İçerik Pazarlaması

Blog Görsel Seçimi | Dikkat Edilmesi Gerekenler

E-ticaret ve kişisel blog sahipleri, blog yazıları sayesinden bilinirliklerini artırır. Blog yazılarının içeriği kadar yazıda kullanılan görseller de bir o kadar önemli. Blog görsellerini seçerken dikkat edilmesi gereken pek çok önemli nokta bulunuyor. Bu önemli noktalara dikkat ederek görsellere karar verirseniz, hem siteniz daha kaliteli görünür hem de sitenizi ziyaret eden kullanıcıların dikkatini çekebilirsiniz. Nelere dikkat etmeniz gerektiğini ise yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz!

E-ticaret siteleri, arama motorları tarafından değer kazanmak için blog yazımına özen göstermelidir. Yazıların içeriğinin SEO ile uyumlu olması gerekir. Tabii ki sadece yazılar değil, görsellerde SEO ve arama motorları ile uyumlu olmalıdır. Ayrıca görselleriniz, sitenizi ziyaret edenlerin de ilgisini çekmelidir.

Rehber niteliğindeki yazımızı okuyarak, görsel seçimiyle ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz:

Blog Görselleri Seçilirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Görsel SEO Optimizasyonları

Arama motorları, sitenizde yer alan yazıları ve görselleri indekslemektedir. Özetle, blog bölümünde yayınladığınız yazılar ve görseller arama motorlarının botları tarafından taranır ve kaydedilir. İndekslenen bu veriler de doğrudan arama motoru sonuç sayfasını (SERP) etkiler. Olumlu yönde bir gelişim göstermek için, görsellerinizde SEO çalışmaları yapmalısınız. SEO doğrultusunda optimize edilen görseller, hem sıralamanızı etkiler hem de sitenize müşteri trafiği çekmenize yardımcı olur. Peki blog görsellerinde SEO çalışmaları nasıl yapılıyor?

Blog yazınız için görsel seçtikten sonra, sıra SEO ile uyumlu hale getirmeye gelir. Aşağıdaki noktalara dikkat ederek SEO ile uyumlu görseller elde edebilirsiniz:

  • Görsel ismi,
  • Görsel boyutu,
  • URL yapısı, optimizasyonları ile görsellerinizi SEO ile uyumlu hale getirebilirsiniz.

Aşağıdaki yazımızı okuyarak, görsel optimizasyonları hakkında bilgi edinebilirsiniz:

Yüksek Çözünürlüklü Görseller Kullanın

E-ticaret siteniz veya kişisel bloglarınız için kaliteli ve yüksek çözünürlüğe sahip görseller seçmelisiniz. Düşük çözünürlüğe sahip görseller, hem sitenizin kalitesiz ve amatör görünmesine sebep olur hem de yazıyı okuyan kullanıcıların ilgisini ve dikkatini çekemez. Bu nedenle de blogunuz için görsel seçerken, tercihinizi yüksek çözünürlüklü görsellerden yana kullanmalısınız.

Siteniz için görsel oluşturmak istiyorsanız aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz:

Mobil Uyumlu Görseller Seçin

Blog yazılarını okuyan kullanıcıların büyük bir bölümü, mobil cihazlarından siteleri ziyaret eder ve blog yazılarını okur. Görsel seçimi yaparken de bu önemli detaya dikkat etmelisiniz. Hem siteniz hem de seçtiğiniz görsel mobil ile uyumlu olmalıdır. Mobil ile uyumlu olan görseller ve içerikler; sitenizi ziyaret eden kullanıcıların ilgisini çekebileceği gibi, içlerinde diğer yazılarınızı okuma istediğini de doğurur.

Telif Haklı Görsellere Dikkat Edin

Arama motorları için görsel seçimi yaparken telif hakkı olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Telif hakkı olan görselleri kullandığınızda, görsel sahibinin sizden telif hakkı talebinde bulunabileceğini unutmayın. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için, telifsiz görsellerin yer aldığı siteleri kullanabilirsiniz.

Yazımızı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz:

İnsanların Yer Aldığı Görseller Tercih Edin

girisimcilik-icin-yapilmasi-gerekenler

Blog resimlerinizin dikkat çekici olmasını sağlamak için, insanların yer aldığı görselleri tercih etmelisiniz. İnsanların yer aldığı görsellerle birlikte, kullanıcılar kendini yazıya ait hissedebilir ve bütün dikkatini yazıda toplayabilirler. Ancak bu resimleri, blog yazısının içeriğe göre belirlemelisiniz. Yani her ortama uyum sağlayacak klasik görseller seçmek yerine, konuyla doğrudan ilgili görselleri kullanmalısınız. Bu sayede, kullanıcılar kendini yazıya daha iyi adapte edebilir ve yazının bir parçası olduğunu düşünebilir.

Ara Görseller Kullanın

Uzun blog yazılarının daha kolay ve keyifli okunmasını sağlamak için ara görseller kullanmalısınız. Bu sayede yazınız uzun bile olsa, kullanıcılarınız keyifle okur ve sitenizde daha fazla zaman geçirir. 

Standart Görsel Boyutu Belirleyin

Bütün blog yazılarınız için ortak bir öne çıkan görsel boyutu belirleyin. Standart görsel boyutları, yazının daha kaliteli ve kurumsal bir görünüm elde etmesine yardımcı olur. Farklı görsel boyutları kullanırsanız, yazınız göz yorucu ve dikkat dağıtıcı bir hale gelebilir.

Blog görselleri, en az yazı içeriği kadar öneme sahiptir. Özensiz seçilen görseller, kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyebilir ve site i̇çi trafiği düşürebilir. Bu gibi durumların önüne geçmek için, görsel seçimi yaparken yukarıda açıklanan noktalara dikkat etmelisiniz. Kaliteli ve özgün görsellerle kullanıcı trafiğinizi artırabilir ve e-ticaret sitesi sahibiyseniz, marka bilinirliğinizi de artırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X