Sosyal Medya

Sık Yapılan Linkedin Reklam Hataları

Daha çok iş dünyasına yönelik hazırlanan sosyal medya platformu olarak bilinen Linkedin dünya çapında geniş kullanıcı kitlesine sahiptir. Her gün milyonlarca kullanıcının etkileşim halinde olduğu bu platformu reklam vermek amacıyla kullanarak sitenize avantaj sağlayabilirsiniz. Ancak dikkat edeceğiniz bir nokta var, o da Linkedin reklam hataları!

Hem görsel hem de video ve/veya metin içeriklerinin yaygın olarak kullanıldığı Linkedin’de farklı müşteri kitlelerine hitap etmeniz mümkündür. Bunun için öncelikle hedef kitle analizi yapmanız gerekir. Böylece vereceğiniz reklamlar daha etkili hale gelecektir.

Linkedin üzerinden reklam vermek için öncelikle kişisel ya da şirket adına bir hesap olmalıdır. Birkaç dakika içerisinde tamamlayacağınız bu işlem sonrasında Linkedin reklam yöneticisi aracılığıyla amacınıza özel kampanyalar oluşturabilirsiniz. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken önemli noktaları ihmal etmemelisiniz.

bkz. **SEO, Reklam ve Dijital Pazarlama

Linkedin Reklam Çeşitleri Nelerdir?

Linkedin reklamları kendi içerisinde üç ana başlıkta toplanır. Bunlar metin reklamları, sponsorlu içerikler ve e-posta reklamları olarak ifade edilir. Sponsorlu içerik reklamları kullanıcı hesaplarında zaman tünelinde görülen reklamlardır. E-posta reklamları ise kullanıcıların Linkedin hesabında bulunan kayıtlı e-postalarına gönderilen reklam türüdür.

Son tür olan metin reklamları ise sadece masaüstü görünümünde vardır ve ekranın sağ tarafından görünecek şekilde düzenlenir. Bu reklam türlerinin her biri etkili olup hedef kitlenizin kullandığı cihaza ve ilgi alanına göre seçim yapabileceğiniz şekildedir. Mobil kullanımlar için genellikle sponsorlu içerikler halinde düzenlenen reklamlar daha fazla ilgi görmektedir. 

Linkedin Reklamları Nasıl Olmalı?

Eğer B2B hedefiniz varsa Linkedin reklamları sizin için en uygun seçenek olacaktır. Bu sayede şirket çalışanlarına ve yöneticilerine hitap edebilirsiniz. Hem erişim hem de hedef kitle konusunda B2C firmaları bu platformu çok fazla tercih etmediğinden bunlara yönelik olarak farklı reklam kanallarını deneyebilirsiniz.

Linkedin reklam hedeflemeleri yaparak içeriklerinizin doğru kişilere ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Eğer bunu göz ardı ederseniz yatırım gelirleriniz düşer ve bununla birlikte istediğiniz geri dönüşleri alma ihtimaliniz azalır.

Yeterli bir reklam bütçesi belirleyerek amacınıza daha kolay ulaşabilirsiniz. Genellikle düşük bütçeli reklamların yüksek geri dönüş alma olasılığı azdır. Bunu önlemek adına reklamlarınızı hem içerik hem de bütçe yönünden iyi planlamalısınız.

bkz. **Dijital Reklam Ajansı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenleri Biliyor musunuz?

Linkedin Reklamlarında Yapılan Hatalar Nelerdir?

Yapacağınız bazı Linkedin reklam hataları beklentilerinizin karşılanmamasına neden olur. Bunu önlemek adına şunlardan kaçınmalısınız.

  • Reklam için Amaç Belirlememek

Yatırım getirilerinin ve geri dönüşlerin düşük olması amaçsız reklamlar için kaçınılmaz sondur. Paradan ve zamandan zarar etmemek adına reklam kampanyası düzenlerken kendinize bir amaç belirlemeli ve ona yönelik stratejiler oluşturarak hareket etmelisiniz.

bkz. **Sosyal Medya Reklamlarında Yapılan En Büyük 5 Hata

  • Doğru Reklam Modelini Seçmemek

Amacınızla uyumlu doğru reklam modelini seçmek sizi hedefinize bir adım daha yaklaştıracaktır. Bu amaçla modeli iyi seçmeli, size getirisini hesaplamalı ve hangi modelin ne işe yaradığını iyi araştırmalısınız. Bunlara yanıt bulduktan sonra reklamınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz.

  • Hedeflemeleri Yanlış Yapmak

Reklamlarınızın istediğiniz kişiler tarafından görünmesini sağlamak amacıyla reklam hedeflemesi konusunda doğru çalışmalar yapmanız gerekir. Aksi halde reklam bütçeniz yanlış yönetileceğinden bütçeniz daha hızlı tükenecek ve geri dönüşleriniz azalacaktır.

  • Çok Geniş Hedef Kitle Seçmek

Amaçladığınızdan geniş hedef kitle seçmek reklamlar için ayırmanız gereken bütçeyi artıracak ve verimlilik konusunda sıkıntı yaşamanıza sebep olacaktır. Bunu önlemek adına daha dar olan bir kitleye hitap edebilirsiniz.

  • Yeterli Analizleri Yapmamak

Reklam kampanyaları düzenlerken reklam metinleri, hedef kitle, reklam modelleri gibi konularla ilgili analizler yapmalısınız. Böylece hazırladığınız reklamların performansını ölçebilir, hangi çalışmaların ne tür sonuçlar verdiğini görebilirsiniz. Eğer işe yaramayan çalışmalar varsa bundan doğrudan vazgeçebilirsiniz. Bu nedenle belirli dönemlerde testler yaparak güncel durumu kontrol edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X