internet-sitesi-web-tasarim-trendleri
E-Ticaret

İnternet Sitesi Tasarım Trendleri

İnternet sitesi tasarım trendlerinde görsellik ve hikaye anlatımı ön plana çıkmakta. İnternet sitesi tasarım trendleri bazı değişiklikleri gündeme getirdi. E-ticaret konusunda web sitesi tasarımları gelişen bu yeni trendlere göre dizayn edildiğinde çok daha verimli ve etkili bir süreç başlatılmış olacak. E-ticaret sitesi sahipleri değişen yeni trendlere hızlı bir şekilde ayak uydurarak rakiplerinden sıyrılabilir ve fark yaratabilirler. Görselliğe çok önem veren kullanıcılar için web design konusunda görsellik daha da ön plana çıktı. Bu yüzden e-ticaret sitesi sahipleri bu konuda adapte olmalı.

Storytelling

Storytelling kavramı dijital dünyada hikaye anlatımı olarak geçiyor. İnternet sitesi tasarım trendlerinde hikaye anlatımı çok büyük bir yere sahip. E-ticaret alanında markanızın hikayeleştirilerek görsel ve videolar aracılığıyla anlatımı ön plana çıkmalı. Artık dijital dünyada bir ürünün hikayesini anlatmak, satışları arttırmak konusunda oldukça başarılı oluyor. Coco- Inside Channel adlı video, hikaye anlatımının en başarılı örneğidir.

İllüstrasyonlar

Görsel çalışmalarda sıkça kullanılan illüstrasyon çalışmaları önümüzdeki yıl kesinlikle yükselişe geçecek. İşletmelerin internet sitesinin slider kısımlarında ve site içi görsellerde yer alacak illüstrasyonlar kullanıcıların ilgilerini tazelemek ve canlı tutmak için muhteşem bir yol gibi görünüyor.

grid-tasarim

Grid Tasarım Siluetleri

Grid yani ızgara görünümleri flat design çalışmalarında son yıllarda kullanılmaya başladı. Fakat bu görünümler sıradan bir hal alırken, Son dönemde tasarımlar orijinal öğeler ile farklı görünümlere büründü. Her marka, kendine özgü ve farklılık yaratan tasarımlar kullanmaya başladı.

Cinemagraph İçerikler

Son yıllarda GIF kullanımı, markaların içeriklerinde kendini göstermeye başladı. Kısaca hareketli ve eğlenceli resimler olan GIF’lerin yerini artık cinemagraph’lar aldı. Cinemagraph’lar aslında bir GIF çalışması fakat animasyon yerine bir görselin belli parçaları hareket ettirilerek oluşturulmaktadır.

Geniş Ekran Görseller

Görsellik bu kadar önemliyken geniş ekran görseller de web sitelerinde slider şeklinde yer alacaklar. Büyük çözünürlüklü ve tam boy ekran görseller oldukça popüler bir hale geldi.

Parallax Efektleri

Arka planın sabit tutulduğu ve yazıların mouse hareketi ile kaydığı ya da hem arka plan hem de yazıları mouse hareketiyle kayarak bir alttaki görselin altına geçişine parallax efekti denir. Bu stil de web tasarımında bir hayli popüler oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X