SEO

E-Ticarette Satışlarınızı Arttıracak Ürün Resimleri Optimizasyonu

Gelişen teknoloji ile birçok küçük ve büyük işletme, e-ticaret üzerinden satış yapmaya başladı. Ancak işletmelerin bazıları e-ticaret satışlarında başarılı olurken bazıları ise istediği başarıyı yakalayamadı. Bu durumun birden fazla nedeni mevcuttur. Söz konusu nedenlerden biri de bazı işletmelerin e-ticaret sitesi için yanlış tasarım optimizasyonları kullanmasıdır.

Web sitesi tasarımında görsel boyutları, hız, mobil uyumluluk, SEO çalışmaları ve sosyal medya kullanımı gibi aşamaların doğru bir şekilde tamamlanması önemlidir. En önemli noktalardan biri de ürün resimleri optimizasyonudur.

Görüntü Boyutu

E-ticaret sitelerinde, ürünün görüntü boyutunun doğru ayarlanması oldukça önemlidir. Genel olarak alışverişlerde müşteriler ilk olarak görsele bakıp daha sonra ürünün detaylarına bakmaktadır. Günümüzde yazılardan çok görselliğin ön planda olduğunu düşünürsek; bu durumun neden önemli olduğunu daha iyi anlayabiliriz. Kullanılan görsel boyutları büyük ve dikkat çekici bir perspektife sahip olmalı. Ancak büyük görsellerin de web sitesini yavaşlatabilmesi durumu söz konusudur. Bu noktada görüntü kalitesi ve resim boyutu uyumuna dikkat etmelisiniz. Ayrıca resim biçimine yani; JPEG, PNG veya GIF uzantılarına doğru karar vermelisiniz.

Birden Fazla Görsel Kullanın

Sitenizde, satışını yapacağınız ürünün birden fazla görselini kullanabilirsiniz. Bu görseller farklı açılardan çekilmiş olabilir. Satışını yaptığınız ürün, düz beyaz bir gömlek dahi olsa, müşteriniz gömleğin arka kısmını görmek isteyebilir. Ya da yandan gömlek kollarının nasıl göründüğünü merak edebilir. Bu nedenle müşterilerinize sunabildiğiniz kadar fazla görsel sunmaya özen gösterin ve onların ürünü tanımalarına yardımcı olun.

Görsel Yakınlaştırma Özelliği Sunun

Başarılı bir e-ticaret sitesi için olmazsa olmazlardan biri de ürün yakınlaştırma özelliğidir. Bir müşteri e-ticaret sitesini ziyaret ettiğinde adeta ürün elindeymiş gibi analiz edebilmelidir. Bunun için de ürünün genel bir görüntüsü yeterli olmayacaktır. Sitenizde, görüntüleri yakınlaştırma özelliğini kullandığınızda, müşterileriniz ürünleri daha yakından inceleyebilirler. Bu sayede müşterilerinizin, ürün detaylarını keşfetmelerine izin verebilirsiniz.

SEO Uyumlu Görsel İsimleri

Sitenize eklediğiniz görsellere verdiğiniz isimler de oldukça önemlidir. Google aramalarının, görseller kısmında çıkmak istiyor ve potansiyel müşterilerinizin sizi oradan da bulabilir hale gelmesini istiyorsanız buna dikkat etmelisiniz.

Genel olarak kendi çektiğimiz fotoğraflar IMG ile başlayan isimlerle kaydedilir. Ya da internetten bir görseli bilgisayarınıza kaydediyorsanız görselin sahip olduğu site, o görsele hangi ismi vermişse o şekilde sizin bilgisayarınıza kaydedilecektir. Ancak siz bu görseli yüklerken adını değiştirmelisiniz. Diyelim ki ürününüz kırmızı sehpa… Sitenize ürünü anlatan açıklamayı, fiyatı vs. her şeyi eklediniz ve görsel kısmına geldiniz. Burada görseli; “kirmizi-sehpa” diye yüklemeniz doğru olacaktır. Böylelikle kullanıcılar internette kırmızı sehpa ile ilgili arama yaptığında sizin de görseliniz arama sonuçlarında çıkacaktır.

Resim Site Haritası Kullanın

E-ticarette satışları arttırmak için ürününüzün Google’da görünebilmesi gerekiyor. Bunun için izlenmesi gereken birçok yol vardır. Bu yollardan biri de resim site haritası oluşturmaktır. Oluşturacağınız resim site haritası sayesinde Google görsellerde ürününüzün çıkma olasılığını arttırabilirsiniz.

Uyumlu Görseller Kullanın

Kullandığınız görselin ürününüz ile alakalı olmasına muhakkak dikkat edin. Ürün ile alakası olmayan görseller kullanmayın. Örneğin; ürününüz kahverengi bir bot ise oraya kahverengi bot görseli koymalısınız. Elinizde bu botun görseli yoksa, beyaz bot görseli koymamalısınız. Ayrıca kesinlikle kendi ürününüzün resmini tercih etmelisiniz. Sırf sizin ürününüze benziyor diye başka bir ürünün görselini sitenize eklememelisiniz. Bu müşterinizi yanıltmak anlamına gelecektir ve müşteri kaybetmenize neden olacaktır.

Bir diğer husus da ürünlerin görsellerinin kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Karanlık ya da ürünün tam anlaşılmadığı görselleri kullanmaktan kaçınmalısınız. Bunun yerine aydınlık ortamlarda çekilmiş ve doğrudan ürününüze odaklanan görselleri tercih etmelisiniz. Ayrıca, görselleri, sırf göze daha güzel gelsin diye süslememelisiniz. Ürününüz ayakkabı ise oraya ayakkabının görselini koymalısınız. Ayakkabının yanına papatyalar koymanıza gerek yok! Müşteri ne istiyorsa, tam olarak onu vermelisiniz. Unutmayın ki; doğru görsel seçimi ve doğru optimizasyon ile siz de satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X