Sosyal Medya

Bio Link Sayfaları Ne İşe Yarar? | Ücretsiz Bio Link Adresleri

Online pazarlamayı etkili hale getirmek ve sosyal medya platformlarında varlığınızı sürdürmek için İnstagram platformu kullanıcılarını müşteri haline dönüştürebilirsiniz. Bu platformda kullanıcıların biyografisinde bir tane web sitesi bağlantısı bulunmakta olup bunun kendi kendini tanıtma amacıyla kullanıldığını göreceksiniz.

Platformda sıklıkla duyulan biyografide bağlantı kavramı markaların kendilerini daha fazla kişiye ulaştırmak için tercih ettiği yöntemlerden biridir. Bu kavram müşteri için bir eylem çağrısı olarak ifade edilir ve kullanıcıyı harici bir web sitesine yönlendirir. URL içerikli olan bağlantı ile kullanıcılar biyografileri kontrol edebilir ve profilleri ziyaret edebilirler.

Instagram kullanım politikaları kendi içerisinde çeşitlere ayrılır. Bu durum özellikle kullanıcıları uygulamalardan ya da web sitesinden uzaklaştıracak bağlantıların yayınlanması ile ilgilidir. Buna göre standart gönderilere bağlantı eklense bile kullanıcılar bu URL’ye tıklayamazlar. Bunun için bağlantıyı kopyala yapıştır yapıp başka bir sitede aramak gerekecektir.

İnstagramda Sıklıkla Kullanılan Bio Link Sayfaları

Kullanıcılarına çok sayıda avantaj sunan bio link sayfaları kendi içerisinde çeşitlere ayrılır. Bunlar arasında özellikle ücretsiz olanlar daha fazla tercih edilir. En çok kullanılan bio link adresleri şunlardır:

Linktree

Özellikle holdingler ve kurumsal firmalar tarafından kullanımı önerilen Linktree kullanıcılarına bir sayfada sosyal medya kanallarını, e-ticaret sitesini ve iletişim kanallarını sunar. Kendi içerisinde ücretsiz ve ücretli olarak iki farklı türe ayrılan bu aracı kullanmak için ilk olarak ücretsiz hesabı açıp daha sonra PRO hesaba geçebilirsiniz.

  • Sınırsız link bağlama, 
  • Kullanılan sosyal medya kanallarını görüntüleyebilme, 
  • Profile görsel yükleyebilme, 
  • Bağlantıların tıklanma sayılarını görme, 
  • Sınırlı sayıda tema seçenekleri 
  • Linktree de süre sınırı olmadan kalabilme 

gibi özellikler sayfa tarafından ücretsiz olarak sunulur. 

Linktree Pro versiyonu ile daha fazla temaya sahip olursunuz ve Linktree logosu kalkar. Bu versiyonda siteleriniz ve bağlantılarınıza simgeler ve logolar ile ulaşabilirsiniz. Bağlantı tıklamadan günlük trafiğinizi görebilir ve e-posta ile ziyaretçilerinize erişebilirsiniz. Dilerseniz font tipi vb. ayarlamaları kendi tercihinize göre yapabilirsiniz. SMS kayıt entegrasyonuna sahip olan PRO versiyon ile isterse ziyaretçileriniz telefon bilgisini görebilecektir. Bu kullanım şeklinde video bağlantılarını da paylaşabilirsiniz. Ayrıca Facebook Pixel ve Google Analytics gibi analiz ve reklam raporlamalarına ulaşabilirsiniz.

Linkin.bio

İnstagram üzerinden trafik ve kullanıcı çekmenin hem kolay hem de ücretsiz yolu olarak ifade edilen Linkin.bio kullanıcı dostudur. Gerçek sonuçları ölçmenize yardımcı olan bu araç dinamiktir. Sahip olduğu özellikler sebebiyle onu profilinize koyulmuş mini bir web sitesi olarak da düşünebilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan platformda takipçilerinizin en fazla ne ile ilgilendiğini görebilir ve tıklamalarını izleyebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken ücretsiz hesap oluşturmaktır.

Linkin.bio hesap oluşturma aşamasında kredi kartına gerek yoktur. Bu bölümde adınız, e posta adresiniz ve şifre bilgileriniz ile birkaç saniye içerisinde kullanıcı hesabınızı oluşturabilirsiniz.

Link.bio ile yapabilecekleriniz nelerdir diye araştırdığında bu platformda satışları takip etme, instagram biyografinizi optimize etme, kullanıcılarınız markanızı tanıması ve müşteri sevgisini sergileme gibi avantajlar elde edebilirsiniz.

Taplink

İnstagram’daki satışlarınızı artıracak açılış sayfası olarak ifade edilen Taplink size bütün linkleri tek bir platform üzerinden yönetebilme fırsatı sunar. Bu sayede takipçileriniz müşteriniz haline dönüşebilir. Kullanacağınız taplink araçları ile instagram profilinize birden fazla link ekleyebilir, tek link ile sınırlı kalmazsınız. Bu linkleri anlık mesajlaşma uygulamaları, diğer sosyal medya hesaplarına, özel tekliflere, ürün ve hizmet sayfalarına yerleştirebilirsiniz.

