iyi anlamalarına yardımcı olur. Bu görsellerin altına eyleme çağrı butonları koyarak insanların ürüne kısa yoldan ulaşmalarını sağlayabilirsiniz. Bu tür fotoğraflar genellikle tek ürünlerin tanıtımı için faydalıdır. Bu nedenle e-postanızı çok uzatmadan doğrudan o ürün ya da maksimum iki ürün üzerinde durmalısınız. Aksi halde avantajlarınız dezavantajlara dönüşecektir.

Görsel Ögeler E-Posta Pazarlama

Bkz. **Site Görselleri Nereden Elde Edilir ve Nasıl Düzenlenir?

GIF

Hareketli görseller olarak da bilinen GIF içerikler birkaç saniye sürer ve kendi içinde tekrar eder. Birden fazla görsel kullanarak GIF ile insanların daha fazla ilgisini çekebilirsiniz. Örneğin mobil uygulamanız varsa onun tanıtımını GIF ile yapabilir, detaylı görsellere yer verebilirsiniz. Günümüzde pek çok e-posta sağlayıcısı GIF kullanımını destekler. Bu durumu avantaja çevirerek ilgili görsel tipiyle daha fazla kişiye hitap edebilirsiniz. Ancak dosya boyutunun yüksek olmamasına ve kolay bir şekilde yüklenmesine dikkat etmenizde fayda vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X