İçerik Pazarlaması

Yaratıcı Blog Fikirleri Bulmak için 9 Yöntem

E-ticaret sitesinin daha fazla kişiye ulaşması açısından önemli olan yaratıcı blog fikirleri ziyaretçi trafiğinin artmasına katkıda bulunur. Ancak içerik üretirken belli bir zaman sonra yeni ve dikkat çekici başlıklar bulmakta zorlanabilirsiniz.

İlgi çekici konu başlıklarıyla özgün içerikler oluşturmak istediğinizde ise faydalanabileceğiniz bir takım yöntemler bulunmaktadır. Böylece yapacağınız içerik pazarlama çalışmaları ile farklı bakış açılarına sahip olabilirsiniz. 

Bu yazımızda yaratıcı blog fikirleri için hangi yöntemleri kullanabileceğinizden bahsedeceğiz.

1. Google Otomatik Tamamlayıcıyı Kullanın

Google üzerinde anahtar kelimelere yönelik olarak arama yaparken birkaç harf ya da kelime girdikten sonra altta açılan Google önerilerine göz atabilirsiniz. Bu sonuçlar kullanıcıların yaptıkları aramalarla ilgili fikir verecektir. Bunlar arasından ilgi çekici olan başlıkları seçebilir ve içeriklerinizde kullanabilirsiniz.

Bkz. **Blog Resmi Seçerken Kullanabileceğiniz İpuçları

2. Ürünlerle Alakalı Kullanıcı Soruları Hazırlayın

Siteyi ziyaret eden kişilerin ürünlerle ilgili yaptıkları yorumlar ve sordukları sorular blog için fikir ararken yönlendirici olacaktır. Sosyal platformlarda ya da e-ticaret sitesindeki ürün sayfalarının alt kısmında bulunan bu yorumlar ve sorular kullanıcıların o konu ile ilgili bilgiye ihtiyaç duyduğunu gösterir. Bu sayede ilgili konulara yönelik blog içerikleri hazırlayarak bilgilendirme yapabilirsiniz.

3. Hediye Rehberleri Oluşturun

Özellikle özel günlerde kullanıcılar hediye rehberlerine yoğun ilgi gösterir. Bu nedenle blog içeriklerinde hediye önerilerine ve rehberlerine yer verebilirsiniz. Özel günlerin yaklaşmasıyla birlikte bu tür aramalara olan ilgi arttığından mevcut içeriklerde güncelleme yaparak ya da yeni ürünler ekleyerek ilgi çekici yazılar hazırlayabilirsiniz.

Bkz. **Her Marka Neden Blog Kurmalı? | Blog Kullanımının Önemi

4. Sektörle İlgili Bilgi Paylaşımı Yapın

Daha fazla kişiye hitap edebilmek ve takipçi sayısını artırmak adına ilgili sektöre yönelik gelişmeleri aktarabilirsiniz. Marka değerinizi artırmayı sağlayacak bu tarz içeriklerle sektördeki öncü firmalardan biri haline gelebilirsiniz. Markanızı bilinirliğini artırmanızı sağlayacak bu uygulama, sektördeki kişilerle ağ oluşturmanıza da katkıda bulunur.

5. Ürün İncelemeleri Yapın

İnternet sitesinde satışa sunulan ürünlerin incelemesini yapmak kullanıcıları memnun edecektir. Genellikle kullanıcılar bir ürün satın almadan önce o ürün hakkında kapsamlı incelemelere ilgi göstermektedir. Buna dair hazırlanmış video içerikler ve yazılar aynı zamanda organik trafik de sağlar. Satın alma sürecini de daha hızlı hale getiren bu incelemeler uzun vadede iyi bir yatırım olacaktır.

Bkz. **E-Ticaret Siteleri için Blog Konusu Önerileri

6. Liste İçerik Hazırlayın

Ziyaretçileri hem eğlendirecek hem de bilgi verecek şekilde hazırlanan liste içerikler ile farklı konseptler hazırlayabilirsiniz. Maddeler şeklinde hazırlanmış yazılar genellikle kullanıcılar tarafından daha kullanışlı bulunur. Alfabetik sıra ile hazırlanan blog yazıları trafiği ve etkileşimi artırır.

7. Google Trend’e Göz Atın

Hangi konuların ve kelime gruplarının daha fazla tercih edildiğini düzenli olarak açıklayan Google Trends analizleri kullanıcı alışkanlıklarını da gösterir. Mevcut dönemde trafik yoğunluğu fazla olan blog içeriklerini hazırlamaya imkan veren bu trendler ile arama sorgularından trafik çekebilirsiniz. Bu sayede web sitenize alacağınız geri dönüşler günden güne artacaktır.

Bkz. **E-Ticaret Sitesine Blog Yazısı Yazılırken Yapılan Hatalar

8. İlgili Anahtar Kelimeler Kullanın

En çok kullanılan anahtar kelimelere benzer anahtar kelimeleri seçerek, ilişkili blog içerikleri hazırlayabilirsiniz. Çünkü kullanıcılar benzer anahtar kelimelerle ilgili de arama yaparlar. Bu durumu avantaja çevirerek içerik ürettiğinizde organik trafik de elde edebilirsiniz. Eğer kelime seçmekte zorluk çekiyorsanız internetten ücretsiz kullanabileceğiniz araçlardan yardım alabilirsiniz.

9. Rakip Analizi Yapın

Yaratıcı blog fikirleri için rakip analizi yapabilirsiniz. Bu kapsamda rakiplerinizin ağırlık verdiği içerik türlerini ve yaptıkları blog çalışmalarını inceleyebilirsiniz. Hangi anahtar kelimelerin kullanıldığına bakarak bunlarla ilgili içerik oluşturabilirsiniz. Analizler sayesinde içerik uzunluğu, yayın sıklığı, içerik formatı gibi konular hakkında da fikir edinerek blog üretiminde farklı noktalara değinebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X