E-ticaret İpuçları

Ürün Sayfası Trafiğini Artırmanın 6 Kolay Yolu

Ürün sayfalarınıza trafik çekmekte zorlanıyorsanız veya sitenizde yoğun trafik yaşanıyor ancak satışlar eşleşmiyorsa, ürün sayfası dönüşümlerini geliştirmek için bir şeyler yapmanız gerekir. Bu durumlarda işletme sahipleri, kullanıcıların terk ettiği sayfaları geliştirmeye odaklanmayı tercih ediyor. Ne yazık ki bu geçici bir çözüm. Kalıcı bir çözüm arayışındaysanız, sizin için ürün sayfası trafiğini artırmanın 6 kolay yolunu derledik.

1. Yol: Tüm Cihazlarla Uyumlu Tasarım

Yapılan araştırmalara göre, son yıllarda kullanıcıların neredeyse %80’i mobil cihazları kullanarak ürün satın alıyor veya inceliyor. Bu veriyi dikkate alarak, sitenizi tablet, telefon ve masaüstü cihazlar uyumlu hale getirmelisiniz. Özellikle de mobil uygulamanız üzerinde çalışmalar yapmalısınız. Kısacası, mobil cihazlarda kullanılan tasarım, ziyaretçilerin ihtiyacına yanıt vermelidir. Ürün sayfaları arasından kolaylıkla dolaşabilmeli, ürünü favorilerine ve sepetine ekleyebilmeli. Son olarak da ürünü anından alabilmeli. Eğer mobil uygulamanız yoksa veya site tasarımınız mobil uyumlu değilse, satışlarınız çok büyük oranda düşecek ve dolayısıyla ürün sayfası trafiğini de artıramazsınız.

2. Yol: Hızlı Sayfa, Hızlı Satış

Sayfa hızı, e-ticaret dünyasından her şeydir. Günümüzde herkes hızlı bir hayat yaşıyor. Dolayısıyla, bir sayfanın yüklenme hızı oldukça önemli. Hızlı bir hayat yaşarken, kimse bir sayfanın yüklenmesini uzun süre bekleyemez. Bu yüzden de sayfa yüklenme hızı 2 saniyeden az olmalıdır. Eğer 2 saniyeden fazla sürüyorsa, potansiyel müşterilerinizin %50’sine yakını, ürünlere olan ilgisini kaybeder ve sayfayı terk eder.

Sayfa hızını test edebileceğiniz ve geliştirebileceğiniz bir yol var: Google PageSpeed. Bu uygulama sayesinde hem sayfa açılma hızını hem de mobil ve masaüstü cihazlardaki hızını tespit edebilirsiniz.

3. Yol: Canlı Sohbeti Ürün Sayfalarına Entegre Edin

Müşterilerin ürünleri satın almaya karar vermeden önce aklında bazı soru işaretleri olabilir. Ürünün kalıbı, yapısı, bedeni gibi konularda fikir almak isteyebilir. Eğer bu sorularına cevap verecek bir muhatabı olmazsa, ürün almaktan vazgeçer. Çünkü müşteriler, nasıl bir ürün geleceğinden emin olmak ister. 

Canlı, sesli ve görüntülü sohbetler gibi diğer etkileşimli araçlarla da entegre edilebilir ve temsilcilerinizin müşterilere hızlı ve rahat bir şekilde yardımcı olmalarını sağlayabilirsiniz.

4. Yol: Çalışmadan Önce ve Sonra Testler Yapılmalı

Alışveriş yapanların aklı bazen karışabilir. Bugün sevdiği ürünleri yarın hiç beğenmeyebilirler. Bu nedenle, sayfanızın her zaman en iyi şekilde optimize edilmiş sürümüne sahip olduğunuzdan emin olmak için hizmetinizi, fiyatınızı ve hatta site düzenini düzenli olarak test etmeniz önemlidir. A/B testlerini kullanarak, ürün sayfalarını ve açılış sayfalarını test edebilirsiniz. 

5. Yol: Kolay, Farklı ve Hızlı Ödeme Seçenekleri Sunun

Ürün sayfası trafiğini artırmanın en önemli yollarından biri de ödeme kolaylığı sağlamaktır. Bu noktada dikkat etmeniz gereken 2 nokta bulunuyor:

  1. Farklı ödeme seçenekleri sunmak
  2. Misafir kullanıcıların da ürün satın alabilmesini sağlamak.

İlk maddeyi ele alırsak, müşteriler genellikle farklı ödeme seçeneği sunan e-ticaret sitelerini tercih ederler. Müşterilere kapıda ödeme, kredi kartı ile ödeme, indirim kuponuyla ödeme gibi ödeme seçenekleri sunmalısınız. Bu sayede daha fazla müşteri kitlesini ürün sayfalarına çekebilirsiniz.

İkinci madde ise oldukça önemlidir. Her müşteri sitenize üye olmak istemeyebilir veya o an üye olacak kadar vakti olmayabilir. Bunu göz önüne alarak, misafir kullanıcıların da ürün alabilmelerine olanak tanımalısınız. Ancak üye olmalarını teşvik etmek için de çalışmalar yapabilirsiniz. Örneğin, üye olanlara indirim kuponu tanımlayabilirsiniz.

6. Yol: Profesyonel Fotoğraflar Kullanın

Müşteriler sadece görerek alışveriş yaptığı için, ürün görsellerine çok önem vermelisiniz. Aynı boyutta ve kalitede yüksek kaliteli resimler kullanmalısınız. Bunun yanı sıra, olası alıcıyı kelimenin tam anlamıyla ürünün her köşesini tanıtmak için, bir ürünün birden fazla fotoğrafının kullanılması önerilir. Eğer server alanınız yetiyorsa da ürün videoları hazırlayabilirsiniz. Çünkü ürün videoları, görsellerden çok daha fazla etkili.

Ürün sayfası trafiğini artırmanın 6 yolunu açıkladığımız yazı ile müşteri deneyiminizi önemli ölçüde yükseltirken, ürün sayfası dönüşüm oranınızı da artıracaksınız. 

Aşağıdaki yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X