instagram-anket-özelliği
Sosyal Medya

Instagram Anket Özelliğiyle Siz de Takipçilerinizle Etkileşiminizi Arttırın

Dünyanın her yerinden, milyonlarca kullanıcıya sahip Instagram, getirdiği son güncelleme ile adından çokça bahsettirir oldu. Hikayede anket yapabilme özelliği ile takipçilerle olan etkileşimleri çok farklı boyutlara taşıyacağı görünüyor. Instagram anket özelliği sayesinde takipçilerinizle olan etkileşimlerinizi arttırabilir ve soru sorarak fikirlerini alabilirsiniz.

Instagram Anketi Nasıl Oluşturulur?

Hikayenize eklediğiniz fotoğraf ya da videonuzun üzerinden istediğiniz anketi oluşturabilirsiniz. Instagram, çıkartmalar bölümünden anket seçeneği tıklayarak takipçilerinize dilediğiniz soruyu sorabilmenize fırsat tanıyor.

Anket özelliği, Instagram’a gelen ilk interaktif özellik olarak karşımıza çıkıyor. Hangi takipçilerinizin hikayenizi görüntülediğini, kimlerin oy kullandıklarını, oy sayısını ve takipçilerinizin hangi seçimi işaretlediklerini ayrıntılı olarak görebiliyorsunuz.

Anketinizi oluşturduğunuzda takipçileriniz hemen oy vermeye başlayabilir. Anketinize cevap verenler, istedikleri zaman hangi cevabın önde olduğuna bakmak için hikayenize tıklayabilir.

Hangi seçeneğin önde olduğuna ve kimlerin ne oy kullandıklarına ayrıntılı olarak bakmak istiyorsanız izleyiciler listesini yukarıya çekmeniz yeterli olacaktır.

Bireysel hesap sahipleri “bugün ne giysem”, “hangi rengini alayım” gibi sorular sorarak bu özelliği kullanıyorlar.  Markalar ise bu özelliği kullanarak verdikleri hizmet ve sundukları ürünleri takipçileri ile etkileşime girerek pazarlamaya başladı.

Snapchat kullanıcıları bu özelliği yakından tanıyor olsa da Instagram’a gelmiş olan anket özelliği ile aralarında birkaç farka sahip. Snapchat’in Ekim ayında Polly’i satın almasıyla başladı her şey. 20 milyon kullanıcıya ulaşan Polly, aktif kullanıcıları sayesinde 100 milyon oy toplamayı başardı. Sosyal medya listesindeki ciddi yükselişi de gözlerden kaçmadı. Belirli bir kullanıcı kitlesine sahip olan Snapchat stratejik bir hareket uygulamış oldu. Instagram da son güncellemesi ile gelişmelerin gerisinde kalmayacağını gösterdi.

Instagram Anket Kullanıcıları Çoğunlukta

Snapchat’te anket oluşturmak için Polly oynamalarını hikâyede link olarak aktive edebiliyorsunuz. Fakat Instagram’da anket oluştururken buna ihtiyacınız olmuyor. Direkt olarak hikâyeye ekleyebiliyorsunuz. Polly bu konuda büyük dezavantaja sahip. Kullanıcılar linke tıklayarak farklı sayfalara gitmek istemiyor. Instagram da bu durumu basitleştirerek oylamayı hikâye üzerinden yapıyor.

Instagram hikâyelerine link koymak isteyen kullanıcılarına bazı şartlar sunuyor. 10 bin takipçiye sahip ve mavi ikonlu doğrulanmış hesap olmanız gerekiyor. Bu durum da Polly’nin Instagram kullanıcılarına ulaşılabilirliğini azaltıyor.

Marka Etkileşiminizi için Instagram Anket Kullanın

Instagram takipçilerinizle anket özelliği sayesinde anında iletişim kurabiliriz. Eşzamanlı alacağınız feedback sayesinde fikirlerine hızlıca ulaşabilirsiniz. Müşterilerinizle sosyal medyada da etkileşime geçerek sorular yönlendirebilir ve görüşlerini alabilirsiniz.  Bu sayede pazarlama çalışmalarınızda farklı bir yol seyredebilirsiniz.

instagram-anket

1) Takipçileriniz Sizi Yönlendirsin

Takipçilerinizin sizden neler beklediğini öğrenmek istiyorsanız onlara sorular sorun. Oluşturduğunuz anketler sayesinde hızlı ve etkili bir şekilde sizden beklentilerini öğrenin. Hizmetlerinizden ve ürünlerinizden hangilerinin beğenilip beğenilmediğini bu sayede araştırabilirsiniz. Bu da size küçük çaplı bir pazar araştırması sağlar ve pazarlama taktiklerinizi geliştirmenizde yardımcı olur.

2) Takipçilerinizin Beğenilerini Öğrenin

Aynı tip ürünlerinizden farklı modelleri sergileyerek hangisini daha çok beğendiklerini sorun. Buradan gelecek anket sonuçları sayesinde müşterilerinizin çekici buldukları ürünlerinizi öğrenebilir ve sonraki dönemlerde tasarımlarınızı bu yönde şekillendirebilirsiniz. Dilerseniz ankette en çok beğenilen ürününüzü çekiliş yolu ile hediye ederek etkileşimlerinizi arttırabilirsiniz.

3) Güncel Konuları Yakalayın

Kendi markanızın dışında olan gelişmeleri de takipçileriniz ile paylaşın ve fikirlerini alın. Vizyona yeni girmiş bir film, teknolojik gelişmeler ya da yaza hoş geldin gibi farklı konularda paylaşımlar yaparak takipçilerinizi bilgilendirebilir, keyiflendirebilirsiniz. Bu da sizin çok yönlü olduğunuzu gösterir ve farklı alanlardan da takipçi yakalamanıza olanak sağlar.

4) Eğlenceli Sorular Hazırlayın

Takipçilerinize keyif verici sorular yöneltin. Küçük testler, zekâ soruları hazırlayarak onlarla etkileşime geçin. Günlük hayattan sorular oluşturun ve sizinle iletişime geçmelerini sağlayın. Bu sayede hesabınızı aktif kullanmış olursunuz. Hem aranızda sıcaklık oluşur hem de kendinizi unutturmamış olursunuz.

5) Pazar Araştırması Yapın

Takipçilerinizin ilgisini çekecek paylaşımlarınız sayesinde pazar araştırmanızı sonuçlandırabilirsiniz. Alacağınız bütün geri bildirimlerin önemli olduğunu unutmayın. Bir konu hakkında sadece bir tane farklı dönüş varsa görmemezlikten gelmeyin. Sosyal medyada görülmeyen her şey bir çığ gibi aniden büyüyebilir ve çok kişinin dikkatini çekebilir. Sonucunda ya yerilir ya da övülürsün. Adımlarınızı dikkatli attığınız sürece başarıyı her zaman yakalarsınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X