Sosyal Medya

E-Ticaret Şirketleri için Youtube Hikaye Kullanım Rehberi

Dünya çapında aktif olarak kullanılan sosyal platformlardan biri olan Youtube e-ticaret şirketleri açısından büyük öneme sahiptir. Daha fazla kişiye erişebilme olanağı sunan bu tarz platformlar, aynı zamanda marka bilinirliğinin artmasına da katkıda bulunur. Bu nedenle kullanımı daha verimli hale getirmek adına e-ticaret şirketleri için Youtube hikaye kullanım rehberi hakkında bilgi edinmeniz faydalı olacaktır.

Standart video paylaşımlarına ilave olarak Youtube’a hikaye paylaşma özelliğinin getirilmesiyle birlikte daha da fazla kullanıcı platformu tercih etmektedir. Bu durum özellikle içerik üreticileri, markalar ve çeşitli firmalar açısından son derece faydalı olmuştur. Diğer sosyal medya platformlarındaki hikayelerle benzer şekilde çalışan hikaye özelliğiyle kullanıcılar fotoğraf ya da video içerikleri takipçilerine sunabilmektedir.

bkz. **YouTube SEO Teknikleri 2020 |YouTube SEO’nuzu Optimize Etmek için 9 İpucu

youtube hikaye

Youtube Hikayeleri ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Genellikle günlük olmasıyla bilinen hikayeler Youtube üzerinde 7 gün boyunca gösterimde kalabiliyor. Bu sayede yaptığınız paylaşımlar daha fazla kişi tarafından görülebiliyor. İçerik üreticileri ise bu 1 haftalık süreyi isterlerse Youtube Studio üzerinden 30 gün olarak kullanabilirler.

Youtube hikaye özelliğini kullanabilmek için abone sayısının 10 bin üzerinde olması gerekir. Bu özellik mobil cihazlar aracılığıyla kullanılmakta olup isteyen izleyiciler yorum yapma hakkını kullanabilirler. İçerik üreticileri de diledikleri hikayede başka hesap sahiplerini etiketleyebilirler. Aynı zamanda yorumları gizleyebilir, raporlayabilir ya da silebilirler.

Yapacağınız hikaye paylaşımları için süre sınırı bulunmakta olup bu maksimum 15 saniyedir. Ayrıca hikayeler abone olmayan kullanıcılar tarafından da görüntülenebilir. İsteyenler hikayeleri yayınlamadan önce telefonuna kaydedebilir ve Snapchat, Facebook ve İnstagram gibi platformlardan da paylaşım yapabilir.

Abone, Youtube, Hesap, Adres, Tarayıcı, Işletme, Kanal

Youtube Hikayeleri E-Ticaret Pazarlama Çalışmalarında Nasıl Kullanılır?

Süreli olarak yayınlanan Youtube hikayeleri ile pazarlama çalışmaları yapabilirsiniz. Bu amaçla şu önerileri dikkate almalısınız:

1. Yeni Ürün Tanıtımı Yapabilirsiniz

E-ticaret sitenizde satışa çıkardığınız ürünleri daha fazla kişiye ulaştırmak adına Youtube hikayeleri kullanabilirsiniz. Platformdaki hedef kitlenizin ürünleri görmesini sağlayarak ürüne olan talebi arttırabilirsiniz. Bu amaçla ürüne ait foto y da detaylı görsellerini içeren video yükleyebilirsiniz. Hikaye paylaşımlarınızın herkese açık olması görünürlüğün daha da fazla olmasını sağlayacaktır.

2. Yeni Videoları Duyurabilirsiniz

Takipçilerinizin videolarınızı bilmesi için yeni yüklediğiniz videolar ile ilgili hikaye paylaşabilirsiniz. Bu amaçla videonun bir parçasını kullanabilir ya da doğrudan 15 saniyelik bir video çekebilirsiniz. Video parçasını kullanmak istediğinizde ekran görüntüsüne de yer verebilirsiniz. Ne tür içerik kullanacağınız tamamen sizin tercihinize kalmıştır.

bkz. **Video Düzenleme ve Üretimi Trendleri 2021’de Ne Olacak?

Abone, Youtube, Simge, Düğmeler, Sosyal Medya, Internet

3. Ürünlerinizle İlgili Kampanyalardan Bahsedebilirsiniz

Satışa sunduğunuz ürünler hakkında kullanıcıları daha fazla bilgilendirmek ve kampanyalardan haberdar etmek için Youtube hikaye paylaşımı yapabilirsiniz. Bu paylaşımlar 7 gün boyunca sitede kalacağından bilinirliği arttırıcı etkisi fazla olacaktır. Ayrıca hikayeler sayesinde takipçilerinize hikayeler ve fırsatlarla ilgili bilgi de verebilirsiniz.

4. Youtube Kitlesine Özgü Fırsatlar

Kanalınızı takip eden kişilerin kendini özel hissetmesini sağlamak adına sadece hikaye bölümünden görünecek indirim kodu ya da kupon kodu paylaşabilirsiniz. Diğer sosyal medya hesaplarınızdan Youtube hikayenizde bu tür paylaşım yaptığınızı söyleyerek izleyici kitlenizin genişlemesini sağlayabilirsiniz.

5. Takipçilerinizle İletişime Geçebilirsiniz

Takipçilerinizle iletişim kurmak istediğinizde kullanabileceğiniz seçeneklerden biri de Youtube hikayelerdir. Bunlar aracılığıyla soru cevap etkinliği yaparak insanların size merak ettikleri soruları sormasını sağlayabilirsiniz. Bu hikayeleri aynı zamanda e-ticaret şirketleri ile ilgili merak duyulan bilgileri paylaşmak için de kullanabilirsiniz. Bunun için ürünlerin üretim aşaması, çalışanlar, şirketin iç dünyası gibi paylaşımlar yapabilirsiniz. Böylece izleyiciler daha fazla bilgiye ulaşarak samimi bir ortam yakalayacak ve hem ürünlerinize hem de markanıza olan giderek talep artacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X