instagram-eticareti
Sosyal Medya

Instagram E-Ticareti: Instagram Takipçilerinizi İkiye Katlamak İçin Basit Yöntemler

E-ticaret satışı yapmak için Instagram en ideal sosyal medya platformlarından bir tanesi. Bu platformun görsel olması, ürünlerinizi tanıtmak ve potansiyel müşterilerinize ulaşmak için size büyük bir fırsat sunuyor. Instagram internet üzerinde bulunmakta olan en büyük sosyal medya platformları içerisinde %20’lik paya sahip. Bu oran diğer sosyal medya platformlarına bakıldığı zaman (Facebook ve Twitter gibi) oldukça fazla. Fakat siz bu yazıyı okuduğunuza göre zaten bu durumu biliyorsunuzdur. Peki işin ticaret kısmında instagram takipçilerini arttırmanın yolları nelerdir? Gelin göz atalım.

Instagram Takipçilerinizi Nasıl İkiye Katlarsınız?

Instagram hesaplarını takipçi sayısına göre sınıflandıracak olursak;

  • 1,000 takipçiden az
  • 1,000’den 10,000 takipçiye kadar
  • 10,000 takipçiden fazlası

Instagram hesabınızı kısa süre içerisinde büyütmek istiyorsanız öncelikle hangi kategori içerisinde hizmet vereceğinize karar vermek gerekiyor. Etkili büyüme oranı kazanmak için atılan adımlar geleceğe dönük yatırımlardır. İnternet üzerinde milyonlarca kişiye erişmek mümkün fakat hesabınızı aktif hale getirdikten sonra bin kişiye ulaşmak, milyonlara ulaşmaktan daha zor. Peki takipçi sayınızı nasıl arttıracaksınız?

1. Kendi Görsel Stilinizi Yaratın

Instagram fotoğraflar üzerine inşa edilmiş bir sosyal medya platformudur. Resimlerin açıklama yapma bölümleri 2800 karaktere kadar izin verir fakat eklemiş olduğunuz görseller bu yazılı alana göre çok daha büyük etkiye sahiptir. Kalabalık bir ana sayfa üzerinde dikkat çekmek istiyorsanız kendi görsel stilinizi yaratmanız gerekiyor. Günümüzde en başarılı e-ticaret hesapları kendi görsel stilini kullanır. Böylece binlerce fotoğraf arasından kendine ait olan içeriklerin kısa süre içerisinde fark edilmesi sağlanıyor. Benzersiz bir tasarım oluşturmak istiyorsanız aynı filtreyi ve aynı mekanları tercih etmek uygulanan en etkili yöntemlerden bazılarıdır. Fotoğraflarınız hazırlarken kendi markanız ile uyumlu renkler kullanmanız da gereklidir.

2. Paylaşımlarınızın Repost Edilmesini Sağlayın

Paylaşım yapmak sosyal medyanın temellerini oluşturur. Facebook üzerinde bulunan kullanıcılar dakikada iki buçuk milyon içerik paylaşıyor. Instagram ne yazık ki içeriklerin paylaşılmasına izin vermiyor. Bu durum Instagram üzerinde yer alan markaların en büyük problemlerinden bir tanesi. Instagram üzerindeki büyük sayfalar ise Instagram duyuru yöntemi sayesinde bu problemi bir nebze olsun azaltıyor. Bu yöntemi uygulamak için kendi sayfanız üzerinden paylaşılmış bir gönderiyi başka bir sayfa ile repost yapmak gerekiyor. Bu yöntem özellikle küçük işletmelerin reklamını yapmak için sık sık kullanılıyor. Bu işlemi yaptıktan sonra binlerce takipçi kazanabilirsiniz. Eğer duyuru sisteminden faydalanmak istiyorsanız doğru taktikleri izleyerek en verimli sonuçları alabilirsiniz. Hedef kitlenize uygun olan yöntemleri izleyecek olursanız diğer reklam türlerine göre çok daha kısa süre içerisinde geri dönüş alabilirsiniz. Kendi Instagram hesabınıza ait olan kitlenin başka hangi hesapları takip ettiğini tespit ederseniz insanlara mesaj göndererek sizin sayfanızla da yakından ilgilenen kişileri kısa süre içerisinde tespit edebilirsiniz.

3. Bot Takipçi Yerine Organik Takipçiyi Hedefleyin

Instagram’ın büyük bir parti olduğunu hayal edin. Partideki insanlar eğer birbiriyle etkileşimde bulunmazsa, bu hiç eğlenceli olmaz. Bu durum Instagram için de geçerli. Beyonce olmadığınız sürece, reklam yaparken doğru teknikleri uygulamak zorundasınız. Sizi takip eden kişiler ile benzer profile sahip olan insanları bulun ve onlarla mümkün olduğu kadar etkileşim kurmaya çalışın. Aşırı bot kullanımı Instagram yorum sistemini tam anlamıyla çöplük haline getiriyor. İnsanların sizi bot olarak değil de gerçekten takip etmesini hedeflemeniz lazım. Eğer bot kullanacak olursanız bir süre sonra Instagram hesabınız kapatılabilir.

4. Etiketleri (Htag) Kullanın

Gönderi paylaşımı yaptıktan sonra anahtar kelime ile beraber etiket de kullanırsanız hedef kitlenize ulaşmak daha kolay olacaktır. En az bir etikete sahip olan gönderiler diğerlerine göre %12,6 oranında daha fazla kişiye ulaşır. Böylece Instagram hesabınız birçok kişi tarafından görünür. Instagram bir gönderi başına en fazla 30 etiket girmeye izin veriyor. Hazırlamış olduğunuz gönderide hangi etiketleri girmeniz gerektiği hakkında bilginiz yoksa sizin hesabınıza benzer paylaşım yapan diğer fotoğrafları inceleyebilirsiniz. Aynı etiket sistemini kullanacak olursanız rekabet piyasası içerisinde yer almaya başlayacaksınız.

5. Tutarlılık Kilit Nokta

Herhangi bir sosyal medya platformunun en önemli kuralı tutarlılıktır. Bahsetmiş olduğumuz bu kural Instagram için de geçerli. Sürekli olarak belirli bir sıklık düzeni içerisinde gönderi paylaşırsanız çok daha iyi olacaktır. Takip ettiğiniz periyot her ne olursa olsun (günde 5 gönderi veya günde bir tane gönderi) sürekli olarak bu plana sadık kalmak önemli. Organik olarak takipçi kazanmak istiyorsanız mutlaka bu yönteme dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer yazının burasına kadar okuduysanız size şimdi altın değerinde bir bilgi veriyoruz.

Bir resim, bin kelime değerindedir.

Instagram görüntü tabanlı bir platform. İnsanlara anlatmak istediğiniz durumları mümkün olduğu kadar yazı içerisinde değil de paylaşmış olduğunuz fotoğraf içerisinde anlatmaya özen gösterin. Çünkü yapılan araştırmalar gösteriyor ki bu şekilde çok daha fazla kişiye ulaşmak mümkün.

Sonuç Olarak

Instagram her çevrimiçi satıcının kitlesine ulaşmak için tercih edilmesi gereken güçlü platformlardan bir tanesi. Algoritma eğer sizin hesabınızı tanısın istiyorsanız düzenli olarak gönderi paylaşmak önemli. Organik erişim sağlamak kısa süre içerisinde takipçileri ikiye katlamak konusunda size yardımcı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X