Kampanya Yönetimi

Satışlarınızda Hızlı Artış Sağlayacak En İyi E-Ticaret Kampanya Örnekleri

E-ticaret sitelerinin satışlarını etkileyen birçok etmen bulunmaktadır. Sitenin; arayüzü tasarımı, mobil uyumlu olması, hızı, güvenilirliği, optimize edilmiş görsel vb. gibi faktörleri bu etmenler arasında sayabiliriz. Fakat günümüzde birçok e-ticaret sitesi bahsettiğimiz adımları sitelerine başarılı bir şekilde adapte etmelerine rağmen satış yapamamakta, site kurulumunda gösterdiği başarıyı satışlarda gösterememekte ve devamlılığını sağlayamayarak sektörden çekilmek zorunda kalmaktadır. Böyle durumlarda sitenizi canlandırmak ve sanal mağazanıza gelen ziyaretçilerinizi sadık birer müşteriniz haline getirmek için birçok kampanya düzenleyebilirsiniz. Bu yazımızda sizler için sitenizin satışlarınızda hızlı bir artış sağlayabileceğiniz en iyi e-ticaret kampanyalarını bir araya getirdik.

Üyelik ve puan sistemi:

Müşterilerinizin alışveriş yaparken sitenize üye olmasını sağlamak için, yapacakları her alışverişte bir sonraki alışverişlerinde kullanmak üzere puan kazanmalarını sağlayan bir kampanya yapabilirsiniz. Böylece müşterilerinizin sisteminize üye olurken kullandıkları e-posta adreslerine güncel kampanyalarınızı veya sadece bazı müşterilerinize özel hazırladığınız indirimleri duyurduğunuz postalar yollayarak tekrar alışveriş yapmalarını sağlayabilirsiniz

Haftanın Ürünü Kampanyası:

Belli periyotlarla (günlük haftalık veya aylık) bazı ürün veya kategorilerde indirim uygulamanız müşterilerinizin dikkatini çekecektir. Özellikle stoklarını eritmek istediğiniz ürünlerde bu kampanya çeşidini kullanmanız yararınıza olacaktır.

Çoklu Ürün Alımlarında İndirim:

Satın alınan ürün sayısı arttıkça indirim oranının da artması müşterilerinizin ziyaretlerini alışverişle bitirmelerini sağlayacaktır. Bu tür kampanyalarda iki yöntem kullanılmaktadır:

  • Bir ürün 35, iki ürün 60, üç ürün 75 TL olacak şekilde sunacağınız teklifler müşteri için de kârlı olacağı için daha fazla ürün satın almasını sağlayacaktır. 
  • 100 TL üzerine %10, 200 TL üzerine % 25, 300 TL üzerine % 30 indirim gibi gittikçe indirim oranının arttığı kampanyalar da yapabilirsiniz.

Kategoriler Arası İndirim:

Gömlek kategorisinde 200 TL üzeri alışveriş yapan müşterilerinize pantolon kategorisinde 50 TL değerinde bir indirim çeki hediye edebilirsiniz. Bu tür uygulamalarda örnek kombinler paylaşmanız kampanyanızın tüketicinin zihninde daha somut ve değerlendirilebilir bir hal almasını sağlayacaktır.

İlk Alışverişe Özel Kodlar ve Arkadaş Daveti:

Yapılan araştırmalara göre sitenizi yeni ziyaret eden müşterilere verilen anlık indirim kodlarının alışverişe olan etkisi oldukça fazla olduğu gözlemlenmiştir. Bu tür kodları ziyaretçinin sitenizde belirli bir süre geçirdikten ve inceleme yaptıktan sonra pop-up şeklinde sunabilirsiniz. Ayrıca hali hazırda müşteriniz olan bir kullanıcı referansıyla sizden alışveriş yapan müşterilere de hoşgeldin indirim kodları tanımlayabilirsiniz. Bu işlemden referans olan müşterinin de puan kazanması, o müşterinin markanızı daha fazla kişiye tanıtmasında yani size yeni müşteriler bulması konusunda istekli olmasını sağlayacaktır.

Sepet Tamamlama:

Sektörde rekabet arttıkça kullanıcı için birçok farklı marka seçeneği oluşmakta ve bu durum müşterilerin sepeti terk etme oranlarını bir hayli yükseltmektedir. Sepete eklenen fakat uzun süre alınmayan ürünler için o anlık sepete özel indirim kampanyası düzenleyebilirsiniz. Bu tür kampanyaların sepetin satın alınmasına çok büyük katkısı olmaktadır.

Kargo Bedava:

Sanal mağaza müşterileri için kargo en büyük külfetlerden birisidir. Müşteriler kargo bedeli ödemek yerine sepet tutarını yükselterek kargo ücretine vereceği ücretle başka ürünler almaya oldukça heveslidirler. Belirli bir sepet tutarı üzerine kargo bedava uygulaması veya alt limit belirlemeksizin belirli tarihlerde kargo bedava uygulamasını kullanabilirsiniz.

Özel Gün Kampanyaları: 

Artık birçok firma yılbaşı, bayram, mevsim geçişleri gibi dönemleri fırsat bilerek kampanyalar düzenlemektedir. Fakat müşterilerin doğum günleri veya markanızın kuruluş tarihi (bir nevi yıldönümü) gibi daha özel tarihlerde de belirli kampanyalar düzenlemeniz sizleri rakiplerinizden öne geçirecektir.

Çapraz Kampanyalar:

Başka markalarla iş birliği yaparak sitenizden belirli bir tutarda alışveriş yapan müşterilerinize hediye verebilirsiniz. Örneğin 150 TL üzeri alışverişlerde sinema bileti bedava gibi.

Ödeme Yöntemleri:

Kredi kartı ile yapılan veya kapıda ödeme olarak seçilen yöntemler firma sahibi için ekstra maliyet oluşturmaktadır. Ödeme yöntemleri için müşteriye ekstra maliyet yüklemek yerine (kapıda ödeme +5 TL gibi) havale işlemlerinde % 5 indirim sağlamanız daha yararlı olacaktır.

Yukarıda bahsettiğimiz kampanyaları uygulamanız satışlarınızın hızlı bir şekilde artmasını sağlayacaktır. Ancak unutmamalısınız bu kampanyaları oluşturmaktan daha da önemlisi potansiyel müşterilerinize duyurmaktır. Profesyonel bir şekilde hazırlanan kampanya görsel ve metinlerinin yanı sıra daha geniş kitlelere ulaşabilmek için reklam kanallarını da oldukça iyi seçmelisiniz. Kampanyalarınızın dönemsel olmasına dikkat etmelisiniz. yılın her zamanı kampanya yapan bir firmanın fiyatları müşteriler için şişirilmiş olarak görünmekte ve markaya olan itibarlarının azalmasına sebebiyet vermektedir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X