Kampanya Yönetimi

Black Friday İndirim Dönemi için Kontrol Listesi Hazırlayın!

Tüketicilerin merakla beklediği Black Friday dönemi son birkaç yıldır ülkemizde git gide artan şekilde ilgi görüyor. Kasım ayının son haftasına denk gelen bu günde sitelerde ve markalarda cazip indirimler yapılmakta, tüketici talepleri artmaktadır. Size düşen kısım ise yaşanan talep fazlalığını karşılamak adına kendinize Black Friday indirim dönemi için yapılması gerekenler kontrol listesi hazırlamak! 

Listede yer alan maddeleri tek tek kontrol etmeli, indirime hazırlıklı bir şekilde girmelisiniz. Stoklarınızı, kampanyalarınızı, çalışmalarınızı gözden geçirmeniz iyi bir kullanıcı deneyimi sunmanızı sağlayacaktır. Black Friday döneminde firmalar tüketicilere ulaşma fırsatını iyi değerlendirirler. Bu dönemde siz de olumlu geri dönüşleri ve satışları artırmak için birtakım çalışmalar yapmalısınız. Böylece uzun vadede de avantajlı konumda olabilirsiniz.

Bkz. **E-Ticaret Sahipleri Kış Sezonu için Neler Yapmalı?

Black Friday Öncesi Neler Yapmalısınız?

İndirim dönemi olarak ifade edilen Black Friday günü öncesi hangi ürünlerinize indirim yapacağınızı belirlemelisiniz. Bu ürünler için fiyat çalışmaları yapmalı, indirim oranlarını planlamalısınız. Stok durumlarını kontrol etmeli ve böylece kampanya dönemine eksiksiz olarak girmelisiniz.

Stoklarınızı Kontrol Edin ve Güncelleyin

İndirim zamanlarında firmaların yaşadığı en önemli zorluklardan biri stok yetersizliğidir. Bunu önlemek adına stoklarınızı kontrol edip önceden güncelleyin. Potansiyel müşterilerinizin hangi ürün gruplarına daha fazla ilgi gösterdiğini tespit ederek bunlarla ilgili daha fazla stok yapmaya çalışın. Yapacağınız arka plan çalışmasında ürün stoklarının ne zaman yenileneceğini ve kaç tane ürün bulundurmanız gerektiğini de incelemelisiniz.

Bkz. **E-Ticaret Siteleri için Yılbaşı Promosyon Fikirleri

Görsellerinizi Hazırlayın

Ziyaretçilerle ürünleriniz arasındaki ilk ilişki görseller olduğundan reklamlarınızın fotoğraf ve görsellerini doğru seçmelisiniz. Black Friday döneminde sunacağınız görselleri dikkat çekici detaylarla hazırlamalısınız. Buna ne kadar erken başlarsanız sizin için o kadar avantajlı olacaktır. Acele hazırladığınız reklam kampanyasının etkisi daha az olacaktır.

Bkz. **Dönüşüm Oranı ve Reklam Kampanyalarındaki Yeri

Yoğun Site Trafiğine Hazırlıklı Olun

Black Friday zamanında çoğu siteye talep arttığından çökme ve bozulma riskine karşı sitenizi hazırlamalısınız. Sitenizin yoğun trafiğe karşı dayanıklı bir altyapıya sahip olup olmadığını bakmalısınız. Özellikle hazırladığınız reklam kampanyalarının ardından sitenize olan ilgi artabilir. Buna karşı hazırlıklı olmak adına geçici süreliğine de olsa sitenizin alt yapısını güçlendirecek çalışmalar yapabilirsiniz.

Reklam İçeriklerinizi Oluşturun

Tüketicilerin ilgisini çekmek adına reklam içeriklerini ve metinlerini hazırlamaya erkenden başlamalısınız. Bunlara indirimden uzun zaman önce başlamanız etkili reklam fikirleri için daha fazla düşünmenize imkan verecektir. İdeal reklam metinlerini hazırlarken benzer örnekleri inceleyebilir ve bunlardan ilham alarak çarpıcı fikirler oluşturabilirsiniz.

Bkz. **Etkili Sosyal Medya Kampanyaları Nasıl Oluşturulur?

Sepet Terk Etmeye Karşı E-Posta Bildirimi

Black Friday döneminde satışlarınızı ve trafiğiniz hesaplarken sayfayı terk edecek tüketicileri de hesaba katmalısınız. Sepetine ürün ekleyip yarıda bırakacak ve siteden çıkacak müşterileri tekrar geri çekmek adına onlara e-posta bildirimi yapabilirsiniz. Bu kişiler için özel e-posta hazırlayabilir, sepetlerinde kalan ürünleri hatırlatabilir ve bu sayede onların tekrar sitenize gelmesini sağlayabilirsiniz.

Mobil Uygulamaya Öncelik Verin

Günümüzde alışverişlerini mobil uygulamalar ve cihazlardan yapan kişi sayısı fazla olduğundan varsa uygulamanızın ve sitenizin buna hazırlıklı olması gerekir. Mobil site trafiği fazla olacağından bunu karşılayabilmek adına site hızınızı ve alt yapınızı önceden kontrol etmelisiniz. Mobil görünümünüzü bakmalı, eksiklikler varsa gidermelisiniz. Böylece yapacağınız reklamlar daha verimli hale gelecektir.

Bkz. **Satışlarınızda Hızlı Artış Sağlayacak En İyi E-Ticaret Kampanya Örnekleri

Facebook Piksel Kurulumu Yapın

Facebook reklamları kullanırken verimini artırmak adına Piksel kod kullanabilirsiniz. Eğer Piksel kod kurulumu yapmadıysanız yapmaya başlamalı ve reklam kampanyalarınızda bu özellikten faydalanmalısınız. Böylece alacağınız geri dönüşler daha fazla olacaktır. Eğer Facebook Piksel ile ilgili fazla bir bilginiz yoksa nedir, nasıl kullanılır gibi soruların yanıtlarını araştırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X