Sosyal Medya

Sosyal Medya Reklamlarında Yapılan En Büyük 5 Hata

Sosyal medya reklamlarının ne kadar önemli olduğunu, dönüşüm oranlarının yüksek olmasını veya satışlar üzerinde etkili olup olmadığını açıklamaya bile gerek yok. Özellikle günümüzde sosyal medyayla bağını koparmış e-ticaret firmalarının büyümesi ve gelişmesi çok güçtür. Çünkü potansiyel kitleler artık hep sosyal medya platformlarında vakit geçiriyor.

Bugün sizlere sosyal medya reklamlarının önemini değil, en sık yapılan 5 hatayı açıklayacağız.

1. Hedefsiz Yola Çıkmak

Sadece dijital reklamlarda değil, hayatınızın hiçbir alanında hedefleri belirlemeden yola çıkmamalısınız. Özellikle ücretli reklamlar oluştururken, rastgele hedefler belirlemeli ve önceden ne istediğinize karar vermelisiniz. Aksi halde, ciddi miktarda para kaybedebilirsiniz.

Aşağıdaki içeriklere de göz atabilirsiniz:

2. Hedef Kitleyi Tanımamak

E-ticaret sitelerinin satış kaynağı hedef kitlelerdir. Yani, hedef kitlenizi tanıdığınız takdirde işin %50’sini tamamlamış sayılırsınız. Potansiyel müşteri kitlenizin demografik özelliklerini, hangi platformlarda daha aktif olduğunu, ne tür paylaşımlardan hoşlandığını belirlemelisiniz. Hedef kitlenizi analiz edip tanıdıktan sonra, sosyal medyada reklamlarınızı yayınlamalısınız.

Bu içerikleri de inceleyebilirsiniz:

3. Aynı Reklamları Kullanmak

Hedef kitleniz çeşitlilik gösterebilir. Kullanıcılar da farklı paylaşımlardan, içeriklerden veya reklam türlerinden hoşlanıyor olabilir. Bunu tespit edebilmek için de farklı tarzlarda içerikler ve reklam tipleri belirlemelisiniz. Örneğin, 7 tane farklı türde reklam kampanyası deneyip, en çok dönüş alan 4 tane reklamla çalışmalarınıza devam edebilirsiniz. Bu sayede hem tekdüze reklamların önüne geçebilir, hem de kullanıcıların tüm ilgisini markanızın üzerinde toplayabilirsiniz.

4. Call to Action Kullanmamak

Call to action ifadeleri yani harekete geçirici eylemler, yapılan araştırmalara göre kullanıcılar üzerinde oldukça etkiliymiş. Özellikle satışa yönelik eyleme çağrı ifadelerinin kullanılması, satış oranlarını olumlu yönde etkiliyor. Reklam metinlerinde ve görsellerde bu ifadelere yer vererek, reklam dönüşüm oranlarını artırabilirsiniz.

5. Reklam Sonuçlarının Analizini Yapmamak

En başarılı ve yüksek dönüşüm oranlı reklamların sırrı, reklam sonuçlarının analizini yapmaktır. Nerede başarılı olduğunuzdan çok, nerelerde hata yaptığınıza dikkat etmelisiniz. Gerekli ölçümleri ve analizleri yaparak yolunuza devam ederseniz satışlarınızı daha kolay artırabilirsiniz.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

E-ticaret sektörüne yeni katılıyorsanız veya e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız, e-ticaret altyapı hizmeti sunan ve alanında uzman Kobisi ile sektörde emin adımlarla ilerleyebilirsiniz. Aylık veya yıllık ödemelerle hemen e-ticaret mağazanızı kurabilirsiniz. Herhangi bir taahhüt ödemenize gerek kalmadan, hayalinizdeki online mağazayı açmak için hemen harekete geçin ve Kobisi kalitesinden faydalanın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X