E-ticaret Sitesi Tasarımı

2020 Yılında En Popüler WordPress Temaları

Çok amaçlı WordPress temaları; her türlü marka, şirket, organizasyon veya e-ticaret konseptine uygun tek bir web sitesi şablonu oluşturmak için tasarlanır. Çok amaçlı web sitesi temalarında; herhangi bir web sitesi, ürün veya hizmetin ihtiyaç duyacağı tüm temel özellikler bulunur. Ürün veya hizmet tanımına uygun özellikler, profesyonel portföy oluşturma, sosyal medya entegrasyonları, e-ticaret desteği ve daha birçok özelliğe yer verilir. 

Web sitesi şablonlarında hayalinizdeki ve ihtiyaç duyacağınız her türlü özelliğin bulunması, yapacağınız işe uygun web sitesini oluşturmanızı sağlar. Farklı temaları deneyerek portföy, blog sitesi, kurumsal web sitesi veya e-ticaret siteleri için en uygun web sitesi temalarını belirleyebilirsiniz. 

Kullanımı oldukça kolay olan WordPress çok amaçlı temalar, esnek ve rahat site şablonları sunar. Bu sayede markanızı, kuruluşunuzu ya da şirketinizi temsil etmek adına web sitenizi kişiselleştirebilirsiniz. E-ticaret sitesi kurarken hangi temaların daha verimli ve kullanışlı olduğunu öğrenmek istiyorsanız çok amaçlı WordPress temaları listemize göz atın.

5 Çok Amaçlı WordPress Teması

1. Uncode

Uncode, ilgi çekici ve yaratıcı bir WordPress çoklu konsept temasıdır. Son derece kapsamlı bir web sitesi örneğidir. Bu tema, iş akışını kolaylaştıran kısa kodlar ve eklentiler içerdiği için işlevsellik sağlar. İhtiyacınız olacak tüm özelliklerin tek bir web sitesi temasında bulunduğunu hayal edin! 

Uncode teması, önceden yapılandırılan sayfa şablonları içerir. Özel yapım görsellere izin veren etkileşimli ve dikkat çekici tasarıma sahiptir. İçerikleriniz ve yüksek çözünürlüklü görseller için verimli kullanım sunar. 

2. Jevelin

Jevelin, responsive tasarım özellikli çok amaçlı web sitesi temasıdır. Geniş kullanım alanına sahip olan tema, farklı sektörlere uygun bir yapı içerir. Kişisel, profesyonel ya da kurumsal işletmeler için kolay ve hızlı bir kullanım sunar. 

WooCommerce eklenti paketiyle desteklenen Jevelin, güçlü bir e-ticaret teması olarak önerilmektedir. Rekabetin süreklilik kazandığı online satış ya da hizmet sektöründe, bu temayla birlikte doğal satıcı olabilirsiniz. 

(Ayrıca bkz: Facebook Business Manager Nedir? Ne İşe Yarar?)

3. Kalium

Kalium ile etkileyici e-ticaret yapısına sahip olarak modern web sitesi tasarımı yaratmanız mümkün. WooCommerce e-ticaret eklentisi ile tam entegrasyon sağlayan tema, dakikalar içinde işlevsel e-ticaret web sitesi oluşmanıza olanak tanır. Samimi ve kreatif olarak adlandırabileceğimiz yapıya sahiptir. Tek bir tıklamayla kolaylıkla kullanıma hazır olur.

Kalium, 800’den fazla Google Font ve 30’dan fazla portfolyo stili içerir. İçeriklerinizi yayına almadan önce minimal düzenlemeler ve markanız için özelleştirmeler yapabilirsiniz. Popüler bir tema olan Kalium, benzersiz yaratıcılık sunar. Profesyonel kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen şablonu 30 numaralı portföy sayfalarıdır. Sitenize uğrayacak kişilerin ilgisini çekmek ve üstün hız performansı sunmak istiyorsanız bu temayı tercih edebilirsiniz. 

4.TheGem

TheGem geniş çaplı bir WordPress çok amaçlı web sitesi temasıdır. Herhangi bir kod yazma gereksinimi duymadan çok sayıda web sitesi mağazası kurabilir ve çeşitli ilgi alanlarında çalışma yürütebilirsiniz. UX dahil yüksek performanslı bir çözüm kaynağıdır. Sınırsızlık yaratıcılık sunan temada, 150’den fazla demo bulunur ve 20 farklı gezinme animasyonu seçeneği sunulur. 60’ın üzerinde özelleştirilmiş seçeneğiyle 250’den fazla stil içeren TheGem, hiçbir kodlama yapmadan bir gecede web sitesi sahibi olmanıza imkan verir. WooCommerce desteği bulunan tema, destekli çevrimiçi mağaza kullanımı için hazırlanmıştır. Ayrıca, Mailchimp ve Yoast eklentileriyle gelir. Tamamen responsive tasarım içeren TheGem farklı mobil cihazlarda görüntülenebilen web sitesi tasarımı inşa eder.

5. Divi

Divi, en popüler çok amaçlı WordPress temalarından biridir. Çok sayıda özel yapım demoların yanı sıra layouts bileşenleri içerir ve kullanışlı bir  yapı sunar. Divi ile hiçbir kod bilmeden başarılı bir web sitesi oluşturmak mümkündür. Kendi sitenizin tasarımını ve geliştirme sürecini hızla tamamlayabilirsiniz. 800’den fazla tasarımı ve 40’dan fazla sayfa yapısı sayesinde sınırsız yaratıcılık serüvenine katılabilirsiniz. Aynı zamanda tam özelleştirme özelliği sunan Divi, size özel bir web sitesi tasarımı oluşturabilmenizi sağlar. Tüm mobil cihazlar, retina ekranlar, web tarayıcıları, arama motorları ile uyumludur. 

WordPress Kullanmanın Artıları ve Eksileri

Artıları: WordPress temalar yukarıda saydığımız gibi oldukça renkli ve çok amaçlı kullanılabilen temalardır. Konu hakkında biraz bilgili iseniz kendiniz WordPress web sitesi kurabilirsiniz. Eklentiler ile istediğiniz ekstra özellikleri de kolayca ekleyebilirsiniz.

Eksileri: WordPress bir çok eklenti kullandığı için çok fazla dosya içerir. Bu da yavaş olmasının temel sebebidir. Bir WP temayı hızlandırabilirsiniz ancak çok fazla optimizasyon yapmanız ve yazılım bilgisine sahip olmanız gerekir. Ayrıca e-ticaret için online ödeme sistemi entegre etmeniz gereklidir. Otomatik olarak kurulu gelmez. Bunun için ayrıca destek almanız gerekebilir. Ayrıca open source bir yazılım olduğu için hacklenebilme riski oldukça yüksektir. Bu nedenle sık sık yedek almanızı öneriyoruz.

Eğer WordPress gibi riskli bir yazılım kullanmayı tercih etmiyorsanız uygun fiyatlı Kobisi e-ticaret paketlerini gözden geçirmeninizi öneriyoruz.

Devamı gelecek…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X