SEO

Küçük İşletmelerin Haftalık Profesyonel SEO Çalışmaları

Tüm işletmeler için önemli olan SEO çalışmaları özellikle küçük işletmelerin bilinirliğinin artması üzerinde doğrudan etkilidir. Bu nedenle küçük işletmeler arama motorlarında daha görünür hale gelmek adına SEO ajansı ile çalışarak profesyonel bir süreç yürütebilirler. Maliyetin biraz daha düşük tutmak adına bireysel birkaç öneriye göz atmanızda da yarar vardır.

Yapılacak profesyonel SEO çalışmaları haftalık olarak uygulandığında daha verimli sonuçlar elde edilecektir. Bu tür çalışmalar e-ticaret sitenize kısa, orta ve uzun vadede ciddi getiriler sağlayacaktır. Özellikle basit ve temel uygulamalara ağırlık vermek, bu çalışmaları düzenli şekilde yapmak firmanıza ait müşteri portföyü ve kazanç hedefleriniz için yararlı olacaktır.

bkz. **Stratejik SEO Çalışmaları Ne İşe Yarar?

Küçük İşletmelerin Haftalık Yapabileceği Profesyonel SEO Çalışmaları için Öneriler

Eğer işletmeniz yeni kurulduysa ya da gelişim sürecindeyse performansını daha da artırmak adına bazı çalışmalara öncelik verebilir ve uzman desteği alabilirsiniz. Böylece sitenizin trafiği ve verimliliği daima yüksek olacaktır. Bunu yaparken şunları deneyebilirsiniz:

Haftada İki Kere Blog İçeriği Oluşturun: 

Blog içerikleri ziyaretçilere fayda sağlayan çok sayıda bilgi içerir. Bu içerikler sitenizin daima güncel kalmasını sağlarken bir yandan da web sitesine organik trafik çekmenize katkıda bulunur. Her bir içerik SEO açısından önemli olduğundan yazıların özgün, anahtar kelime kullanımının dengeli ve içeriğin ilgi çekici başlıklarla oluşturulmuş olmasına özen göstermelisiniz.

Web siteniz için içerik pazarlama çalışmaları yaparken uzun vadede sürekli olmaya ve yazıların kaliteli olmasına önem vermelisiniz. Buna yönelik olarak 1 haftada iki kere içerik paylaşımı şeklinde kendinize bir plan oluşturabilirsiniz. İlk etapta bu sayı yetersiz gibi görünse de yıl sonu geldiğinde yüzü aşkın sayıda içeriğiniz olacaktır.

bkz. **SEO Ajansı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Haftada 1-2 Saat İçeriklerinizi Düzenleyin: 

Sitenizdeki var olan içerikler üzerinde durmanız gereken konular arasında yer alır. Bildiğiniz üzere SEO çalışmaları bir kerelik değil uzun sürelidir. Bu nedenle düzenli olarak takip etmeli ve gerekli durumlarda güncelleyerek yenilemelisiniz. Bunun için Google Analytics kullanabilir, elde edeceğiniz sonuçlara göre sayfalarınızın performansını öğrenebilirsiniz. Böylece sitenizdeki hangi sayfaların geliştirilmeye ihtiyacı olduğunu görebilirsiniz. Bu kapsamda meta açıklamalarını kontrol edebilir, yeni açıklama metinleri ya da yeni anahtar kelimeler kullanabilir, sayfa başlıklarını değiştirebilir, ürün fotoğraflarını ve açıklamalarını yeniden düzenleyebilirsiniz.

bkz. **Site İçi SEO Nasıl Yapılır?

Konuk Yazarlık Yapın: 

Siteniz için konuk yazarlık yapmak çok sayıda avantajı da beraberinde getirir. Böylece sitenize backlink alabilir ve hem ürünlerinizin hem de markanızın daha bilinir olmasını sağlayabilirsiniz. Kişisel markanızı güçlendirebilir ve sektörün liderleri ile irtibat kurarak kendinizi tanıtabilirsiniz. Aynı zamanda kullanacağınız sosyal platformlar üzerinde etkileşim sağlayabilirsiniz. Bu kanallar sitenize trafik çekmenize de katkıda bulunacaktır. Konuk yazarlık sürecinde ilgi çekici konular tercih etmelisiniz. Bunun için dijital yayınlarla iletişim kurarak konu önerileri alabilirsiniz. Aşırıya kaçmamak koşuluyla haftada 1 yazı yeterli olacaktır.

bkz. **SEO, Reklam ve Dijital Pazarlama

Google Analytics için Zaman Ayırın: 

SEO çalışması yaparken kullanacağınız en önemli araçlardan biri Google Analytics olacaktır. Haftada 1, 2 saat ayıracağınız bu araç ile sitenizdeki faaliyetleri daha iyi takip edebilirsiniz. Bu araç sayesinde içeriklerinizin ne kadar trafik aldığını, bunun ne kadarlık kısmının organik olduğunu, hangi kanallardan trafik geldiğini ve anahtar kelimelerin ne kadar etkili olduğunu görebilirsiniz.

bkz. **SEO Raporu Nasıl Hazırlanır, Ne İşe Yarar?

İnfluencer Pazarlama Çalışmalarına Önem Verin: 

İnfluencer pazarlama SEO çalışmaları açısından oldukça faydalıdır. Başka bir kişi tarafından siteniz için etkili içerik üretilmesi markanızın gelişmesine katkıda bulunacaktır. Bu amaçla video yayınları, blog yazıları, sosyal medya paylaşımları gibi araçları tercih edebilirsiniz. Bunların her biri trafik çekmenizi sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X