Kampanya Yönetimi

İndirim Kuponları ile Satışlarınızı Artırmak için Tavsiyeler

İndirim kuponları ile satışlarınızı artırmak e-ticaret sitenizin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlar. Özellikle yeni müşteri çekmek istediğinizde sıklıkla kullanacağınız bu yöntem, en etkili pazarlama stratejileri arasında yer alır. Tabii doğru adımı atıp yine doğru yer ve zamanı seçtiniz sürece. Bunun için de kullanacağınız indirim kuponlarının detaylarını iyice gözden geçirmeli, geri dönüşü artıracak şekilde müşterilere sunmalısınız. Peki bu saydıklarımızı nasıl yapacaksınız?

Alışverişlerde kullanıcılara belli bir oranda indirim sunacak olan kuponlarda kod vardır ve alışverişte müşterinin bu kodu girmesi gerekir. Kodların işlemesi için sisteme entegre edilmesi gerekir. Ancak vereceğiniz kuponların sürekli olmaması yararınıza olacaktır. Aksi halde sitenizi takip eden kişiler sadece indirim dönemlerinde alışveriş yapacaktır. Bu da marka değerinde düşüşe neden olabilir. Olası sorunları önlemek adına zaman seçiminde titiz davranmalısınız.

Satışları Artırmak için İndirim Kuponları Ne Zaman Verilmeli?

Aslında indirim kuponu vermek için doğru bir zaman yoktur. İsteğinize bağlı olarak özel günlerde ve tatil dönemlerinde bu kuponları kullanarak satışlarınızı arttırabilirsiniz. Bunun haricinde markanıza yeni kitleler çekmek ve yeni talepler oluşturmak için de kuponlardan yararlanabilirsiniz. Vereceğiniz kupon kısa süreli olduğunda müşterileriniz bu süre içerisinde yüksek tutarlı alışveriş potansiyeline sahip olabilir.

İndirim kuponları için farklı amaçlar da benimseyebilirsiniz. Bunlar arasında mevcut müşterilerinizi daha sadık hale getirmek, yeni kitlelere ulaşmak, sepet ortalamasını yükseltmek, yeni hizmet ve ürünlerin daha fazla tercih edilmesini sağlamak, tüketicilerin satın alma kararlarını teşvik etmek gibi amaçlar yer alır.

Son olarak kuponları verirken uygun zamanı seçmezseniz kâr marjının düşmesi ve marka değerinizin zarar görmesi gibi olumsuz durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle her zaman dikkatli olmanızda yarar vardır.

İndirim Kuponu Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Müşterilerinize sunacağınız indirim kuponları tüketicilerin ilgisini çeker ve onları satın almaya yönlendirir. Bu nedenle kuponlar e-ticaret firmaları tarafından sıklıkla tercih edilir. Verilen kuponlar süreli olduğundan dolayı tüketicilerde aciliyet hissi oluşturur. Kendisinde bir şeyleri kaçırma duygusu ortaya çıkan tüketici bunun olmaması adına bir an önce alışveriş yapar. Bu durum müşterilerin farklı markalardan alışveriş yapma riskinin azalmasını sağlar. Eline geçen fırsatı kullanmak isteyen müşterilerin ikna edilmesi konusunda kuponlar büyük etkiye sahiptir. Böylece satın alma kararı daha hızlı verilir.

İndirim Kuponları ile Satışları Artırmak için Neler Yapmalısınız?

Ziyaretçiler üzerinde olumlu bir izlenim bırakmak ve satın almayı teşvik etmek için indirim kuponları verirken daha dikkatli davranmanız gerekir. Bu konuda sıklıkla verilen öneriler şu şekildedir:

İlk alışverişe özel indirim: 

Web sitenize yeni abone olan ve henüz hiç alışveriş yapmamış olan kişiler için ilk alışverişe özel indirim kuponları verebilirsiniz. Bu durum tüketicide satın alma kararı oluşturacaktır. Böylece müşteri başka bir markaya gitmek yerine indirimi olduğu için sizin sitenizi tercih edecektir.

Kupon kodları akılda kalıcı olsun: 

Karmaşık kupon kodları vermeniz alışveriş sırasında kullanıcıların siteyi terk etmesine sebep olabilir. Bunu önlemek adına daha akılda kalıcı kodlar belirlemelisiniz. Yazımı basit olan kodlar sayesinde kullanıcılar alışverişlerini birkaç saniye içerisinde tamamlayacaktır.

Bir sonraki alışverişte geçerli kuponlar: 

Sitenizden ilk alışverişini yapan kullanıcılara bir sonraki alışverişlerde kullanmaları için belli bir süre geçerli olacak şekilde kupon verebilirsiniz. Böylece sitenizden alışverişinizi bitirmiş olan tüketicileri tekrar sitenize çekebilirsiniz.

İkinci ürüne özel indirim kuponları: 

Tüketicileri sepetlerine daha fazla ürün ilave etmesi için ikna edici olan ikinciye %20 indirimli ve benzeri kampanyalar oldukça etkilidir. Yüzdelik indirim fiyatlandırma stratejileri günümüzde çok sayıda firma tarafından kullanılır. Böylece vereceğiniz indirim kuponları ile satış oranlarınızı arttırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X