Taplink kullanımının avantajları ile ilgili inceleme yaptığınızda online mesajlaşma, sosyal ağlar, satışları artıracak sayfa, başvuru formları gibi başlıklar bulabilirsiniz. Online mesajlaşma özelliği müşterilerinizin tek bir tık ile sizinle iletişime geçmesine yardımcı olur. Online mesajlaşma uygulamalarına akıllı linkler oluşturan bu özellik özellikle potansiyel müşteriler açısından avantaj sağlar. Sosyal ağ hesaplarınıza direkt bağlantılar oluşturan bu uygulama ziyaretçilerin doğrudan tıkladıkları hesaba yönlenmesini sağlar. Bu sayede potansiyel müşteriler başka bir işleme gerek kalmadan sizinle iletişime geçebilirler. Ayrıca içeriklerinizi beğenebilir ve kanalınıza abone olabilir.

Satışlarınızı artırmak istediğinizde Taplink promosyon başlatma, ilgi çekici teklifler oluşturma, müşterileri motive etme, ilgi çekici fotoğraf ve video ekleme, cevap blogunu kullanma, geri sayım sayacı ile süreli bir teklif başlatma gibi olanaklar sunar.

Kullanacağınız başvuru formları ise potansiyel müşterileri keşfedip online ödeme almanızı sağlar. Böylece istek ve ödeme kabulünü manuel şekilde yaparak vakit kaybetmezsiniz. Sunulan sipariş yönetim sistemi ile daha planlı ve verimli olabilirsiniz. 

Linkvery

Yalnızca bir link kullanarak hedef kitlenizi tek bir sayfaya yönlendirmenizi sağlayan Linkvery ihtiyacınız olan tüm özellikleri size en iyi şekilde sunar. Çoklu link oluşturma servisi olarak da ifade edilen bu platform sosyal medya, video ya da müzik, üye modülü, site ya da online mağaza gibi kategorilere sahiptir. Sektörün en iyileri bu platformu kullanmakta olup siz de bir an önce hesap oluşturarak avantajlarından yararlanmaya başlayabilirsiniz.

En çok ilgi gören Linkvery özellikleri arasında linkinizi bütün platformda kullanma özelliği yer alır. Bu sayede bağlantıyı sahip olduğunuz diğer platformlarda da kullanabilir, böylece hedef kitlenizi genişletmek için önemli bir adım atabilirsiniz.

Bütün hesaplarınızı ve içeriklerinizi ekleme fırsatı sunan Linkvery geniş kapsamlı kullanım olanağı sunar. Buraya yazı, video, e-ticaret işi, şarkı gibi pek çok detay ilave edebilirsiniz. Aynı zamanda link sayfanızı da yönetebilirsiniz. Bağlantılarınızı sayfanıza ekleyebilir, planlayabilir ve renklerini değiştirebilirsiniz. Bütün kontrol sizin isteğinize bağlı olacaktır. Linkvery ile sayfanıza ait ziyaretçi verilerine erişebilirsiniz. Böylece hedef kitle demografisi, link performansları ve bu gibi ayrıntılar ile analizleri takip edebilirsiniz.

Visitmy.bio

İçeriğinize geniş kitleleri tek bir link ile bağlamanızı sağlayan Visitmy.bio ücretsiz kullanıma açıktır. Bu uygulama ile temanızı seçebilir, sosyal medya adreslerinizi tek bir yerde toplayabilir, farklı profiller kullanabilir ve profiliniz ile ilgili istatistiklere erişebilirsiniz.

Linkinizi hedef kitlenizin olduğu göre götürme ve böylece ziyaretçilerin önemli içeriğini keşfetme fırsatı sunan Visitmy.bio link performanslarını görüntülemenize yardımcı olur. Visitmy.bio linkinizi kopyalayarak istediğiniz platformda kullanabilirsiniz.

Blog, video, ürün ve öne çıkarmak istediğiniz tüm linkleri Visitmy.bio ile düzenleyebilirsiniz. Ücretsiz kullanıma başlamak için kullanıcı adı, e-posta adresi ve parola bilgilerinizi girerek site üzerinden hesap oluşturabilirsiniz. Hesap oluşturma kısmında gizlilik ve şartları okuyup onaylamanız gerekecektir.

Lnk.bio

Çoklu bağlantılarınızın tek bir adreste toplanmasını mümkün hale getiren Lnk.bio takipçilerinize birden fazla seçenek sunmanızı sağlar. Böylece önemli bağlantılarınızı ve sosyal medya profillerinizi tek bir bağlantı ile erişilebilir hale getirebilirsiniz. Dilerseniz uygulama ile tüm bağlantıları tek bir tıklama ile devre dışı da bırakabilirsiniz.

Kullanımı kolay olan Lnk.bio kullanıcı deneyiminin her zaman yüksek olmasını sağlar. İşlem yapmaya başlamanız yaklaşık bir dakika gibi kısa sürer. Bunun için Instagram üzerinden giriş yapmalı, bağlantılarınızı ilave etmeli ve benzeri olmayan URL almalısınız.

Lnk.bio özellikleri arasında sınırsız bağlantı, kasa, kişisel URL, optimum sosyal medya etkileşimi, mükemmel ve zarif ara yüz, web tabanlı gibi kategoriler yer alır. Ajans sahipleri için de kullanışlı olan bu uygulama bütün ınfluencer bağlantılarının tek bir çatıda birleşmesini sağlar.

Bio Link sayfalarına ulaşabileceğiniz adresler:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X