İçerik Pazarlaması SEO

Blog Resmi Seçerken Kullanabileceğiniz İpuçları

Kullanıcıların dikkatini çekmek istediğinizde blog resmi vb. diğer tüm içerik görselleri öncelik vermeniz gereken konuların başında gelmektedir. Bu sayede ziyaretçilerin sitenize daha fazla ilgi göstermesini sağlayabilirsiniz. İçeriklerinizin okunmasını teşvik etmek adına yazılarınızla uyumlu görseller kullanmanız önemlidir.

Örneğin yazılarınızı sosyal medya platformlarında paylaşıyorsanız burada doğrudan görseller görünecek ve yazılarınız alt kısımda görülecektir. Bu nedenle görselinizin ilk bakışta siteye yönlendirici etkiye sahip olması gerekir. Yapılan araştırmalara göre görseli bulunmayan ya da kötü bir görseli olan içerikler kullanıcıların siteyi kısa süre içinde terk etmesine neden olmaktadır.

1. Görsellerin Yüksek Kalitede Olmasına Dikkat Edin

Seçeceğiniz blog resmi için görüntü kalitesi ne kadar yüksek olursa kullanıcıların memnuniyeti de o kadar artacaktır. Böylece siteniz daha özenli görünecek ve bununla birlikte ziyaretçi trafiğiniz de giderek yoğun hale gelecektir. Özellikle akılda kalıcı ve çarpıcı fotoğraflar seçmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.

2. Telif Hakkını İhmal Etmeyin

Telif hakları Google aramaları açısından büyük öneme sahiptir. Eğer sitenizde telif hakkı içeren bir görsel kullanırsanız bu durumda görselin sahibi sizden hak talep edebilir. Bu nedenle görsel seçerken bu tür durumlara sebep olmayacak içerikleri kullanmalısınız.

Bkz. **E-Ticaret Siteleri için Ücretsiz Stok Görsel Siteleri

3. İnsan İçerikli Görseller Tercih Edin

Blog resmi seçimine objeler yerine insan içerikli fotoğraflara yer vermeniz her zaman daha etkili olacaktır. Böylece ziyaretçilerinizin ilgisini çekebilir ve onları yazılarınıza dahil edebilirsiniz. Bu tür fotoğraflar daha gerçekçi olduğundan duygularınızın insanlara daha iyi yansıtılmasını sağlayacaktır. Kullanacağınız fotoğrafların yazı içeriği ile uyumlu olmasına da özen göstermelisiniz. Böylece hem yazıyla hem de görselle kullanıcılara istediğiniz mesajı iletebilirsiniz.

Bkz. **Dikkat Çekici ve Kaliteli Ürün Fotoğrafları Hazırlayın!

4. Uzun Yazıların Aralarına Görsel Ekleyin

Uzun yazıları okumak pek çok insan için sıkıcı olabilir. Bunları daha çekici ve okunabilir hale getirmek adına yazıların arasına uygun görseller ilave edebilirsiniz. Böylece yazıyı okumak da kolaylaşacaktır. Konunun geneli ve ara başlıklarla ilgili görsel seçebilirsiniz. Ardından bu içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşarak daha fazla kişiye ulaştırabilirsiniz.

5. Grafikler Kullanın

İçeriklerini tamamen düz yazıyla anlatmak yerine anlatımda grafiklere yer vermeniz kullanıcılara mesajınızı daha rahat iletmenizi sağlayacaktır. Bu şekilde yazınızı diğer platformlarda da kolayca paylaşabilirsiniz. İlgi çekici ve detaylı grafikler hazırlayıp bunları sosyal medya kanallarına koyabilirsiniz.

Bkz. **5 Adımda Ürün Görsel Çekiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

6. Görsel SEO Çalışmaları Yapın

Bildiğiniz üzere SEO içerikler açısından son derece önemlidir. Bunu görsele aktarmak adına URL yapısı, görselin boyutu, görsel adı gibi detaylara dikkate ederek en uygun görseli seçebilirsiniz. Google arama motorunda yapılan araştırmaların büyük bir kısmı görsel arama sorgularından geldiği için yapacağınız çalışmalar size daha fazla ziyaretçi olarak geri dönecektir.

Bkz. **Blog Görsel Seçimi | Dikkat Edilmesi Gerekenler

7. Mobil Uyumluluğa Önem Verin

Günümüzde pek çok kişi internet kullanımını mobil cihazlar üzerinden yapmaktadır. Bu nedenle blog içeriğinizin mobil görünümü sorunsuz şekilde desteklemesi önemlidir. Web siteniz için tasarım yaparken bütün sayfaların mobile uygun olup olmadığını kontrol etmeli, herhangi bir sorun yaşanıyorsa anında müdahale etmelisiniz. Ayrıca görsellerinizin de mobil görünümde daha detaylı açılabilir olmasına özen göstermelisiniz. Mevcut mobil tasarım örneklerini inceleyerek nasıl bir yol çizmeniz gerektiğiyle ilgili fikir edinebilirsiniz.

Bkz. **Site Görselleri Nereden Elde Edilir ve Nasıl Düzenlenir?

8. Kalıplaşmış Fotoğraflar Tercih Etmeyin

Blog içeriklerinizde yaygın olan fotoğraflar yerine daha sitenize özgü görsellere yer verebilirsiniz. Genellikle kullanıcılar daha özgün ve jenerik olmayan fotoğraflara ilgi göstermektedir. Klişe fotoğraf kullanılan siteler için çoğu kullanıcı “özensiz iş” yorumu yapmaktadır. Benzeri bir olumsuz algı yaratmamak adına hem konu hem de içerikle örtüşen fotoğraflar seçmelisiniz. Böylece sitenizin daha fazla dikkat çekmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için internette yer alan başarılı fotoğraflara göz atın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X