SEO

SEO, Reklam ve Dijital Pazarlama

Geleneksel pazarlama yöntemlerine kıyasla daha etkili ve verimli olarak ifade edilen dijital pazarlama ürün ve hizmetlerin elektronik ortamda tanıtılmasına yardımcı olur. Mobil cihaz kullanımlarının giderek yaygın hale gelmesi ise insanların alışveriş alışkanlıklarını değiştirmektedir. Bunun sonucunda online alışveriş yöntemleri daha fazla tercih edilir olmuştur. En nihayetinde yaşanan değişiklikler ürün satışı yapan e-ticaret firmaları açısından son derece avantajlıdır.

Satış hedeflerine ulaşmak ve potansiyel müşterileri keşfetmek adına dijital pazarlama, reklam ve SEO çalışmalarına önem vermek gerekir. Özellikle arama motoru optimizasyonu en çok tercih edilen dijital pazarlama araçları arasında yer alır. Bunun yanı sıra içerik pazarlama, sosyal medya pazarlaması, inbound pazarlama, mobil araçlar, mail marketing, müşteri hedefleme gibi taktikler de kullanılabilir.

Bkz. **E-Ticaret Siteleri için Teknik SEO Önerileri

Dijital Pazarlama SEO’nun Önemi Nedir?

Dijital pazarlamanın önemli aşamalarından biri olarak kabul edilen arama motoru optimizasyonu yani SEO, web sitesinin arama sonuçlarında üst bir konumda olması için optimize edilmesini sağlayan çalışmalardır. Ücretli ve organik olmayan arama sonuçlarıyla ilişkili olan bu çalışmalar web sitesine trafik almayı sağlar. Genellikle kullanıcılar arama sonuçlarında ilk 3 ya da 4 siteyi daha fazla tercih ettiğinden çalışmaların bu sıralamaya girmek üzere planlanması gerekir. Bunu yapabilmek için de dijital pazarlama ve SEO çalışmalarına ekstra önem verilmelidir.

Eğer e-ticaret sitesi arama sonuçlarında üst sıralarda değilse bu durum site satışlarını olumsuz yönde etkileyecektir. Üst konumda olması SEO optimizasyonunun iyi yapıldığı anlamına gelir. Böylece site organik trafik çekecektir.

Bkz. **Organik Trafik Takibine Yardımcı 3 SEO Taktiği |Bölüm 1

Dijital Pazarlama Stratejileri

Yapılacak web sitesi reklam ve dijital pazarlama çalışmalarından verim alabilmek için belli bir stratejiye bağlı hareket edilmelidir. Araştırmalara göre markaların neredeyse %50’sinin bir stratejisi yoktur ve istenilen sonuçlar elde edilmez. Bunu önlemek adına şu adımlar izlenmelidir:

  1. Araştırma: Web sitesinin mevcut durumunu iyileştirmek adına var olan yapı ve ihtiyaçlarının belirlendiği aşamadır.
  2. Amaç Belirleme: Temel başarı kriterleri ile hedefler belirlenir ve bunlar doğrultusunda ilerlenir.
  3. Analiz: Rakiplerin durumu ile var olan sitenin durumu gözden geçirilir.
  4. Medya planlama: Dijital pazarlama araçları ile ortamları belirlenir.
  5. İletişim Dili: Web sitesinin kullanım amacına ve hedef kitlesine uygun bir iletişim dili seçilir.
  6. Reklam hazırlığı: Kullanılan her mecranın özelliklerine uygun reklamların hazırlığı yapılır.

Bkz. **YouTube SEO Teknikleri 2020 |YouTube SEO’nuzu Optimize Etmek için 9 İpucu

Dijital Pazarlama ve SEO’nun Avantajları Nelerdir?

Web sitesinin daha fazla kişiye ulaşması ve yıllık hedeflerini sağlaması için dijital pazarlama ve SEO çalışmalarına ağırlık verilmelidir. Bu sayede müşteri ile aynı dili konuşmak, müşteriyi anlamak ve ihtiyaçlarını gidermek mümkün hale gelecektir. Bu sayede daha iyi ve daha doğru hizmet verilebilir.

Başarılı bir SEO çalışması her geçen gün daha fazla müşteriye ulaşmayı ve onları yeni alışverişlere yönlendirmeyi, ilerleyen süreçte sadık müşteriler haline dönüştürmeyi mümkün hale getirir. Bu çalışmalarda asıl amaç süreklilik olup işin büyümesi de sağlanır.

Bkz. **SEO Raporu Nasıl Hazırlanır, Ne İşe Yarar?

SEO ve Dijital Pazarlama

En çok kullanılan dijital pazarlama çeşitleri arasında yer alan SEO sayısız veri arasından web sitesinin ön plana çıkmasını sağlar. Bu sayede daha fazla ziyaretçiye ulaşan site dijital pazarlama açısından son derece avantajlı hale gelir. SEO ile birlikte verilen reklamlar daha fazla kişiye ulaşmayı ve satın alma düşüncesini teşvik etmeyi sağlar.

Yapılan web sitesi, ürün ve hizmet reklamı uzun vadede yüksek kazançlar getirir. Sitede kullanılan içeriklerin özgün olması, anahtar kelime kullanımı, ilişkili içerikler ve bu gibi özellikler kullanıcıların dikkatini çekmeye katkıda bulunur. Bunların her birini eksiksiz yapmak adına profesyonel destek almakta yarar vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X