Dijital Pazarlama

İşletmeler İçin Google Business Araçları Nasıl Kullanılır

Google, yalnızca en popüler web tarayıcısı değil, altyapısı ve modern uygulamalarıyla işletme dostu bir kuruluştur. Kullanıcıların konum bilgilerini baz alarak dijital ortam üzerinden pazarlama yapılmasını mümkün kılar. İşletme sahipleri, doğru yöntemler izlendiğinde internet üzerindeki varlıklarını güçlendirebilmekte ve müşterilerine kolayca ulaşabilmektedir. Aynı şekilde müşteriler de ihtiyaçları dahilinde arama yaptıkları zaman Google Business araçlarını doğru şekilde kullanmış şirketlere kolayca ulaşabilmektedir. Kısacası bu hizmet çok az bir zahmetle bir ürün veya hizmet sağlayıcısı olan şirketin, o ürüne veya hizmete ihtiyacı olan kişilerle buluşmasını sağlar. Bu da başarılı bir ticaretin anahtarı konumundadır.

Yerel işletme sahiplerinin çoğu reklamlarını basılı materyallerle, promosyon ürünleriyle ve sosyal medyayla yapmaktadır. Bu yöntemler yanlış olmamakla birlikte eksiktir. Bugün, bir işletme sahibinin kendi reklamını yapabilmesi için pek çok yol vardır ve bunların bir kısmı bilinmemektedir. Oysa ki bu hizmetleri kullanan firmalar daima rakiplerinin önüne geçecektir. İnternet ortamının reklam gücünü keşfeden ve işinde büyümek isteyen işletme sahipleri, “Google My Business nedir?” sorusuna cevap aramakta ve bunu nasıl kullanacaklarını araştırmaktadır. Bu sistem basitçe şu şekilde açıklanabilir; konuma bağlı olarak ihtiyaç duyulan hizmet ya da ürüne dair arama yapıldığında şirket isminin ilk sıralarda çıkmasını sağlayan, alıcı ile hizmet sağlayıcısını buluşturan etkili bir yöntemdir.

Google My Business Hizmeti Nasıl Kullanılır?

Doğru şekilde yapıldığı takdirde potansiyel müşterilerin Google My Business kullanıcısı şirketler lehinde olumlu düşünmelerine etki edecektir. Bu özelliklerden faydalanabilmek için ise Google My Business kayıt aşamalarını tamamlamakla başlanmalıdır. Daha sonra şirket konumu, verilen hizmetlerin bilgileri, ürün bilgileri, mesai saatleri gibi detaylarla müşterilerin akıllarına gelecek ilk soruların yanıtlanmasına yönelik bilgiler verilmektedir. Restoran ve butik işletmeler tarafından oldukça kullanışlı bir hizmettir. Lokasyon bazlı çalıştığı için de bu hizmete internet üzerinden broşür dağıtmak gibi bir benzetme yapılması yanlış olmayacaktır.

Burada önemli bir detay bulunmaktadır. Bu hizmet ücretsizdir, yönlendirmeleri doğru takip eden her işletme sahibi kendisine bir hesap açabilir ve işletmesine yönelik bilgileri girebilir. Ancak her işte olduğu gibi bu işte de bazı ince detaylar bulunmaktadır. Bu detaylar uygulanmadan işletme hakkında girilen verilerin organik aramalarda her seferinde çıkacağının garantisi olmamaktadır. Bu nedenle çoğu şirket hesapları açtıktan sonra istediği sonucu alamayıp buna yönelik hizmet veren kurumlardan yardım almaktadır.

İşletme tanıtımını yapmak için işletmeye dair bilgilerin girilmesi gerekmektedir. Verilen hizmet ve satılan ürüne yönelik anahtar kelimeler, işletmenin açık olduğu zaman dilimleri, işletme logosu ve fotoğrafları ile ilk adımlar atılır. Dileyen işletme sahipleri müşterilerin yorum yapmalarına da olanak sağlayabilirler. Bu özellikle yeni açılan işletmeler için çok önemli bir fırsattır. Yapılacak olumlu yorumlar ile potansiyel yeni müşterilerin güvenini kazanmaları daha kolay olacaktır.

Google AdWords Nedir?

Google AdWords hizmeti ise bir diğer işletme dostu uygulamadır. Hedef kitlesine internet üzerinden daha hızlı ulaşmak isteyen şirketler; arama ağı reklamları, görüntülü reklamlar, video reklamlar ve uygulama reklamları gibi seçenekleri olan bu hizmetten ücretli olarak yararlanabilmektedir. Bu hizmet şirket bilinirliğini arttırmak ve bunu istenilen her bölgeye yaymak için kullanılabilmektedir. Bu uygulamada bir önceki uygulamada olduğu gibi işletme sahipleri tarafından yapılabilir olmakla beraber, en doğru ve en verimli sonuç için işin uzmanlarına güvenmekte fayda vardır. Detayların doğru kullanılması ile herkese ve dünyanın her yerine ulaşmak mümkündür, ancak bunu alanında uzman olan kurumların yapması şüphesiz ki alınacak olan sonucu hızlandıracak ve başarı oranını katlayacaktır.

SEM Hizmeti İşletme Sahiplerine Neler Kazandırır?

SEM, Search Engine Marketing teriminin kısaltmasıdır. Arama motoru optimizasyonu ile şirketlerin hedef kitleleri tarafından kolay bulunmasına yönelik yapılan çalışmalardır. Kişiler ihtiyaca yönelik arama yaptıkları zaman buna uygun şirketler arama sonuçlarında görünür ve kişinin oturduğu yerden tercih yapmasını kolaylaştırır. İşletmelere bu yönde kaliteli hizmet veren şirketler ise bu adımları işletmeler adına atar ve ince detaylarla başarıya giden yolu kısaltırlar. Daha önce de belirttiğimiz gibi çoğu işletmenin kullandığı genel yöntemler yanlış olmamakla beraber eksik ya da yavaş olabilmektedir. Özellikle çoğu işletme sosyal medyaya ağırlık vermekte ancak organik takipçi sayısını istenilen düzeye getirene kadar bir hayli zaman ve para harcamaktadır. Bunun başlıca nedeni sosyal medyada çok fazla paylaşım kirliliği olmasıdır. Broşür ve promosyon ürünler gibi basılı materyaller üzerinden yapılan çalışmalar ise yüksek maliyetli ve uygulama alanı kısıtlı olmaktadır.

Hemen herkesin elinin altında bulunan teknolojik aletler ve internet sayesinde uzman desteği ile düşük maliyetli internet reklamları yapılabilir. İsteğe göre alan konusunda sınırsız, hızlı ve oldukça etkili bir yöntemdir. Kişiler ürün veya hizmete yönelik arama yaptıkları zaman karşılarına çıkan ilk iki sayfa içindeki sonuçlar arasından tercih yapmaya daha eğilimlidirler. Uzmanlardan alınacak doğru SEM hizmeti ile işletme bilgileri arama sonuçlarında daha hızlı yükselir. Daha etkili reklamlar yapılır ve hedef kitle tarafından marka bilinirliği kısa sürede artar. Bu da işletme sahiplerine daha çok müşteri kazandırmakla beraber işletme kârını kısa sürede arttırır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X