SEO

KENDİ YAPABİLECEĞİNİZ 10 SE0 İPUCU İLE SATIŞLARINIZI ARTTIRIN

SEO Nedir?

SEO, dilimizde arama motorları optimizasyonu anlamına gelmektedir. SEO sayesinde sitenizi Google aramalarında daha üst sıralara çıkartabilirsiniz. Bu sayede siteniz daha çok ziyaret edilir ve sitenizin değerini arttırmış olursunuz. SEO yoluyla hitap etmek istediğiniz kitlelere daha rahat ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak bunları yaparken doğal olmak unutulmamalıdır. Eğer doğal bir popülarite elde etmezseniz bu sizin pek de işinize yaramaz. Şimdi gelin kolay ama etkileyici SEO ipuçlarına bir göz atalım. 

Anahtar Kelime Belirleme

Öncelikli olarak sunduğunuz içerik ne ise onunla ilgili anahtar kelimeleri belirleyiniz. Anahtar kelime belirleme araçları, size en çok yardımcı olacak optimizasyonlardan birisidir. Google Anahtar Kelime Planlayıcısı’nı kullanarak anahtar kelimeleri pratik bir şekilde belirleyebilirsiniz. Siz ne sattığınızı ya da ne içerdiğinizi biliyor olabilirsiniz ancak, arama yapanlar bunlara pek hakim olmayabilir. Bu nedenle anahtar kelime seçimine dikkat ediniz.

Rakiplerinizi Tanıma

İnternet ortamında aynı kulvarda yer alan sitelerden çok fazla bulunur. Kulvardaki sitelere nazaran daha fazla tercih edilmek istiyorsanız rakip analizi yapmalısınız. Diğer sitelerin ne içerik ürettiğini, temalarının nasıl olduğunu, nasıl bir dil kullandıklarına çok dikkat etmelisiniz. Sizden daha iyi olduğu alanlar ya da daha kötü olduğu alanlar neler gözlemde bulunmalısınız. 

Site Planlama

Site planlaması, sitenizi daha oluşturmadan ayrıntılarıyla yapmanız gerekenlerin başında gelmektedir. Kullanacağınız anahtar kelimeler siteye uygun olmalıdır. Genellikle uzun anahtar kelimeler kullanmanız önerilir. Bu siteniz için artı niteliği taşır.

Site Optimize Etme 

Site optimizasyonu biraz sancılı bir süreçtir. Site planlaması yaptıktan sonra bunu fiilen kurmak biraz sizi zorlayabilir. Bu konuda uzmanlardan yardım almanız daha profesyonelce iş yapmanızı sağlar. Ayrıca mobil uyumlu bir site sizi kesinlikle aramalarda daha fazla öne çıkaracaktır. Çünkü, artık tarayıcılardan yapılan aramaların yarısından fazlası mobil cihazlar üzerinden yapılmaktadır. Mobil uyumlu bir site yaparsanız Google da size yardımcı olarak aramalarda biraz daha üstte olmanızı sağlar.

İçerik Üretme

İçerik üretmek denince aklınıza hemen yüzlerce yazı yazılması gelebilir. Ancak bu sizin başarınıza etki etmez. Sizin yapmanız gereken her gün içerik yayınlamak yerine düzenli bir şekilde haftada ya da hitap ettiğiniz kitle ve konuya bağlı olarak ayda bir içerik üretmektir. Amacınız çok içerik yayınlamak değil, kaliteli ve bilgi içeren sağlam içerik üretmek olmalıdır. İçerik olarak fotoğraf ve video da yükleyebilirsiniz. İçerik deyince sadece sayfalarca yazı manasına gelmemektedir.

Sosyal Medyada Aktif Olma

Teknolojinin kullanımının artmasıyla artık iyiden iyiye insanlar sosyal medyanın etkisinde kalmaya başladı. Siz de site sahibi olarak bu konuda aktif olmalısınız. Twitter, Facebook, İnstagram gibi sosyal medya ağlarında hesabınız olmalı ve bu alanlarda reklam vererek aktif bir şekilde rol almalısınız. Bu sizin daha fazla kişiye ulaşmanızda önemli etmen olacaktır.

Analiz Etme

Performansınızı ölçmek optimize etmeniz için gerekli bir olaydır. Analiz etmeden optimize edemezsiniz. Siteniz için hangi web analiz paketini kullanıyorsa bunun ile birlikte SEO programınızı test edebilirsiniz. 

SEO Blogu Okuma

SEO, biraz karmaşık bir konu gibi görünebilir. Ancak bu çözülemeyecek bir sorun değildir. İnternet üzerinde birçok SEO konusu ile ilgili en ayrıntılarıyla anlatılan bloglar bulunmakta. Bunları okuyarak aklınızda olan soru işaretlerini giderebilirsiniz. 

Soru Sorma 

İnternet üzerindeki SEO bloglarını okudunuz ancak hala kafanızdaki soru işaretlerini gideremediyseniz, soru sorabileceğiniz siteler mevcuttur. İnternet üzerindeki en büyük SEO topluluğu, Google’ın ‘’Web Yöneticisi Formu’’ olarak bilinmektedir. 

Uzman Desteği Alma

Siteniz için eğer bir sosyal medya uzmanı ya da halkla ilişkiler uzmanı gibi alanında iyi kişilerle çalışıyorsanız, SEO ile ilgili her şeyi ustalıkla yapabilirler. Bu uzmanlar sizin nasıl SEO ile uyumlu daha çok içerik üreteceğiniz ve daha fazla bağlantı nasıl edinebileceğiniz konusunda yardımcı olabilirler. Dilerseniz bu konuda SEM SEO firmasında da destek alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X