E-Ticaret

Hızlı ve Sınırsız Kullanım Sunan Hosting Nedir?

Hosting nedir, diye araştırdığımızda bu alanda yayınlanmış olan pek çok araştırmaya denk gelmekteyiz. En temel tanımı ile Hosting web sitesinin yayınlaması için gerekli olan sanal arazi olarak ifade edilir. Türkçe karşılığı “barındırma alanı” ya da “web barındırma” alanı olarak ifade edilen “Hosting” bütün dosyaların yıl boyunca erişime açık olmasını ve saklanabilmesi hizmetidir. Buna imkan veren bilgisayarlar ise web sunucusu ya da server ismini alır.

Web sitenizi internetten yayınlayabilmenizi sağlayan Hosting online bir hizmet olup güçlü ve kesintisizdir. Bir web sitesi yayınlama hizmeti olarak da ifade edilen Hosting olmadan internet sitesini web üzerinde oluşturmanız mümkün değildir.

** E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

** 8 Adımda Online Mağaza Nasıl Açılır Rehberi

Hosting Ne İşe Yarar? 

Hosting hesabınız web sitenizde yer alan içerikler, resimler, fonksiyon dosyaları yani sitenizin yayınlanması için gerekli olan tüm detayları içerir. Bu sayede ziyaretçiler arama motoruna sitenizin adresini girdiğinde size ait dosyaların olduğu sunucuya yönlendirilmiş olur. Böylece daha fazla kişi sizinle ilgili bilgiye doğrudan ulaşabilir. Sitenizin her koşulda ziyaretçilerin erişimine açık olması için Hosting gereklidir. Her türlü olumsuz duruma karşı korunaklı olan bu hizmet aynı zamanda yüksek hızlı internet bağlantısına da sahiptir. 

** HTTP vs HTTPS Arasındaki Fark Nedir?

** SEO İçin HTTPS Kullanmanın Önemi

Hosting Nedir, Hangi Amaçla Kullanılır? 

Hosting kullanımının amacı web sitenizin diğer insanlar tarafından erişilebilir olmasını sağlamak ve sitenizi yayınlamaktır. Örneğin kendinize özel bir blog sayfası açarak deneyimlerinizi insanlarla paylaşmak istediğinizde, insanların birbiriyle bilgi alışverişi yapabildiği forum açacağınızda ya da ürettiğiniz bir ürünün internet üzerinden satışını gerçekleştirmek istediğinizde Hosting hizmeti sizin için gerekli hale gelecektir. 

Hosting hizmeti özellikle hızlı ve kullanışlı olmasıyla öne çıkar. Böylece web sitenizde yaşanacak olası içerik kayıplarının ve sitenize yapılan web saldırılarından kaynaklanan sorunların önüne geçilir. Bu amaçla üst düzey güvenlik yazılımları bulunan, en kaliteli veri merkezleri aracılığıyla hizmet veren, dünyanın dört bir yanından erişilebilir olan ve meydana gelebilecek veri kayıplarına karşı verilerinizin yedeklemesi gibi özellikleri barındıran Hosting hizmetini tercih edebilirsiniz. 

** E-Ticaret Siteleri için Teknik SEO Önerileri

** 301 ve 302 Yönlendirmeleri Ne İşe Yarar?

Hosting Türleri Nelerdir? 

Hosting türleri sunucu tarafından kullanılan işletim sistemi, sağlanma türü ve kaynakların boyutuna göre çeşitlere ayrılır. 

1. Kullanılan İşletim Türlerine Göre Hosting Nedir? 

  • Linux Hosting: Bu Hosting türü Linux tabanlı Hosting olarak da bilinir. Python, MySQL ve PHP gibi açık kaynak felsefesine göre tasarlanmış siteler için tercih edilir. Bu sayede sayfalar hızlı bir şekilde yüklenebilir.
  • Windows Hosting: Esnek ve kolay web yazılımları tasarlayabilmek adına Microsoft yazılım teknolojileri son derece elverişlidir. Bu Hosting türü ASP kodlama dili ile yazılmış web siteleri için uygun olmaktadır.

2. Paylaşım Türüne Göre Hosting Nedir?

  • Dedicated Server (Fiziksel Sunucu): Hem güçlü hem de yüksek maliyetli olan bu hizmetten yararlanmak istediğinizde gelir gider dengenizi incelemenizde yarar vardır. Alacağınız hizmet ile web siteniz en hızlı şekilde çalışacaktır.
  • Shared Web Hosting: Paylaşımlı Hosting olarak ifade edilen Shared Web Hosting kullanımının amacı bir sunucu üzerinden birden fazla sayıda web sitesinin kullanılmasıdır. Bu sistemde bir hesapta yalnızca bir site kullanılabilir. RAM, CPU gibi kaynaklar ise sistemde bulunan tüm siteler tarafından ortak olarak kullanılır.

** 2020 Yılında En Popüler WordPress Temaları

** E-Ticaret Temaları Nasıl Seçilmeli? | E-Ticaret Teması Ücretsiz Alınabilir mi?

3. Diğer Hosting Hizmetleri:

WordPress Hosting: WordPress kullanıcılarına özel olarak geliştirilen WordPress Hosting diğer Hosting türleri arasında yer alır. Yüzde yüz uygulama uyumluluğu sağlayan bu hizmet WordPress’e özel olarak optimize edilmektedir. Bu sayede sorunsuz şekilde ve birkaç dakika içerisinde WordPress sitenizi kurup kullanmaya başlayabilirsiniz. Bunun için gerekli olan tek işlem, kurulumları eksiksiz şekilde tamamlamanızdır. Dilerseniz profesyonel destek alabilir ve sürecin sizin için hızlı ve daha başarılı olmasını sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X