SEO

E-Ticaret Sitenize Backlink Almak için Neler Yapabilirsiniz?

Sitelerin birbirine vermiş oldukları bağlantılar olarak ifade edilen backlink sitenizin arama motorlarında üst sıralarda listelenmesi açısından önemlidir. Bunu sağlamak adına e-ticaret sitenize backlink almak için neler yapacağınızı araştırmanızda fayda vardır. Sitenizin daha fazla kişi tarafından bilinmesini sağlayacak bu tür çalışmalar arama motorlarında sitenizi iyi konuma çıkaracaktır. Sitenizde kullandığınız içeriğin faydalı ve özgün olması da sıralamanızı olumlu etkileyecektir.

Alacağınız backlink ile sitenizin güvenilir olduğunu da gösterebilirsiniz. Eğer referans aldığınız site sıkıntılıysa bu durum size olumsuz bir geri dönüş getirecektir. Bu nedenle backlink çalışmalarında her zaman dikkatli olmanız gerekir. Alacağınız backlink ile içeriklerinizin daha hızlı bir şekilde ve kısa sürede dizine eklenmesini sağlayabilirsiniz.

Bkz. **E-Ticarette Büyümek için Uygulayabileceğiniz 6 Taktik

E-ticaret Sitenize Nasıl Organik Backlink Çalışması Yapabilirsiniz?

Adım adım ve hangi stratejileri kullanacağınızı bilerek ilerlemeniz siteniz açısından daha verimli olacaktır. Özellikle strateji belirlerken şu adımları takip edebilirsiniz:

Orijinal ve Kaliteli Blog İçerikleri Kullanın

Backlink alma çalışmaları denildiğinde genellikle akla ilk olarak orijinal ve kaliteli içerikler gelir. Belli konular üzerinde açıklayıcı ya da ipuçlarına yönelik hazırlanan içerikler ya da istatistiksel paylaşımlar referans kaynağı olabileceğiniz içerikler arasında yer alır. Bu tür çalışmalar yapmadan önce blog içeriklerinizin kalitesini artırmak için ön çalışma yapmanızda fayda vardır. İçeriklerin SEO uyumlu olması ve özgünlüğü, ilgi çekici başlıklar içermesi kullanıcıların dikkatini çekecektir.

Bkz. **SEO Raporu Nasıl Hazırlanır, Ne İşe Yarar?

İnfluencer Pazarlama Çalışmalarına Ağırlık Verin

Aylık belli bir trafiği olan ve aktif şekilde web görünürlüğü bulunan kişilerle influencer pazarlama çalışmaları yapmanız backlink açısından etkili olacaktır. Bu kişilerden size özel içerik üretmesini isteyebilir ya da onlarla içerik ortaklığı yapabilirsiniz. Böylece doğrudan o yayıncının kitlesine hitap edebilir ve marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz. Eğer farklı yayıncılar ile ortaklık yaparsanız hedef kitleniz daha da genişleyecektir. Ancak bu gibi çalışmalarda kaliteli içeriklere öncelik vermeniz gerekir.

Grup Sponsorlukları, Takım ya da Etkinlik Araştırın

Sponsorluk çalışmaları farklı kanallardan link almak için etkili olacaktır. Etkinlik, spor takımı ya da gruba sponsor olduğunuzda onların sitesinden kendi sitenize link atabilirsiniz. Böylece onların kitlesine de hitap etmiş olursunuz. Bu tür davranışlar SEO çalışmaları için de faydalıdır. Takipçiler tarafından görünür hale gelmek için düzenli olarak sponsorluk anlaşmaları yapabilirsiniz.

backlink içerik

Farklı İçerik Türlerini Bir Araya Getirin

Doğrudan metin içerikleri kullanıcılar tarafından çok fazla ilgi görmez. Bunları daha çekici hale getirmek adına farklı içerik türlerini bir araya getiren blog yazılarını kullanabilirsiniz. Böylece backlink oranınız artacaktır. İlgili blog içeriklerine video ekleyebilir veya tam tersine videoları blog içeriklerine dönüştürebilirsiniz. Bu tür video temelli paylaşımlar yapmanız daha fazla talep görecektir.

Konuk Yazarlık Yapın

Farklı siteler üzerinden backlink çalışması yapmak istediğinizde konuk yazarlık son derece etkili olacaktır. En çok tercih edilen yöntemlerden biri olan konuk yazarlık ile kullanıcılara bilgi verebilir ya da bir konuyu tanıtabilirsiniz. Bunu yaparken kendi siteniz için yönlendirme linki koyabilir, böylece yayıncıların sitesinden yönlendirme alabilirsiniz. Ancak istediğiniz sonucu elde edebilmek için kullanacağınız siteyi iyi seçmeniz gerekecektir. Bütün sitelerin backlink sağlamayacağını unutmamalısınız.

Bkz. **Küçük İşletmelerin Haftalık Profesyonel SEO Çalışmaları

backlink yönlendirme

Sosyal Platformlardan Sitenize Yönlendirme Yapın

Günümüzde sosyal medya kullanıcısı çok fazla sayıda olduğundan bunu fırsata dönüştürmek adına e-ticaret sitesine yönlendirme yapabilirsiniz. Sosyal medya profilinizde ya da güvendiğiniz bir profilde sitenizin linkine yer vererek hesabı ziyaret edenlerin doğrudan siteye gitmelerini sağlayabilirsiniz. Sitede kullandığınız blog içeriklerini ilgi çekici başlık ve konulardan seçtiğinizde insanların size olan ilgisi günden güne daha da artacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X