E-Ticaret

3D Güvenlik Nedir ve Neden Önemlidir?

E-ticarette yaygın olarak kullanılan kavramlardan biri olan 3D güvenlik internet alışverişlerini kullanıcılar açısından daha güvenli hale getiren uygulamadır. İki aşamalı güvenlik doğrulaması gerektiren bu sistem sayesinde kullanıcı izni ve bilgisi olmadan kredi kartından alışveriş yapılma olasılığının önüne geçilir.

3D güvenlik nedir diye bakıldığında alışveriş onaylanmasının sağlandığı alışveriş türü olduğu görülür. Bu sayede kullanıcıya ait kredi kartı bilgisi ele geçirilmiş olsa bile alışveriş sırasında kartın tanımlı olduğu telefon numarasına onay gönderilir. Bu onay kodu ilgili sayfadaki alana girilmeden alışverişin tamamlanması ve karttan para çekilmesi mümkün değildir. Bu sayede online alışverişlerin yapılması daha korunaklı hale getirilmiştir. Kullanıcıların büyük bir bölümü alışverişlerinde bu sistemi kullanan web sitelerini daha fazla tercih etmektedir.

bkz. **Fraud Nedir ve E-Ticaretteki Önemi

3D Güvenlik Sistemi Nasıl Çalışır?

Önemli bir uygulama olan 3D güvenlik sistemi için öncelikle ilgili web sitesinde bu özelliğin aktif edilmiş olması gerekir. Alışverişte ödeme sayfasına gelindiğinde kartın ait olduğu banka tarafından ilgili kullanıcının tanımlı cep telefonuna ortalama altı haneli olan bir güvenlik kodu mesaj halinde gönderilir. Bu kodun başka bir e-ticaret sitesi ya da telefon numarası tarafından görüntülenmesi mümkün değildir.

Mesaj halinde gelen kod kullanıcı tarafından ekrandaki ilgili kod ekranına eksiksiz olarak yazılır. Bu sayede alışveriş için onay verilmiş olur. Onay aşamasından sonra kullanıcı bir sonraki sayfaya otomatik olarak yönlendirilir ve böylece sipariş verme kısmı tamamlanır. Eğer kod onay almazsa yani ekrandaki ilgili alana yazılmazsa bu durumda satın alma gerçekleşmez. Bu sayede izinsiz kullanımlara karşı ekstra tedbir alınmış olur.

bkz. **Müşterileriniz Hangi Sayfada Sitenizi Terk Ediyor?

E-Ticarette 3D Güvenlik Sistemi Neden Önemlidir?

Hem firmalar hem de tüketiciler açısından önemli olan 3D güvenlik sistemi tüketicileri korumaya yardımcı olur. Aynı zamanda firmalar açısından da pek çok avantaja sahip olan bu sistem kullanıcıların gözünde iyi bir izlenim bırakmanızı sağlar. Buna göre sistemi kullanmanızın avantajları şu şekilde sıralanabilir:

bkz. **Hızlı ve Sınırsız Kullanım Sunan Hosting Nedir?

Tüketicileri Koruma Altına Alır

Tüketicilerin haberi olmadan yapılan alışverişi önlemede büyük rol oynayan 3D sistemi internetten alışverişe izin verilmiş olan kredi kartı sahiplerini güvence altına alır. Bu sayede kart bilgileri kötü amaçlı kişilere ve yazılımlara karşı daha korunaklı hale gelir. Gerekli kart bilgileri üçüncü kişilerin eline geçse bile bu sistem sayesinde siparişlere onay verilmez ve işlem geçersiz olur. Bunun için ilgili web sitesinde 3D güvenlik sisteminin etkin olması gerekir. Böylece markanız kullanıcıların gözünde daha saygın bir konumda olacaktır.

bkz. **E-Ticarette Marka Sadakati Oluştururken Neler Yapmalısınız?

Sahteciliğe Karşı Ek Güvenlik Duvarı Sunar

Kart sahiplerinin sahtecilik gibi olumsuz durumlarla karşılaşmaması adına ilave güvenlik katmanı sunan 3D güvenlik sistemi aynı zamanda güvenli online mağaza kurulum açısından da önemlidir. Bununla birlikte web sitenizde başka güvenlik önlemleri de aldığınızda koruyuculuk daha da artacaktır. Bu da beraberinde yüksek müşteri memnuniyetini getirecektir. E-ticaret sitenizi güvenilir bir altyapı ile inşa ettiğinizde sadık müşteri sayınız da artacaktır.

bkz. **İnternette Kredi Kartı ile Güvenli Alışveriş Nasıl Yapılır?

Şirketler için Koruma Sağlar

Güvenilir bir yapı olan e-ticaret sitesi 3D güvenlik sistemi marka imajına zarar verecek durumların oluşmasına engel olur. Bu sayede maddi olarak uğrayacağınız zarara karşı da önlem almış olursunuz. Aksi halde hem gönderilen ürünlerden hem de hesaba yatan tutarın geri çekilmesinden ciddi kayıplar yaşayabilirsiniz.

Web sitenizde 3D güvenlik sistemini aktive ederek kullanırsanız siparişleri yasal süreçlere uygun şekilde gerçekleştirme fırsatı elde edersiniz. İşlemler bankadan doğrulama işlemi yapılarak gerçekleştiğinden daha güvenli hale gelecektir. Bu sayede müşteri memnuniyetiniz de daima olumlu yönde kalacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X