Sosyal Medya

Linkedin Nedir?

Linkedin, kurulduğu günden itibaren diğer sosyal medya platformlarından farklı bir kitleye hitap eder. Bu kitle; eğitim seviyesi yüksek, belirli bir kültür ve ekonomik düzeye sahip olan kişilerden oluşur. Bilindiği üzere de bu kitleye “beyaz yakalı” deniliyor. Linkedin’in hedefi ise beyaz yakalı grubu, benzer özelliklere sahip diğer beyaz yakalılar ile bir iletişim ağı kurmasını sağlamaktır.

Linkedin’in kurmaya çalıştığı bu iletişim ağında sadece kültürel anlamda iletişim kurulmuyor, aynı zamanda işverenler iş ilanı açarak, eleman arıyor; iş arayanlar ise isterse kendisine sunulan teklifleri değerlendirebilir, isterse de direkt kendi hesabından iş ilanlarına başvurabiliyor.

Linkedin Algoritması

Kurumsal görünüm sergilemeye yardımcı olan bu platform ile markalar, firmalar veya bireysel kullanıcılar, kendi etkileşim ağını oluşturuyor. Linkedin’in algoritmasına bakıldığında, tüm meslek gruplarının birbirleriyle iletişim kurduğu değil, aynı meslek grubuna mensup olan kişilerin iletişim kurabildiği bir platformdur.

İletişim ağınızı genişletmek için networkünüz doğrultusunda paylaşımlarda bulunmalısınız. Ancak yayınlamak istediğiniz her içerik, belirli filtrelerden geçer ve eğer uygun bulunursa daha geniş kitlelerin önüne çıkarılır. Yayınlanan içerikleriniz ise sizinle daha bağlantı kuran kişilerle dışında, bu içeriğe ilgi duyabilecek kişilerin de karşısına çıkıyor. Bu sayede hem içeriğiniz hem de profiliniz daha fazla kişi tarafından görüntülenebiliyor.

Linkedin Algoritması Nasıl Çalışır?

Linkedin hesabınız üzerinden paylaştığınız her içerik belirli süreçlerden geçerek, diğer kullanıcılar ile buluşuyor. Yayınlamak istediğiniz içeriğin, büyük kitlelere mi yoksa daha küçük kitlelere mi sunulması gerektiğine de dört aşamanın sonucunda karar veriliyor.

  • Birinci Aşama: Oluşturduğunuz içerik görsel, yazı veya video şeklinde sınıflandırılıyor.
  • İkinci Aşama: İçeriğinizin sınıfına göre, içeriğinizle ilişkili örnek kullanıcıların karşına çıkarılıyor ve gönderinizi puanlıyorlar.
  • Üçüncü Aşama: Bu aşamada ise içeriğinizin büyük veya daha küçük kitlelere sunulacağına karar veriliyor.
  • Dördüncü Aşama: Linkedin editörleri içeriğinizi inceleniyor ve network ağınız dışında da paylaşılıp paylaşılmaması hakkında bir karar veriyor.

Linkedin hesabınızda güçlü iletişim ağları kurarak, yeni iş fırsatlarına kapınızı aralayabilir, network alanınız genişletebilir; firma sahibiyseniz, markanızın bilinirliğini Linkedin paylaşımları ile artırabilirsiniz. Ancak markanızın tanıtımını yapmak için, Linkedin üzerinden reklam vermek zorunda olduğunuzu unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X