E-Ticaret

Siteler için SEO ve Yerel Dizin Neden Önemlidir?

Dijital pazarlamada neredeyse altı çağı yaşıyoruz. Kullanıcılar, merak ettiği bir bilgiyi ya da satın almak istediği ürünü, önce arama motorlarında aratıyor. İçtiğimiz suyu, ertesi gün giyeceğimiz kıyafeti dahi internet siteleri üzerinden temin ediyoruz. Bu da e-ticaret siteleri arasında müthiş bir rekabet ortamı oluşturuyor. Kaliteli internet hizmeti sunan sitelerin tercih edilme olasılığı, bu hizmetin kalitesi ile doğru orantıda artıyor ya da azalıyor. Ancak iş bununla bitmiş olmuyor.

Öncelikle yaptığınız işi doğru tanıtmalı ve sitenizin arama motorunda söz sahibi olmasını sağlamalısınız. Her gün binlerce kullanıcı ürettiğiniz ya da satışını yaptığınız bir ürünü internette aratıyor. Arama kriterlerini göz önünde bulundurarak ticaret sitenizi maksimum ölçüde kullanıcı odaklı tutmanız gerekiyor. Bunun için ilk adım SEO ve yerel dizin olacaktır.

SEO ve Yerel Dizin Nedir?

Arama Motoru Optimizasyonu yani; Search Engine Optimization, kısaltılarak SEO olarak adlandırılıyor. E-ticaret sitesinde fazlasıyla önemli olan SEO hizmetlerinin nasıl çalıştığını kısaca anlatmak için bir örnek verebiliriz. Google gibi arama motorlarını, devasa bir örümcek olarak hayal edebilirsiniz. Siteleri birbirine bağlayan milyonlarca örümcek ağı vardır. Kullanıcı arama motoruna “kırmızı elbise” yazdığı anda, bu örümcek bot diye bilinen küçük robotlarını, bu ağlar üzerinden sitelere gönderir. Aranan kelimeyi ilk getiren bot, bulduğu içeriği ilk sıradan başlayarak aşağı doğru dizer.

SEO önemi bu noktada ortaya çıkıyor. Siteniz bu minik robotlar için ne kadar cazip olursa; kullanıcılar da o kadar hızlı bir şekilde size ulaşacaktır. Botların ilgisini çekmenin tek yolu ise SEO tekniklerine uygun olarak hazırlanmış, kaliteli içerikler, anlaşılır bir tema ve içeriğe uygun görsellerdir.

Yerel dizin için davetiye benzetmesi yapabiliriz. SEO açısından mühim olan yerel dizin siteleri, siteniz için backlink sağlamaktadır. Backlink, diğer sitelerin sizi tanıması ve siteniz için link vermesi anlamına geliyor. Bu da organik ziyaretçi sayısını artıran önemli bir SEO kaynağıdır.

Dizinler, her siteyi hizmet verdiği kategoriye göre ayırıp listeleyerek bir rehber oluşturmaktadır. Sitenizin bu dizinler içinde bulunması, arama motoru sıralaması için oldukça önemlidir. Ancak yer aldığınız dizinin kalitesi, elde edeceğiniz başarı ile aynı orandadır. Dizin içerisinde uygun kategoride bulunmanız da diğer bir önemli noktadır. Bu sayede sitenin pagerank değeri artmaktadır. Pagerank değeri, arama motorunun siteniz için belirlediği 0 – 10 arasında bir değerdir. Bu değer; sitesinin sahip olduğu özgün içeriğe, sayfaya verilen bağlantılara ve bağlantı veren sitelerin pagerank değerine göre verilir.

Türkçe ve yabancı dillerde birçok dizin görebilirsiniz. Yerel dizin siteleri arasında ücretsiz ya da ufak da olsa ücret talep eden siteler vardır. Bu sitelere, belli aralıklarla sitenizin kategori linklerini ekleyebilirsiniz. Bu sayede backlink elde edebilirsiniz.

Site Yönetimi ve SEO Uzmanlık İstiyor!

SEO adına yapılabilecek tüm çalışmaları internet üzerinden takip edebilirsiniz. Teorik olarak, neredeyse tüm SEO kullarına hakim olabilirsiniz. Ancak pratikte pek çok konuda uzman yardımı almanız gerekiyor. Bu işlemeler bazen akıl almaz derecede karmaşık olabilir. Temalardan tutun kullanılan görsellere kadar dikkat edilmesi gereken pek çok konu var. Özellikle e-ticaret sahibiyseniz ve bu işten gelir elde ediyorsanız emeklerinizin boşa gitmesini istemezsiniz. Kobisi bu konuda size gereken desteği vermek için her zaman yanınızda! Site içerisinde bulunan iletim formu ile kolayca başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca ihtiyaç duyduğunuz her konuda bilgi alabileceğiniz açıklayıcı metinler sayesinde yapılan iş hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. İş yükünüzü hafifletmek için güvenilir bir adres olan Kobisi ile hedefinize çok daha hızlı ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X