Sosyal Medya

İnstagram’da Satış Yaparak Cironuzu İkiye Katlayın

Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya türlerinden biri olan İnstagram çok çeşitli amaçlarla insanlara fayda sağlamaktadır. Özellikle alışveriş için daha kolay ve basit bir platform olan İnstagram doğru şekilde kullanıldığında ciddi kazançlar elde etmenize yardımcı olur. İnstagram’da satış yaparak cironuzu ikiye katlamak mümkündür. Bunun için birkaç öneriye kulak vermeniz gerekir.

Yaptıkları çalışmalar sayesinde e-ticaret sitesi sahipleri İnstagram üzerinden binlerce dolar kazanmaktadır. Ancak sizde bu şekilde para kazanmak istiyorsanız ve bu işe yeni başlıyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. İnstagram diğer sosyal platformlara göre biraz daha gizemli olduğundan dolayı öğrenmeniz gereken detaylar biraz daha fazla olabilir. 

Satış için İnstagram’ı Tanımak 

İnstagram ile ilgili elde edilen verilere göre her ay dünya çapında bir milyardan fazla insan bu platformu kullanmaktadır. Bu kullanıcıların yaklaşık yüzde on ikilik kısmı ABD’dendir. Yaş ortalaması olarak bakıldığında ise kullanıcıların yaklaşık yüzde yetmişlik kısmı 18 ile 45 yaş arasında olup bu yaş grubunun satın alma potansiyeli daha yüksektir. Instagram kullanıcılarının büyük çoğunluğu daha önce bu platformdan bir ürün satın almıştır. Bunun yanı sıra bu platformda %75’lik kısım üçüncü taraf videosunu seyretmek ya da bir web sitesini ziyaret etmek gibi işlemler yapmaktadır. Bu da sosyal medyayı e-ticaret siteniz için daha avantajlı hale getirmektedir.

İnstagram’da Satış Yapmak

İnstagram’da satış yapmak için öncelikle ticari hesap oluşturmanız gerekir. Bunun nedeni yayınladığınız içeriklere kaç kişinin baktığını ya da ilgilendiğini ölçebilmenizdir. Bu tarz işlemleri kişisel hesabınızla yapamayacağınızdan dolayı ticari hesap sizin için daha avantajlı olacaktır. Açacağınız ticari hesap aracılığıyla gösterim, demografik bilgiler, görev ve konum gibi çeşitli bilgilere ulaşabilirsiniz.

Satış için takipçi tabanınızı büyütmek de işe yarayacaktır. Takipçi sayısının az olması satış cironuzu artırmanız için size dezavantaj sağlayacaktır. Takipçi sayınızı artırmak için hesabınızda insanların ilgisini çekecek detaylara yer verebilirsiniz. Aynı zamanda paylaşacağınız hikayeler ve videolar sizi takip eden kişi sayısının günden güne daha da artmasını sağlayacaktır.

İnstagram’da Satış Yapmak için İpuçları

İnstagram’da etkili satış için sayfanızda uzmanlardan ya da etkileme gücü yüksek olan kişilerden alıntılara yer verebilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre insanlar İnstagram’da alıntı okumayı çok fazla sevmektedir. Alıntının alt kısmında yer alan yüksek beğeni sayısı onların ilgisini çekmek için yeterli olacaktır.

İnstagram satışı için ipuçları arasında yüksek kaliteli fotoğraflar da yer alır. Bu fotoğraflarda yaptığınız işi, çalıştığınız ortamı, personel kadronuzu, toplantınızdan bir kareyi ya da bunlar gibi kullanıcıların aklında sizinle ilgili fikir oluşmasını sağlayacak fotoğraflara yer verebilirsiniz. Böylece kullanıcılar sizi görecek ve güven duymaya başlayacaktır.

Platformda daha fazla kişiye ulaşmak istiyorsanız bunun için video hazırlayabilirsiniz. İnstagram takipçilerinin video izleme alışkanlığı yüksek olduğundan dolayı hazırladığınız bu videolar mutlaka bir şekilde izlenecektir. Bu sayede satış performansınız biraz daha artmış olacaktır.

İnstagram’da Satış için Takipçi Sayısı

Takipçi sayısının artması instagram’da satış cironuzu ikiye katlamak için dikkat etmeniz gereken noktalar arasında yer alır. Bu sayıyı artırmak amacıyla kaliteli içerikleri tutarlı bir şekilde yayınlamalı, açıklamalar kısmında yaratıcı olmalısınız. İçeriğin altına yazacağınız açıklamalar ne kadar çekici ve eğlenceli olursa daha fazla insana ulaşma olasılığınız o kadar artacaktır. İnstagram’da yer alan hikayeler kısmını da kendiniz için avantaja çevirebilir, bu kısımda satışa sunduğunuz ürünlere ve fiyatlarına yer verebilirsiniz. Etkili şekilde oluşturacağınız hikayeler sitenizin trafiğinin artmasını sağlayacaktır. Dilerseniz bu hikayelere bağlantılar ekleyebilir ve böylece daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X