E-Ticaret

İnstagram Reklamı Nedir, Nasıl Yapılmalı?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte sosyal medya günlük yaşamın en önemli parçalarından biri haline gelmiştir. Bu sosyal medya platformları içerisinde Türkiye’de en çok kullanılan platform İnstagram olarak açıklanmıştır. Bu platform üzerinde yer alan kişiler beğendikleri insanların paylaşımlarını takip ederler ve böylelikle sürekli aktif durumdalardır. Dolayısıyla sosyal medyanın ticaret dünyası üzerindeki etkisini düşündüğünüzde işe yarar sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Yaklaşık olarak beş yüz milyonun üzerinde kullanıcıya sahip olan İnstagram reklam yapmak için en etkili platformların başında gelir. Hem küçük hem de büyük işletmeler bu durumu kendileri için avantaja çevirebilir. Bunun için İnstagram reklamı nedir, nasıl yapılır, yaparken nelere dikkat edilmelidir gibi soruların yanıtına hakim olmak önemlidir.

İnstagram Reklamının Amaçları Nelerdir?

İnstagram reklamının amaçları arasında ilk sırada ilgili markanın bilinirliğini arttırmak gelir. Doğru şekilde yapılan reklam daha fazla kişinin o işletme ile ilgili bilgi sahibi olmasını sağlar. Bu reklamları yaparken önemli olan nokta insanların ilgisini çekebilmektir. Reklamın amaçları arasında da yer alan bu durum potansiyel müşterilere ulaşabilmeniz için önem taşır.

Yapılan İnstagram reklamları ile insanların firmayı tercih etmesi, firmanın ürün satışlarının artması, firmaya ait mobil uygulamanın indirilmesi ve mağazayı daha fazla ziyaretçinin ziyaret etmesi gibi amaçlar da hedeflenir. İnternette yer alan diğer reklamlar ile kıyaslandığında bu amaçlara sahip olan İnstagram reklamlarının etki alanı oldukça geniştir.

İnstagram Reklamı Nasıl Yapılır?

İnstagram reklamları kendi içerisinde birkaç çeşide ayrılır. Bunların her birinin etki alanı değişken olup işletmeniz için kendinize en uygun reklam türünü tercih edebilirsiniz. Hikaye reklamları, fotoğraf reklamları, video reklamları, dönen reklamlar ve koleksiyon reklamları gibi türler yer alır. Bu reklamları satın almak için ise uygulamanın içini, reklam yöneticisini ya da İnstagram ortaklarını kullanabilirsiniz. Eğer bunlar işletmemiz için daha kolay hale gelsin istiyorsanız alanında profesyonel olan ve gerekli tüm teknik bilgisi bulunan Kobisi firmamız sizin için en iyi hizmeti ve desteği sunacaktır. Böylece işletmeniz en doğru ve uygun reklam türü ile geniş kitlelere ulaşır hale gelecektir.

İnstagram Reklamında Nelere Dikkat Edilmelidir?

İnstagram reklamında dikkat edilmesi gerekenler arasında görsel boyutu ve çözünürlük ilk sıralarda gelir. Özellikle çözünürlük kullanıcıların rahat görüp ulaşabileceği şekilde olmalıdır. Buna ek olarak açıklama da reklamlar için önemli olup görselin altındaki açıklama kısmı 300 karakteri geçmemeli, az ve öz olarak kullanıcıları sıkmayarak ana mesaj verilmelidir.

Görselin üzerinde yer alan yazı, video reklam süresi, hedef kitlenin doğru bir şekilde belirlenmesi, görsellerin seçimi ve görsel ile markanın ilişkisi de dikkat edeceğiniz noktalar olarak belirtilir. Reklamınızı daha etkili hale getirmek adına görsel paylaşımları hikaye örgüsü şeklinde ve belli zaman aralıklarında paylaşmanız da kullanıcıların dikkatinizi çekmenizi sağlayacaktır.

Kobisi ile Etkili İnstagram Reklamları

Etkili İnstagram reklamları sayesinde işletmenizin reklam maliyetleri en aza inecektir. Bunun için hedef kitleye uygun olan reklamlarınızı doğru kişilere ulaştırmanız gerekir. Böylece markanız daha da dikkat çekici hale gelecektir. Kullandığınız platformda geri dönüşlerin ve ulaşma hızının yüksek olması sayesinde en yeni kampanyalarınızı ve ürünlerinizi kısa süre içerisinde çok sayıda kişiye ulaştırabilirsiniz. Böylece müşteri sayınız günden güne daha da artacaktır.

Uygun reklam modellerinin seçimi ve yaptığınız reklamların istenilen sonuçları size verebilmesi adına Kobisi olarak sizlere gerekli tüm desteği fazlasıyla sunuyoruz. İnstagram reklamları için Kobisi desteği ile sağlanan avantajların keyfini çıkarabilir ve bunu en ekonomik çözümlerle gerçekleştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X