E-Ticaret

5 Adımda E-Ticaret Ürün Videoları Hazırlama

Dünya genelinde hızla yaygınlaşan elektronik araç ve gereçlerin kullanımı, farklı sektörleri de etkilemeye başladı. Bu sektörlerden biri de kuşkusuz e-ticaret sektörüdür. Youtube’un her yaş kitlesi tarafından sıklıkla kullanılması, insanları video içeriklerine karşı daha duyarlı hale getirdi. Bir alışkanlık haline gelen videolar, kullanıcıların ilgisini çekmekte ve hatta içlerinde video izleme isteği uyandırmaktadır. Peki işletmeler videoları kullanarak satışlarını nasıl artırabilir?

E-ticarette ürün açıklama videoları hazırlamak ve sitenizde bu videoları yayınlamanız, kullanıcıların rakip ürünü değil, sizin ürününüzü tercih etmelerine büyük oranda yardımcı olur. Kullanıcılarınızın ilgisini ürününüze çekerek, sektördeki rakiplerinizin önüne kolaylıkla geçebilirsiniz. Ancak hazırlanacak olan ürün videolarının belirli şartlara göre hazırlanmış olması gerekiyor. Peki bu şartlar neler? Gelin, yazımızı okuyarak hep birlikte inceleyelim!

Ürün Videoları Nasıl Oluşturulur?

E-ticaret siteniz için ürün videoları oluştururken öncelikle video içeriklerinizin yer aldığı, işletmenize ait hesaplar oluşturmalısınız. Bu hesaplar sayesinde hem potansiyel müşteri kitlenizin size ulaşmasını daha kolay hale getirebilir hem de ürünlerinizin tanıtımını yapabilirsiniz. Örneğin ürününüz, geniş fonksiyonlara sahipse veya kurulumunu yaparken kullanıcılarınız zorluk yaşıyorsa, ürün videoları ile tüm bu sorunları çözümünü pratik bir şekilde sunabilirsiniz. Hesaplarınızda videolu içerikler oluşturarak, isterseniz ürünün özelliklerini açıklayabilir isterseniz de nasıl kurulacağını adım adım anlatabilirsiniz.

Ürün videolarınızı yayınlamaya başlamak için öncelikle sosyal medya hesaplarınızı oluşturmalısınız. Bu hesapları oluşturmak neden önemli ve içerik videolarını yayınlarken hangi noktalara dikkat edilmeli?

İşletmenize Ait Sosyal Medya Hesapları Oluşturun

E-ticaret sitenizle alakalı Youtube hesabı oluşturarak video içeriklerinizi yayınlayabilir, müşterilerinizin tüm sorularına cevap verebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey, içeriklerinizi oluşturmak ve hazırladığınız videoları Youtube hesabınızda” yayınlamak. Eğer sitenizin alt yapısı izin veriyorsa, Youtube’daki videolarınızı sitenize gömebilirsiniz. Sadece Youtube değil, Instagram’ı kullanarak da tanıtım videolarınızı yayınlayabilirsiniz. Hikayeler kısmını kullanarak, 15 saniyelik ürün videolarınızı paylaşabilirsiniz. Daha uzun videolu içerikler oluşturmak için akışa yükleyebileceğiniz 1 dakikalık alanlardan faydalanabilirsiniz. Dahası şimdi yeni yeni Instagramın izin verdiği IG TV videolarını kullanarak 1 dakikadan daha uzun süreli videolar hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, işletmenize ait sosyal medya platformlarını sitenize ekleyerek, müşterilerinizin size daha kolay ulaşmasını da sağlayabilirsiniz.

Tanıtım Videolarınızı Kendiniz Oluşturun

Ürün tanıtım videolarınızı herhangi bir sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaşmak yerine direkt sitenize de ekleyebilirsiniz. Bunun için ciddi bir server alanına ihtiyacınız olacak. Yine de en kolayı size bu hizmeti sağlayan Youtube’u tercih etmek olacaktır. Her ürüne özel videolar hazırlayarak, kullanıcıların ilgisini çekebilir ve bu sayede de satışlarınızı da artırabilirsiniz. Eğer tüm ürünleriniz için tanıtım videoları oluşturmak istiyorsanız, profesyonel olarak bu işi yapan ajanslardan yardım alabilirsiniz. Ama hala elinize neredeyse profesyonel çekim imkanı sağlayan bir Iphone, yanında bir selfie çubuğu ve bir tripod ile harika çekimler yapabilirsiniz.

Videolu İçeriklerin Hedef Kitlesi Nasıl Belirlenmeli?

Videolar oluşturmadan önce içeriklerinizi nasıl hazırlayacağınıza dair detaylı bir plan yapmalısınız. Hazırladığınız plan doğrultusunda hedef kitle analizini yapmalı ve bu sayede de hangi kitleye hitap edeceğine karar vermelisiniz. Eğer daha spesifik bir ürün tanıtımı yapmıyorsanız video içeriklerinde hedef kitlenizi daha geniş tutabilirsiniz. Çünkü videolar, resimlere oranla çok daha farklı kullanıcı kitlelerinin ilgisini çekebildiği için, geniş hedef kitlelerine yönelik içerikler oluşturabilirsiniz. Çünkü bu videoları oluşturmadaki ana amacınız, markanızın daha tanınır olmasını sağlamak ve geniş kitlelere ulaşabilmektir.

