Sosyal Medya

Paylaşımlarınızda İşinize Yarayacak İnstagram Fikirleri

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan İnstagram sosyal medya pazarlama çalışmalarınızın daha verimli olmasına katkıda bulunur. Burada kullanacağınız farklı ve işe yarar İnstagram fikirleri platformdaki geri dönüşümleri ve etkileşimleri artırmanızı sağlar. Yaptığınız paylaşımların birbiriyle benzer olması takipçilerin ilgisinin belli bir süre sonra düşmesine sebep olabilir. Böyle bir durum yaşamamak adına paylaşımlarda kullanabileceğiniz İnstagram fikirleri ile ilgili destek alabilirsiniz.

Özel olarak hazırladığınız İnstagram içeriklerini belli bir sıklıkta ve düzende paylaşmanız faydalı olacaktır. Bunun için bir içerik planı oluşturmalı ve mevcut iş durumunuz içerisinde ne kadar zamanınızı buna ayıracağınızı bilmelisiniz. İlk dönemlerde sürekli paylaşımlar yapıp daha sonra bunları azaltmanız hatta hiç paylaşım yapmamanız etkileşimlerinizi azaltacaktır. Eğer daha fazla kişiye ulaşmak ve geri dönüşleri artırmak istiyorsanız günlük en az bir paylaşım yapmanız tavsiye edilir.

Bkz. **5 Farklı Şekilde Instagram Paylaşım Performans Analizi Nasıl Yapılır?

Paylaşımlarınız için İnstagram Fikirleri

İnstagram paylaşımlarınızı daha etkili hale getirmek istiyorsanız bunu bir düzende tutmanız gerekir. İdeal zamanı belirlerken markanın içeriklerine ve hedef kitlenize göre karar verebilirsiniz. Bunun için İnstagram’ın istatistikler özelliğinden yararlanabilirsiniz. Bu gibi fikirler içerisinde en işe yarar olanlar şu şekildedir:

Belli bir konsepte göre ürün paylaşımı: 

Arka planı beyaz olan ürün görselleri kullanıcıların ilgisini çekmeyi başaramıyor. Bunun yerine farklı konseptler kullanarak ürünlerinizi göstermeniz talebi artırıcı etki yapacaktır. Günümüzde çoğu firma ürün paylaşımlarında bu yöntemi tercih etmektedir.

Bkz. **İnstagram’da Satış Yaparak Cironuzu İkiye Katlayın

Kampanya, fırsat ve indirim duyuruları: 

Takipçileri indirim, fırsat ve kampanyalara çekmek, onlarla ilgili bilgilendirmek amacıyla buna yönelik paylaşımlar yapabilirsiniz. Böylece geri dönüşümünüz ve trafik oranlarınız üzerinde de artış elde edebilirsiniz.

Ürünlere ait sıra dışı kullanım alanları gösterin: 

Bir ürünle ilgili akla gelmeyecek farklı kullanım alanlarını göstermek kullanıcılarda merak uyandıracaktır. Böylece etkileşim oranlarınızı artırabilir ve kullanıcılarınızı şaşırtabilirsiniz.

Bkz. **İnstagram’da Ürün Satmanın Püf Noktaları

Önemli kutlamaları paylaşın: 

Elde ettiğiniz başarılar ya da marka ile ilgili gelişmeler kullanıcılarla şeffaf bir ilişki kurabilmeniz açısından önemlidir. Örneğin; şirketiniz ödül aldığında, sosyal sorumluluk projelerine dahil olduğunda ya da önemli bir başarı elde ettiğinde bunlara dair gelişmeleri İnstagram hesabınızda paylaşabilirsiniz.

Bkz. **İnstagram Reklamı Nedir, Nasıl Yapılmalı?

İlham verici görseller kullanın: 

Sosyal ağlar üzerinde daha fazla etkileşim sağlamak adına en sık kullanılan yöntemler arasında ilham verici görseller ve mesajlar gelir. Haftada belli günlerde takipçileriniz ile etkileşime girmek ve onlara pozitiflik vermek adına görseller ve mesajlar kullanabilirsiniz. Böylece onlarla diyaloglar da kurabilirsiniz.

Hakkınızda çıkan olumlu haberleri paylaşın: 

Ürünleriniz ya da markanızla ilgili olumlu haberleri paylaşmanız kullanıcıların gözünde güveninizin artmasına destek olacaktır. Bu durum İnstagram etkileşiminizi artıracaktır. Aynı zamanda bu tür haberler takipçiler için kanıt niteliğine sahiptir. Böylece pek çok kullanıcı markanıza daha olumlu şekilde yaklaşacaktır.

Sahne arkası fotoğrafları paylaşın: 

Sahne arkası fotoğraflar genellikle kullanıcılar tarafından merak edilir ve bunlar firmanın iç yüzünü gösterir. Bu amaçla çalışanların günlük rutinlerini, şirket içi çalışma alanlarını, ürün fotoğrafı çekimlerinin kamera arkasını ya da üretim sürecinin sahne arkasını paylaşabilirsiniz. Bunların her biri hedef kitlenizi genişletmeniz açısından önemlidir.

Bkz. **Instagram Aracılığıyla Marka Bilinirliğinizi Nasıl Arttırırsınız?

Soru cevap paylaşımları yapın: 

Markanızla ilgili merak edilen soruları yanıtlamanız takipçilerinizle daha sıkı bir iletişim kurmanızı sağlar. Bunun için hikayeler kısmındaki soru cevap bölümünü kullanabilir ya da canlı yayın yapabilirsiniz.

Çekiliş ve yarışma içerikleri: 

Çekilişler ve yarışmalar düzenlemeniz yeni kitlelere ulaşma, etkileşimi artırma ve trafik çekme gibi avantajları da beraberinde getirecektir. Bunlar sayesinde takipçi sayınızı artırabilir ve mevcut takipçilerinizle etkileşime girebilirsiniz. Etkisi fazla olduğundan bu tür içerikler en çok kullanılan İnstagram fikirleri arasında yer alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X