Dijital Pazarlama

Turizm Firmaları için Dijital Pazarlama İpuçları

Turizm firmaları dijital pazarlama stratejilerine önem verdiklerinde genellikle tüketicilerden aldıkları geri dönüşler yüksek olmaktadır. İnsanların büyük bir bölümü yılda iki kez tatil planı hazırlığına girmekte ve bunun için internet sitelerinden araştırma yapmaktadır. Dolayısıyla firmalar tarafından kullanılan sitelerin bunun için elverişli olması son derece önemlidir.

Uygun fiyatlı oteller, uçak biletleri, en iyi tatil noktaları ve bu gibi detayların hepsine tek bir siteden ulaşabilmek kullanıcıları memnun eder. Bu nedenle hazırladığınız sitenin kullanıcı deneyimi yüksek tutacak şekilde tasarlanmış olmasına dikkat etmelisiniz. Bunu yaparken bu alanda profesyonel bir firmadan destek almanız sizin için avantajlı olacaktır. Böylece mevcut koşullar altında beklentileri en iyi şekilde analiz edebilir ve bunları web sitenize aktararak geri dönüşlerin her zaman yüksek olmasını sağlayabilirsiniz.

Bkz. **E-Ticarette Yazın En Çok Satan Ürünler

Turizm Firmaları için Ortalama Dijital Pazarlama İstatistikleri

Yılın her ayında milyonlarca kullanıcı internet üzerinden seyahat ve tatil planları yapmaktadır. Bununla ilgili gerçekleşen araştırmaya göre elde edilen veriler şu şekildedir:

İnternette,

  • 10 milyon kişi gemi seyahati (cruise)
  • 33 milyon kişi rezervasyon ve havayolu
  • 14 milyon kişi araç kiralama hizmetleri
  • 29 milyon kişi pansiyon ve otel rezervasyon
  • 16 milyon kişi tatil paketleri ile ilgili araştırma yapıyor.

Araştırma yapan kullanıcılar içerisinde ise;

  • 3 milyon kişi gemi seyahati (cruise)
  • 24 milyon kişi havayolu bileti alıyor veya rezervasyon yaptırıyor
  • 11 milyon kullanıcı araç kiralıyor
  • 22 milyon kişi pansiyon ya da otel rezervasyonu yaptırıyor
  • 6 milyon kişi ise tatil paketi alıyor.

Elde edilen veriler ışığında turizm firmalarının hizmetlerini buna yönelik planlamaları faydalı olacaktır. Bu sayede talebin düşük olduğu sezonlar için de avantaj elde edebilirsiniz. Kullanıcılara hitap etmeniz trafiğinizi arttıracaktır. Bu çalışmaları erkenden yapmanız ise sezona hazır bir şekilde girmenize ve iş ortaklarınız ile daha verimli çalışmanıza katkıda bulunacaktır. Bunun için yıllık olacak şekilde dijital pazarlama planları yapmalısınız.

Turizm Firmaları için Dijital Pazarlama Önerileri

En işe yarar ve geri dönüşü dijital pazarlama önerileri şu şekildedir:

Tüketicilerin satın alma süreçlerini öğrenin: 

Tüketicilerin tatil ve seyahat planlarını yaparken nelere öncelik verdiğini bilmeniz karar alma süreçlerini olumlu yönde etkilemenizi sağlar. Bu aşamada hangi platformdan, hangi içerikten ya da hangi reklamlardan etkilendiklerini öğrenebilirsiniz. Seyahat planlamasının ne kadar süre önce başladığını, en çok hangi seyahat türünün tercih edildiğini inceleyebilirsiniz. Strateji çalışmalarınızı buna göre şekillendirmeniz yapacağınız dijital pazarlamayı başarıya ulaştıracaktır.

Bkz. **Pazarlama Stratejisi Hataları | Küçük Ama Önemli Detaylar

Karşılaştırma içerik ve reklamlarına yatırım yapın: 

Hizmet ve fiyat karşılaştırma reklamlarına yatırım yapabilirsiniz. Çünkü tüketiciler araştırma yaparken ulaşım, konaklama, tatil paketleri gibi özellikleri karşılaştırmak isterler. Tüketicilerin bu taleplerine yanıt vererek satın alma kararını etkileyebilirsiniz. Aynı zamanda bu karşılaştırma özelliği ile kullanıcılarınıza iyi bir kullanıcı deneyimi de sunabilirsiniz.

Bkz. **E-Ticaret Sitesinde Ürün Karşılaştırma Özelliği Kullanımı ve Avantajları

Tüketici kararlarını etkileyecek çalışmalar yapın: 

Tüketicilerin satın alma kararlarını etkilemek için sosyal medyadaki videoları ve fotoğrafları kullanabilirsiniz. Farklı yerlerdeki tatil fırsatlarını gösteren içerikler tüketicilerde bu yerleri ziyaret etme isteği uyandırıyor. Bunu yaparken tüketicilere gitmek isteyecekleri yerler, burada neler yapabilecekleri, konaklama alternatifleri gibi seçenekler sunabilirsiniz. Bunların sonunda tüketicilerin satın alma süreçlerine dahil olabilir ve kâr fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

İnfluencer pazarlama çalışmalarından yararlanın: 

Turizm firmaları influencer pazarlama çalışmaları ile tüketiciler üzerinde daha fazla etkiye sahip olmaktadır. Seyahat konusunda profesyonel içerikler üreten tanınmış kişiler ile çalışarak tüketiciler üzerinde daha büyük bir etki yaratabilirsiniz. Bu şekilde tatil kampanyalarınızı ve önerilerinizi tanıtabilir, farklı hedef kitlelerine ulaşabilirsiniz. Buna yönelik olarak gezi rehberleri, öneriler, bloglar, video içerikler gibi paylaşımlar yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X