SEO

SEO Ajansı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

E-ticaret sitenizin arama motoru sonuçlarında daha görünür hale gelmesi için SEO çalışmaları son derece önemlidir. Sitenizin SEO performansının artması adına bu alanda başarılı ve profesyonel bir SEO ajansı ile çalışmanız gerekir. Ancak her ajans istediğiniz özelliklere sahip olmayacağından seçim aşamasında bazı hususlara ekstra dikkat etmenizde yarar vardır. Öncelik vermeniz ve uzak durmanız gereken ajansların hangileri olduğunu bilmeniz sitenize uzun vadede avantaj sağlayacaktır. Böylece yapacağınız her bir çalışmadan alacağınız trafik ve geri dönüş daha fazla olacaktır.

Bkz. **Tüm Ayrıntılarıyla Kaliteli SEO Danışmanlığı

SEO Ajansı Seçerken Nelere Dikkat Edilir?

Başarılı bir SEO ajansı ile çalışmak için şu özelliklere öncelik vermelisiniz:

1. Tecrübelerini Sorun

Piyasada hizmet veren çok sayıda SEO ajansı olmasına karşın bunların hepsi yeterli tecrübeye sahip değildir. Bu nedenle seçim yapmadan önce iş ile ilgili deneyimlerini inceleyin ve geçmişte yapılan çalışmaların ne kadarının başarılı olduğunu öğrenin. Hangi firmalarla çalışıldığını ve nasıl sonuçlar alındığını öğrenmeniz fikir edinmenize yardımcı olacaktır.

2. Ne Kadar İşin Ajansta Yapılacağını Öğrenin

Bazı işlerde SEO ajansları işin tamamlanması adına aracı firmalardan destek alırlar. Bu nedenle işlerin ne kadarlık kısmının farklı firmalarda yapılacağını bakabilirsiniz. Dışarıdan yapılacak olan işlerde bunun için hangi firmanın tercih edileceğini ve hangi işlerin dışarıda yaptırıldığını öğrenin. Böylece işinizin ne kadar verimli şekilde tamamlanacağı hakkında ön bilginiz olacaktır.

3. Ajansın Sizden Beklentilerini Sorun

İşin başarılı olması adına SEO ajansı sizden çeşitli veriler ve bilgiler ister. Bunların eksiksiz ve doğru olması verimliliği artıracaktır. İstenen bilgilerin neler olduğunu, ne kadar sıklıkla bilgiye ihtiyaç duyulacağını ve acil olup olmadığını öğrenmenizde yarar vardır.  

Bkz. **SEO, Reklam ve Dijital Pazarlama

4. Ne Kadar Zamanda Sonuç Alınacağına Bakın

SEO ajansının güvenilir olup olmadığını anlamak için çalışmaların sonucunun ne kadar zamanda alınacağını inceleyin. Bazı SEO ajansları ne kadar zamanda sonuç alınacağı ile ilgili kesin ve net bir tarih vermek istemez. Verilen tarih firmanın işine olan güvenini ve profesyonelliğini ortaya koyar. Google herhangi bir zaman içinde algoritmalarını değiştirebilir ve ajansın buna müdahale etme olanağı yoktur.

Bazı firmalar bir gün içinde sonuç alacağını söylerler. Fakat bunun bir inandırıcılığı yoktur ve bu firmalardan uzak durmanız gerekir. Çünkü yapılacak SEO çalışmaları uzun vadelidir ve faydalarının ortaya çıkabilmesi için belli bir zamana ihtiyaç vardır. Bu nedenle kısa vadede sonuç alınacağını söyleyenlerin doğruluk payı yoktur.

Bkz. **E-Ticaret Siteleri için Teknik SEO Önerileri

5. SEO Haricinde Uzmanlık Olup Olmadığını Öğrenin

Bazı firmalar yalnızca SEO odaklı hizmet verirken bazılarında ise dijital pazarlamanın diğer alanlarında da çalışmalar yapılır. Bu sayede aynı firmadan birden fazla hizmet alabilirsiniz. Farklı konularda uzmanlığı bulunan firmaları seçmeniz işlerinizin daha pratik ve verimli şekilde hallolmasını sağlar. Birden fazla dijital pazarlama çalışmanızı tek bir firmaya verdiğinizde ihtiyacınıza en uygun tek bir strateji hazırlanabilir. Her hizmet farklı firmalarda yürütüldüğünde bütünlük sağlanması biraz zor olabilir. Bu nedenle verimliliğiniz azalabilir ve iş daha uzun sürede tamamlanabilir.

Bkz. **Dijital Reklam Ajansı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenleri Biliyor musunuz?

6. Veri Paylaşım ve Raporlama Süreçlerini Öğrenin

Yapılacak SEO çalışmalarının uzun vadedeki getirisini görebilmek için yapılanların raporlanması önemlidir. Bu raporlamaların firma tarafından ne kadar sıklıkta yapıldığını ve bu verilerin sizinle paylaşılıp paylaşılmadığını öğrenmelisiniz. Eğer firma sizinle SEO analiz raporu paylaşmıyorsa söz konusu ajansla çalışmanız önerilmez. Raporları ileten firmanın bunları nasıl okuyacağınız ve inceleyeceğiniz konusuna da size yardımcı olması gerekir. Ölçütler ve anlamları ile ilgili size bilgilendirme yapan firmaya öncelik verebilirsiniz. Böylece yapılan SEO ajansı çalışmaları sizin için daha anlamlı hale gelecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X