Pazarlama

Online Mağazanızı Düşük Bütçeler ile Tanıtma Yolları

Online mağaza sahiplerinin düşük bütçeler ve pratik yollar ile uygulayabileceği bazı pazarlama yöntemleri bulunuyor. Kolay uygulanabilen, ancak pek çok işletme sahibinin bilmediği bu yöntemler, satışlarınızı ve marka bilinirliğini artırmanıza yardımcı olabilir.

Düşük bütçeli pazarlama yöntemleri; online mağaza tanıtımı, site i̇çi trafiği arttırma, sepeti terk eden müşterileri kazanma gibi avantajları bulunuyor. Bugünkü yazımızda, bu yöntemleri ayrıntıları ve püf noktaları ile anlatacağız. Hazırsanız başlıyoruz!

Anlaşılır, Yüksek Trafikli İçerikler Üretin

Arama motorlarında en çok aratılan konular hakkında içerikler üretmek, organik trafiğinizi doğrudan arttırır. Bilindiği üzere organik trafik, ücretli reklam sonucu gelen müşterilerden daha değerli ve önemlidir. Çünkü organik trafikten kazandığınız müşteriler, sizin sadık müşteriniz olma potansiyeli taşırlar. Organik trafikten gelen müşteri kaybetmeyip, bu trafiği artırmaya yönelik çalışmalar yapmalısınız. Bunun en kolay yolu da blog içerikleri üretmektir. Merak edilen, araştırılan ve ilgi çekici içerikler üreterek, sadık müşteriler elde edebilirsiniz. 

Sektördeki Ünlü Kişiler ile Röportajlar Yapın

İş yaptığınız sektörde ünlü olan veya o alanda uzman olan bir kişi ile röportaj yapmak, online mağazanıza çok büyük artılar katacaktır. Sosyal kanıt örneği olan bu röportajlar sayesinde, sitenizin trafiğinde büyük artışlar yaşanabilir. Çünkü insanlar ünlü veya uzman isimlerin tavsiyelerini, deneyimlerini ve fikirlerini çok önemserler. İlk aşamada yakın çevresinden biriyle veya doğrudan -mağazanızda yer verdiğiniz ürün/ hizmet hakkında geniş bir bilgi birikimine sahipseniz- kendi röportajınızı paylaşabilir ve müşterilerinize deneyimlerinizi aktarabilirsiniz. Ne kadar işe yaradığını kendi gözünüzle görmeye ne dersiniz?

Ürün Sayfalarını Geliştirin ve Güncel Tutun

Müşterilerin sizin ilgili düşüncelerini ürün sayfaları belirler. Kaliteli, anlaşılır, detaylı ve görsellerin yer aldığı ürün sayfaları; rakiplerinizin birkaç adım önüne geçmenizi sağlar. Tabii ki ürün başlıkları, açıklamaları ve görselleri son derece önemli. Çünkü müşteriler; ürün başlığından etkilenir, ürün açıklamalarından bilgi edinir ve ürün görsellerinden satın alıp almamaya karar verir. Siz de siteniz içeriğinde bu noktalara ne kadar çok önem verirseniz, müşteri kazanmanız daha kolay olur.

Sepeti Terk Edenleri Geri Döndürün

Müşterilerin sepeti terk etme oranının yüksek olması, e-ticaret sahiplerini en çok düşündüren ve endişelendiren noktalardandır. Endişelerinize teslim olmak ve e-ticarette başarız olmak istemiyorsanız, etkileyici adımlar atmalısınız. Sepeti terk eden müşteriler nasıl geri döndürülür?

  • Sepetlerinde ürün kaldığına dair bildirimler gönderin. Sepeti terk eden veya ödeme sayfasında çıkış yapan müşteri geri kazanmak için kişisel bildirimler göndermelisiniz. Dikkat çekici veya eğlenceli bir dille hazırlanan bildirimlerin etkilerini görünce çok şaşıracaksınız!
  • E-postaların gücünden faydalanın. Son yıllarda daha fazla tercih edilmeye başlayan e-posta pazarlaması, müşterilerin sevdiği pazarlama yöntemlerinden biridir. Sepeti terk eden müşterileriniz için sepetteki ürünleri ile ilgili e-postalar gönderebilirsiniz.
  • İndirim kuponlarını daha sık kullanın. Bir ürüne veya markaya ait indirim kuponları, müşterilerin sık sık aradığı konulardan biri. Müşterilerinizi geri kazanmak için siz de indirim kuponlarından yararlanabilirsiniz. Örneğin, kargo bedava kuponu müşterin en beğendiği kupon çeşitlerinden birisidir. 

Aşağıdaki yazılarımızdan yola çıkarak, e-ticaret sitenizi geliştirebilirsiniz:

Yarışmalar ve Çekilişler Düzenleyin

En hızlı sonuç veren pazarlama yöntemi, yarışma veya çekiliş sonucu vadedilen hediyelerdir. Ayda bir yarışma veya çekiliş düzenlemek, hem marka bilinirliğini arttırabilir hem de satışlarınızı etkileyebilir. Örneğin bir müşterinize elbise hediye etmek size çok bir şey kaybettirmez; ancak çok fazla şey kazanacağınız kesin. 

Mağazanızı Mobil Cihazlar için Optimize Edin

Mobil cihaz kullanımının ne kadar yaygın olduğunu söylememize bile gerek yok. E-ticaret sitenizi tüm mobil cihazlar ile uyumlu hale getirerek, kullanıcı deneyimini arttırabilirsiniz. Yapılan araştırmaları takip ediyorsanız, kullanıcıların %57’sinin mobil cihazları kullanarak alışveriş yaptığını biliyor olmalısınız. Eğer siteniz mobil cihazlar ile uyumlu değilse, müşterilerin çoğunu en baştan kaybediyorsunuz demektir. Bu kaybı önlemek için, mağazanızı mobil cihazlar için optimize etmeyi unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X