E-ticaret İpuçları

5 Adımda Dönüşüm Garantili Reklam Fotoğrafları Hazırlama

Reklam fotoğrafları, hedef kitlenizin ilgisini çekebilmek ve reklam kampanyaları ile başarılı olabilmek için önem vermeniz gereken bir konudur. Farklı, canlı, dikkat çekici ve günlük yaşamın izlerini taşıyan reklam resimleri kullanmaya özen göstermelisiniz. Tabii ki dikkat etmeniz gerekenler sadece bunlarla sınırlı değil. Başarılı bir reklam kampanyası yönetebilmek için pek çok farklı noktaya dikkat etmelisiniz. Ancak merak etmeyin, yazımızın sonucunda tüm önemli noktaları öğrenmiş olacaksınız!

Günlük Yaşamı Yansıtan Görseller

En çok dönüşüm alan reklam görsellerine baktığınızda, insanların ön planda olduğu görsellerin daha çok sevildiğini görebilirsiniz. Yani stok görseller seçmek yerine, markanızın imajını yansıtan ve hayatın içerisinden görseller seçmelisiniz. Örneğin;

  • Giyim ürünleri satıyorsanız ve online mağazanız varsa, mobil uygulamadan alışveriş yapan mutlu insan görsellerine yer verebilirsiniz.
  • Bebek ürünleri satıyorsanız da gülen ve mutlu bebek görsellerini kullanabilirsiniz.

Yukarıda verdiğimiz örnekler daha da geliştirilebilir. Sizin dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, hayatın içinden uzaklaşmadan reklam fotoğrafları ve stratejileri oluşturmak olmalı.

Canlı ve Satın Almaya Teşvik Eden Renkler

Sosyal medya platformlarında reklamlar yayınlamadan önce mutlaka görselin ana rengine dikkat etmelisiniz. Daha canlı ve dikkat çekici renkler seçerek, kullanıcıların reklamınızı incelemelerini sağlamalısınız. Ayrıca, satın almaya teşvik eden renklerin olduğu da çoğu dijital pazarlamacı tarafından bilinir. İnternette kısa bir araştırma yaparak, bu renkleri tespit edebilirsiniz. 

Kullanıcıların ilgisini ve dikkatini çektikten sonra, hedef kitleniz internet sitenizi veya sosyal medya hesabınızı ziyaret etmek isteyecektir. Eğer bunu başardıysanız, etkili bir reklam görseli oluşturmuşsunuz demektir!

Aşağıdaki içeriğimizi okumanızı tavsiye ediyoruz:

Marka Logosu ve Sloganı Ekleme

Reklamlarda kullandığınız her görsele mutlaka markanızın logosunu eklemelisiniz. Eğer sık kullandığınız kısa bir sloganınız varsa onu da ekleyebilirsiniz. Bu sayede bu slogan ile markanız arasındaki bağ daha da güçlenir, yıllar geçse bile sloganı duyanın aklına ilk olarak markanız gelir. 

Logoyu görsellerin bir köşesine eklemeyi kesinlikle unutmamalısınız. Marka bilinirliğini arttıran bu yöntem ile hedef kitleniz onlarca reklam arasından markanızı ayırt eder ve tanır. 

Harekete Geçirici Reklam Görselleri

Hedef kitlenizi kazanarak, hem marka bilinirliğini hem de satışlarınızı artırmak için görsellerde harekete geçirici ifadeler kullanmalısınız. Tabii ki reklamlarınızı yayınlarken açıklama bölümünü kullanıyorsunuzdur; ancak her gün sosyal medyada onlarca reklam gören kullanıcıların kaçı açıklama bölümünü okuyordur? Bunu göz önüne alarak, görsellerinizde harekete geçirici (call to action) ifadeleri kullanmalısınız. 

Harekete geçiren ifadelerin neler olduğunu ve nasıl kullanılması gerektiğini öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki yazılarımızı okuyabilirsiniz: 

Eğlenceli ve Farklı Görseller

Eğlenceli ve farklı görseller ile ilk olarak hedef kitlenizin dikkatini çekmelisiniz. Onlarca reklam kampanyası arasından markanıza ilgi gösterebilmesi ve sitenizi ziyaret edebilmeleri için rakiplerinizden farklı reklam fotoğrafları oluşturmalısınız. 

Özellikle sosyal medya kullanıcıları, günlük stresten uzaklaşmak ve eğlenmek için sosyal medya platformlarında vakit geçirdikleri herkes tarafından bilinir. Siz de tam bu noktada, bu kullanıcıları sitenize veya sayfanıza çekebilmek için eğlenceli görsel tasarımları yapmalısınız. Sık sık olmasa bile bazı reklam çalışmalarınızda komik görseller kullanarak, kullanıcı trafiğini hem sitenize hem de sayfanıza çekebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X