Uzun Tanıtım Videoları Oluşturmaktan Kaçının

E-ticaret sitenizin bilinir olmasını sağlamak, görünürlüğünü ve satışlarınızı artırmak amacıyla hazırladığınız videoların ilgi çekici olması, sıkıcı ve çok uzun olmaması gerekiyor. Kullanıcılarınızın ilgisini videonuza çekebilmek için, videonun ilk 10 saniyesi oldukça önemlidir. Çünkü izleyenler, 10 saniye içerisinde videoda kalıp kalmamaları gerektiğine karar verir. Peki, videolarını hazırlarken nelere dikkat etmelisiniz?

  • Videonuzun başlangıç bölümüne özel bir önem göstermelisiniz. Giriş bölümünde gereksiz bilgiler vermekten kaçınmalı ve kısaca videoyu çekme amacınızı anlatmalısınız. 
  • Video boyunca da beden dilinizi iyi kullanmalı ve gereksiz ayrıntılara yer vererek kullanıcılarınızı sıkmamalısınız.
  • Ürününüzü tanıtırken de uzun konuşmamaya da olabildiğince dikkat etmelisiniz. Çünkü içerisinde sadece konuşmanın olduğu durağan videolar, kullanıcılarınızın dikkatini dağıtabilir ve bu sebeple de videonuzdan ayrılabilirler.
  • İçerikleriniz ise çok uzun olmamalıdır. Açıklamak istediğiniz detaylara yer vererek, videoyu sonlandırmalısınız. 

Videolarınız Tamamen Ürün Odaklı Olmalı

Tanıtım videolarında dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise, videonuzun odak noktasıdır. Videoyu çekerken tamamen ürüne odaklayabileceğiniz bir noktadan çekim yapmalısınız. Videonun içerisinde tanıtımını yaptığınız ürün dışında herhangi bir ürün bulunmamalıdır. İçeriğinizin odak noktasının sadece tek bir ürünle sınırlı kalması gerektiğini unutmamalı, başka bir ürünün özelliklerine yer vermemelisiniz.

Teknolojik Aletler Doğru ve Etkin Biçimde Kullanılmalı

Videolu içeriklerin kuşkusuz en önemli noktası, görüntü kalitesidir. Oluşturulan videolar, profesyonel şekilde çekilmiş olmalı ve görüntü kalitesinin yüksek olması gerekir. Görüntü kalitesinin düşük olduğu videolar, kullanıcılar tarafından acemi bulunabilir ve ürününüzü satın almaktan vazgeçebilirler. Görüntü kalitesini artırmak için de sektördeki öncü markalar tarafından tasarlanan kameraları tercih edebilirsiniz. Daha önce söylemiş miydik, telefonlar da bu kameraları aratmayacak merceklere sahip şekilde, profesyonele yakın bir imkan sağlıyor!

Görüntü kalitesi kadar ses düzeyi de kullanıcılarınızın videonuzda kalıp kalmamasını belirler. Çok yüksek veya çok kısık sesler kullanıcılarınızı rahatsız edebilir. Bu sebeple de ses düzeyinize de üst düzey bir önem göstermeli, kaliteli mikrofonlar kullanmalısınız.

Videonuzun çekim aşamasını tamamladıktan sonra sıra düzenleme aşamasına gelir. Düzenleme aşamasında ise videonuzun ilgi çekici olmasını sağlamalısınız. İlgi ve dikkat çekici olabilmesi için de videonun içerisine çeşitli efektler ve görseller ekleyebilir, kullanıcılarınızın sıkılmasını engelleyebilirsiniz. Videolarınızı kaliteli ve pratik bir şekilde düzenleyebilmek için de Adobe Premiere ve Final Cut Pro gibi programları kullanabilirsiniz.

Kobisi ile Video İçeriklerinizi Yayınlamak Çok Kolay!

Kobisi, e-ticaret altyapı sistemi sunmasının yanı sıra, ürün tanıtım videolarınızı e-ticaret sitenizde yayınlama imkanı da sunmaktadır. Sunduğu kaliteli hizmetle birlikte, ürün tanıtım videolarınızında sitenizde yer almasını sağlarlar. Böylelikle, müşterileriniz hem ürün açıklamalarından bilgi sahibi olur hem de video içerikleriniz sayesinde ürünle alakalı her bilgiye kolaylıkla ulaşabilir. 

Kobisi kalitesi ile e-ticaret sitenizi kurmak ve sitenize potansiyel müşterilerinizi çekmek istiyorsanız, Kobisi’nin ücretsiz deneme paketini kullanabilir, herhangi bir ücret ödemeden e-ticaret sitesine sahip olabilirsiniz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X