E-Ticaret

E-Ticarette Yazın En Çok Satan Ürünler

E-ticarette kazanmak isteyenler her mevsim satış yapabileceği ürünleri seçiyor. Yaz sezonunun yaklaştığı bugünlerde ise “E-Ticarette Yazın En Çok Ne Satar?” sorusu ortaya çıkıyor. Çoğu sektörde yaz mevsiminin durgun geçtiği söylenebilir ancak e-ticaret siteleri için durum çok farklı olmaktadır. Fiziki mağazanızın bulunduğu şehirdeki tüketiciler tatile çıksa dahi e-ticaret siteniz satışlarınızı devam ettirmenizi sağlar. Yani e-ticaret demek sürekli satış demektir. Tabii ürün seçimi ve pazarlamasını doğru yapmak koşuluyla!

Sektörde öne çıkan e-ticaret firmaları yaz kampanyalarını çoktan başlattı. Yerel mağazalar veya yeni kurulan kurulan e-ticaret siteleri ise satışları nasıl artırabileceği düşünüyor. Eğer hala e-ticaret sitesi sahibi değilseniz işe ilk olarak Kobisi e-ticaret ekibiyle iletişime geçmekle başlayabilirsiniz. Kolay ve hızlı site kurulumuyla yaz sezonunda pazar yeri imkanlarınızı artırabilirsiniz. Hepsiburada, N11, Akakçe, Trendyol, GittiGidiyor gibi farklı e-ticaret entegrasyonları sayesinde ürünlerini daha fazla kullanıcıya ulaştırmanız mümkün. 

** Kolay E-Ticaret Sitesi Kurulumu: Hazır E-Ticaret Paketleri için tıklayın.

Site kurmak işin en kolay kısmıdır. Asıl soru ise e-ticarette en çok kazandıran ürünleri bulmak ve bu ürünleri yaz mevsimine adapte etmektir. Bu yazımızda kâr yapmanızı sağlayacak ürünler hakkında bilgi edinmenizi sağlayacağız.

Yaz Sezonunda Hangi Ürünleri Seçmelisiniz? 

Konu yaz mevsimi olduğunda tatil planları öne çıkıyor. 

Yaz tatili temalı e-ticaret sitesi veya ürün kategorisi için;

  • Elbise
  • Mayo, Bikini
  • Yazlık Ayakkabı (Sandalet, Babet, Terlik)
  • Tişört
  • Şort, Kapri
  • Plaj Ürünleri (Şezlong, Havlu, Deniz Yatağı vb.)

Teknoloji temalı site için;

  • Cep Telefonu
  • LCD Televizyon
  • Laptop
  • Tablet
  • Klima

Giyim e-ticaret siteleri için;

  • Yazlık Abiye
  • Yazlık Elbise
  • Düğün ve Nişan Elbiseleri

Yaz aktiviteleri sitesi için;

  • Bisiklet
  • Doğa, Yürüyüş Aparatları
  • Çadır, Kamp Malzemeleri

en çok tercih edilen yaz mevsimi ürünleri oluyor. Ürün seçiminden daha önemlisi ise seçtiğinizi ürünleri nasıl pazarlayacağınızdır. Sadece doğru ürünü seçmek ve bunları siteye yüklemek yeterli gelmeyecektir. E-ticaret firmaları arasında yoğun rekabet; SEM ve SEO çalışmaları yapmanızı, arama moturu aramalarında öne çıkmak için yenilikçi pazarlama taktiklerini kullanmanızı gerektirir.

Yazın Uygulanan Pazarlama Taktikleri Nelerdir?

Pazarlama ve satış doğru orantıya sahiptir. Ürün, kullanıcı istekleri ve yaz mevsiminde en çok aranan kelimeleri belirleyerek satışlarınızı artırmak adına en etkili adımları atabilirsiniz. 

E-Ticarette Yaz Kampanyaları

Kampanya, indirim, kupon her zaman ilgi çeker. Bu pazarlama taktiklerini yazlık ürünlerle bir araya getirmeniz ve tatil planı yapan kullanıcıların önüne çıkarmanız ürünlerinizin daha çok talep görmesini sağlar. Özellikle kampanyalarda call to action yani harekete geçirici mesajlardan faydalanmayı ihmal etmeyin. 

** Satışlarınızda Hızlı Artış Sağlayacak En İyi E-Ticaret Kampanya Örnekleri

Sosyal Medyanın Gücünü Unutmayın

Yaz sezonunda cep telefonları elden düşmez. Fotoğraf çekip onları sosyal ağlara yükleyen kullanıcıların çekiliş ve kampanyalarınızı görmelerini sağlayın. Yaz temalı yarışmalar düzenleyerek beğenilerinizi arttırın. İndirim ve kampanyalarınızı da sosyal medyadan duyurmayı ihmal etmeyin.

** Küçük İşletmeler için Sosyal Medyada Başarılı Olma Yolları

Hedef Belirleyerek Etkili Çözümler Yaratın

Yaz sezonunda ne kadar satış yapacağınız konusunda kendinize hedef koyun. Ve bu hedefe ulaşana kadar pazarlama taktiklerini uygulamaya devam edin. Bütçe ve stok yönetimi yaparak hangi üründen ne kadar sattığınızı kararlaştırın. Bu sayede hem içinde bulunduğunuz sezonu verimli kılar hem de bir sonraki sezona kendinizi hazırlamış olursunuz.

Mobiliteyi Artırmak için Responsive Tasarım

Yazın en çok kullanılan teknolojik cihazlar akıllı telefonlar ve tabletlerdir. Hareket halinde olan kullanıcılar mobil cihazlar üzerinden alışveriş yapmayı tercih etmektedir. Tüketicilere ulaşmada her daim önemli olan responsive tasarım siteler, yaz mevsiminde daha da öne çıkmaktadır. Siz de sitenizin tasarımında ve temasında yaza yönelik yenilikler sunarak pazarlama taktiklerinizi geliştirin.

** Responsive Tasarım Nedir, Ne İşe Yarar?

Yazın En Çok Aranan Anahtar Kelimeleri Kullanın

Anahtar kelime kullanımı, arama motorlarında ilk sıraya çıkmanızda etkilidir. Yaz sezonunda yaz kelimesi ile oluşturulan anahtar kelimelere öncelik verebilirsiniz. Örneğin; yazlık elbiseler, yazlık ayakkabılar gibi. Keyword.io vb. SEO araçlarını kullanarak yazlık kelimeleri kolaylıkla bulabilirsiniz.  

Yaza Bomba gibi Girin!

Yaz sezonu için geç kalmadınız. Hemen şimdi pazarlama çalışmalarına başlayın ve yaz sezonunda öne çıkan siz olun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X