Sosyal Medya

İnstagram’da Ürün Satmanın Püf Noktaları

Fotoğraf ve video paylaşımı tabanlı olan ücretsiz sosyal medya uygulaması İnstagram, kuşkusuz günlük hayatımızın bir parçası oldu. Dünya genelinde bir milyardan fazla aktif kullanıcısı olan İnstagram’ın; bu kadar yaygın kullanılması ve sahip olduğu birçok özelliği sayesinde, birçok iş sektörü için vazgeçilemez bir araç olduğunun da altını çizmekte fayda var. Sesini geniş kitlelere duyurabilmek amacıyla; İnstagram’da ürün veya hizmet satışı yapan birçok firma, dükkân ve şahıs bulabilirsiniz.

İnstagram’da ürün satışı yaparken satışlarınızı arttırabilecek birkaç püf noktayı sizin için bu yazıda derledik. Bu püf noktaların hepsinin birbiriyle dolaylı ya da doğrudan bağlantılı olduğunu unutmayın. Yani bu püf noktalarından ne kadar fazlasını yerine getirirseniz, aynı oranda müşteri artışı yakabilir ve böylece amacınıza ulaşmanızı hızlandırabilirsiniz.

Analiz Yapın ve Doğru Ürünü Seçin

Öncelikli olarak satacağınız ürünün veya ürünlerin seçimini doğru yapmalısınız. Bazı ürünlerin kolayca kendisini satabilme durumu olduğu gibi bazı ürünler için ne kadar reklam yapsanız da faydasızdır. Herhangi bir kitleye, ihtiyaç duymadığı bir ürünü satmaya çalışmaktansa; o kitlenin ihtiyaçlarını ve taleplerini göz önünde bulundurarak kendilerine satın almak istedikleri bir ürün sunabilirsiniz.

Bu konuda öncelikle müşteri ihtiyaçlarına ve taleplerine yönelik bir ölçüm yapabilir ve ardından buna yönelik bir pazar araştırması sonucunda; kitlelere göre ürününüzün, satın alınabilme potansiyeli, hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bu sonuçlara göre satmaya karar verdiğiniz ürünü belirleyip ürününüzü uygun bir reklamla ihtiyacı olan kitleye çok rahat satabilirsiniz.

Logonuz Olsun

Oluşturacağınız ve kullanımına başlayacağınız logonuz sayesinde kullanıcılarda kendinizi anımsatma, mesajınızı ulaştırma ve sizden alışveriş yapma isteği uyandırma gibi etkiler oluşturabilirsiniz. Bu sebepten ötürü sattığınız ürünlere, vermek istediğiniz mesaja ve insanlarda bırakmak istediğiniz etkiye göre bir logo tercih edip onu kullanmanız satışlarınızı da etkileyen bir faktör olacaktır. Ayrıca kullanacağınız logo sayesinde kullanıcılara firmanız konusunda bilinçaltı algısı da oluşturabilirsiniz.

Ürünlerinizin Fotoğraf Çekimine Özen Gösterin

Görsellik çok önemli bir detaydır, bu nedenle ürün tanıtımı için fotoğraf çekimi yaparken özen gösterin ve biraz dikkatli olun. Öncelikle fotoğrafları olduğunca net çekmeye dikkat edin. Fotoğraflar ürününüzü temsil edeceği için detayları olabildiğince belirgin göstermelidir. Ayrıca müşteri fotoğrafa baktığı zaman, hem sattığınız ürün hakkında fikir edinmeli hem de aklında ürünün fiziksel detayları hakkında soru işareti kalmamalıdır. Kısacası çekeceğiniz fotoğraf ürününüz için ilk tanıtım aşaması olacağı için insanların ilgisini çekmeli, onlara ürününüz hakkında bilgi vermeli ve ürünü satın almaları konusunda onları cezbetmeli. Fotoğraflarınızı ürünleriniz için güzel bir konsept oluşturarak çekerseniz bu da sizin için çok faydalı bir hamle olacaktır.

Gönderileriniz Sizi Temsil Eder

Gönderileriniz belki de birçok müşteriniz ile ilk temasınız olacaktır. İnsanlarla ilk temasınız olan ve sizi temsil eden gönderilerinizin İnstagram’da ürün satışı konusunda önemi yadsınamaz. Gönderileriniz ne kadar ilgi çekici, etkileyici, anlaşılır ve hedefe yönelik olursa sizin ürün satışlarınız da buna bağlı olarak artış gösterecektir. Bunun için gönderilerinizi; ilgi çekici bir fotoğraf, etkileyici bir slogan, anlaşılır bir açıklama yazısı ve hedef kitle için kullanılacak hashtagler eşliğinde oluşturmalısınız.

Takipçi Sayınızı Arttırın

Takipçi sayınız ürünlerinizi satmanız için çok önemlidir. Çünkü takipçi sayısındaki artışla doğru orantılı olarak hesabınızda olan etkileşim artacak, paylaştığınız gönderileri daha fazla kişi görecek, paylaştığınız hikayeleri daha fazla kişi görecek, insanların sizin gönderilerinizi paylaşmaları sonucu onların takipçileri de sizin gönderileriniz üzerinden ürünlerinizden haberdar olacak, hatta beğendikleri takdirde sizden ürün alma gibi durumları oluşacak ve ürünlerinizin reklamı çok daha fazla kitlelere ulaşacaktır. Bu konuda yapacağınız yatırımla takipçi takipçiyi çeker, müşteri ise müşteriyi çeker. Gerekirse destek amaçlı olarak bir miktar takipçi satın alabilirsiniz fakat bu konuda dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise takipçilerinizin gerçek ve aktif olmasıdır, çünkü kullanılmayan hesapların size hiçbir yararı olmayacaktır.

Ücretli Reklam Verin

Bir ürünün satışının daha geniş kitlelere ve daha çok sayıya ulaşabilmesi için kullanımının çok önemli olduğu bir gereksinimdir reklam. Bu bağlamda İnstagram üzerinden yapabileceğimiz birkaç paralı reklam ile ürünlerinizi tanıttığınız gönderilerinizi ve hikayelerinizi istediğiniz hedef kitleye sunabilirsiniz. Bu konuda önünüze iki temel seçenek geliyor. Birincisi, İnstagram’a ücret ödeyerek İnstagram tarafından reklam yaptırabilirsiniz. İkincisi ise, çok sayıda takipçisi olan hesaplara ücret ödeyerek reklam yaptırabilirsiniz. Ücretli reklam verme konusunda seçtiğiniz kitlenin önemi çok büyüktür. Hedef kitlenizi belirleyip, bu doğrultuda reklam vermeniz gerekir. Bu olayı şöyle düşünün, deniz olmayan bir ülkede yaşayan insanlar için tekne satışınız hakkında reklam verip boşa kürek çekmek ve gereksiz para harcamak yerine; deniz olan bir ülkede yaşayan insanlara tekne s reklamı yaparak satış oranınızı arttırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X