mükemmel-bir-logo-yaratmak-icin-5-sir
E-Ticaret

Mükemmel Bir Logo Yaratmak için 5 Sır

Yeni bir logo yaratmak ya da varolanı güncellemek için geçen süreç oldukça heyecanlı ve önemli bir girişimdir. Her türlü iş ya da şirket kendi markasını, şirketin bütünsel karakterini ve ruhunu yansıtan mükemmel bir logo yaratmaya ihtiyaç duyar.

Merak ediyor olabilirsiniz: bir logoyu ne iyi logo yapar? Aşağıda, işletmeniz için en iyi logoyu yaratmanıza yardımcı olacak beş kriter listeledik!

  • Sade bir Logo Tasarımı Olmalıdır

Yeni bir logo yaratırken sadelik her zaman başarı için anahtardır. Logonuz gerçekte sizin işinizin doğasını yansıtmayan ya da amacınızı karşı tarafa iletmeyen grafiksel objelerle doldurulmamalı, az ve öz bir tasarıma sahip olmalıdır.

İpucu: Eğer logonuzu kendiniz tasarlıyorsanız ve grafiker değilseniz bir logo yazılımı kullanmayı düşünün. 

  • Logonuz İz Bırakmalıdır

Herkes yeni bir logo oluştururken logosun unutulmaz olmasını diler ve bu amaçlar çalışır. Unutulmaz bir logonun ilk adımı basit tutmak ve ikincisi ise bu logonun markanıza özgü olmasıdır. İnsanların hızlı bir bakış attıklarında gördükleri tasarımın sizin şirketinizin logosu olduğunu bilmelerini istiyorsunuz!

  • Logonuz Markanızla Uyum İçinde Olmalıdır

Yarattığınız logo mutlaka markanızla uyum içinde olmalıdır. Logonuz, şirketinizin sesini ve kişililiğini hem renklerde hem de grafiksel görüntülerde taşımalıdır. Logonun mükemmel olabilmesi için sattığınız şeyleri içermesi gerekmektedir.

logo-tasarımı

  • Logonuz Zamanla Yarışabilmelidir

Logonuz onu oluşturmanızdan 5, 10, 20 sene sonra bile hala güzel görünmeli ve etkili olmalıdır. Yıllara meydan okuyan logoların genel olarak ortak özellikleri sade olmaları ve markanın ruhunu yansıtmalarıdır.

  • Logonuz Çok Yönlü ve Ölçeklenebilir Olmalıdır

Harika bir logonun birkaç varyasyonu sahip olması ve çok yönlü olması gerekir. Baskı veya web için ya da büyük boyuttan küçük boyutlara geçtiğinizde de onu kullanabilmeniz ve logonuzun hala harika görünmesi ve firmanızı tüm alternatiflerinde tanıtabilir olması gerekmektedir. Logonuz farklı renkli arka planlarda olduğu kadar aynı zamanda siyah beyaz arka planlarda da harika görünmelidir.

Logo oluşturmak, markanızın can bulmasını sağlayacak eğlenceli ve heyecan verici bir girişimdir. Artık bir logoyu harika bir logo yapan beş kriteri bildiğinize göre, kendi logo projenizi başlatmaya hazırsınız!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X