SEO

E-Ticaret Siteleri için Teknik SEO Önerileri

E-ticaret siteleri açısından baktığınızda SEO her zaman önemli bir yere sahiptir. Hızlı bir şekilde büyüyen sektörlerden biri olan e-ticaret, yapacağınız uygun pazarlama stratejileri ile birlikte sizin için son derece avantajlı hale dönüşebilir. Bu durum küçük e-ticaret siteleri için de geçerli olup yapılan uygulamalarla herkes sektörden payını en adil şekilde alabilir. Burada teknik SEO devreye girmektedir.

Online mağazanızın tercih edilme oranını artırmak için önemli bir yere sahip olan teknik SEO, satış gelirinizi artırmanıza ve web sitesi trafiğini yükseltmenize katkı sağlayacaktır. Bunun için bazı önemli noktaları dikkate almanızda yarar vardır. 

E-Ticarette Teknik SEO için Tavsiyeler

E-ticarette teknik SEO önerileri arasında ilk sırada site yapısı gelmektedir. Buna göre site yapısı ilgili sitenin ziyaretçiler tarafından kolayca erişilebilir olmasını ifade eder. Önemli sayfaları ana sayfadan üç tık uzakta tutmak, daha küçük olan sitelere alt kategoriler eklemekten kaçınmak bunun için önem taşır. Buna benzer şekilde kullandığınız URL yapısı da mutlaka tutarlı ve açık olmalıdır. Bu amaçla URL uzunluğunu, 160 karakterin altında tutmamanız sizin için avantajlı olacaktır.

Teknik SEO için öneriler arasında site haritası da yer almaktadır. XML ve HTML olmak üzere iki çeşit site haritası bulunmakta olup bunların her birine ait kendine özgü özellikleri vardır. Daha kolay bir yapıya sahip olan XML haritaları siteye ait bilgilerin daha anlaşılır hale gelmesini sağlar. HTML site haritaları ise çoğunlukla insanların e-ticaret sitesinde gezinmesine yardımcı olmak amacıyla oluşturulmuştur. İlk bakışta bu haritaları anlamak biraz daha kolaydır.

Eğer ilgili web sitenizde yeni bağlantı sayfalarına ihtiyaç duyuyorsanız, web sitenizin bir kısmı arama motorlarına erişemiyorsa ya da bağlantı kurulacak olan sayfalar biraz daha sınırlıysa bu durumda HTML site haritası sizin için daha değerli hale gelecektir. 

E-Ticaret Siteleri için Teknik SEO 

E-ticaret siteniz için teknik SEO önerileri aradığınızda, karşınıza günlük dosyası analizi çıkabilir. Dosyaları sunucunuzdan indirerek bir günlük dosyalama aracına aktarmayı içeren bu analiz işlemi web sitenizde yaşanan değişimler hakkında sizi bilgilendirir. Bu sayede SEO ile alakalı kararlarda bilgi sahibi olabilir ve ihtiyaç duyduğunuz noktaları daha net şekilde tespit edebilirsiniz. Bu analizle birlikte elde edeceğiniz en büyük avantaj, web sitenizin tarama bütçenizi nasıl kullandığını görebilmek olacaktır. Bu bütçe etki alanı ile alakalı olup etki alanı ne kadar yüksekse tarama bütçesi de ona bağlı olarak artar.

Analize ek olarak web sitenizi taramak da dikkat edeceğiniz noktalar arasında yer alır. Buna göre 3XX yönlendirme hataları, 4XX istemci hataları, 5XX sunucu hataları da dahil olmak üzere pek çok HTTP hata sorunlarını tanımlayabilirsiniz. Ve bunu düzeltmek amacıyla çeşitli araçlar kullanabilirsiniz. Dilerseniz yapacağınız tanımlama içerisine resim alt metni, eksik ya da kopya sayfa başlıkları, mate açıklamaları da ilave edebilirsiniz 

E-Ticaret ve Teknik SEO 

Stokta bulunmayan ürün sayfalarını yeniden yönlendirme, yinelenen içerik sorunları, hata düzeltme, sayfa hızı, yapısal veri, mobil kullanılabilirlik, en son teknolojiyi kullanmak, kanonik etiketler gibi durumlar e-ticaret sitenizde teknik SEO işlemleri için dikkat etmeniz gereken noktalar arasında yer alır. Bunlar arasında özellikle kanonik etiketler durumunu incelediğinizde bazı sitelerde aynı ürün içeriğine yönlendiren birden fazla URL olduğu durumlara denk gelebilirsiniz. Buna engel olmak adına bir kanonik etiket kullanmak işinize yarayacaktır. Ana sayfada bulunan kanonik etiketi proaktif olarak kullanmanız gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X