anahtar-kelime-arastirmasi-yapmak-icin-5-ücretsiz-arac
E-Ticaret

Anahtar Kelime Araştırması Yapmak için 5 Ücretsiz Araç

Anahtar kelime araştırması yapmak, e-ticaret sitenizin daha çok tıklanmasını sağlamak için yapmanız gereken bir ön çalışmadır. Anahtar kelime analizi ve araştırma yöntemleri genellikle arama motoru temelli pazarlama açısından büyük bir önem taşır. Yüksek dönüşüm oranları sağlamak için anahtar kelime araştırması yapmak şarttır. Arama motorlarında markanızın en üst sıralarda çıkması bilinirliğinizi arttırır. Üstelik kullanıcılarda güvenilir ve ünlü bir marka olduğunuz algısını yaratır. Rekabetin sıkı bir biçimde devam ettiği arama motorlarının en üst sıralarında yer almak için anahtar kelime araştırması yapmanız zorunluluktur.

E-Ticaret İçin Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?

Anahtar kelime analizi yaparak internet üzerinde insanlar sizin işinizle ilgili neleri aratıyor, hangi SEO stratejilerini kullanıyor analiz edebilirsiniz. İçeriklerinizde yer alması gereken temel anahtar kelimeleri analiz sonucunda saptamanız mümkündür. Bunun yanı sıra anahtar kelime araştırması, kullanıcılar ve potansiyel müşterileriniz hakkında size bilgiler verecektir. E-ticaret yapıyorsanız ve müşterilerinizin aradığı ürün ile hizmetlerin neler olduğunu öğrenmek istiyorsanız anahtar kelime analizi yapmak çok işinize yarayacaktır. E-ticaret siteleri konusunda başarıya anahtar kelime araştırması ve analizi yöntemi ile ulaşabilirsiniz. E-ticaret markaları ve e-ticaret siteleri rakiplerinin kullandıkları anahtar kelimeler ile bu zorlu rekabete dahil olabilirler. Etkin ve verimli bir anahtar kelime araştırması yapabilmek için bazı araçlar kullanmanız gerekiyor. Peki bu ücretsiz araçlar nelerdir?

Google Keyword Planner Tool

google-keyword-planner-tools

Google Adwords tarafından ücretsiz olarak sunulan Anahtar Kelime Planlayıcısı, reklam verenler için oldukça ideal ve kapsamlı bir kullanıma sahiptir. Bu araç sayesinde sektörünüz ile ilgili anahtar kelime ve reklam grubu fikirlerini arayabilirsiniz. Bunun yanı sıra anahtar kelime listelerinin performansını görebilir ve birden çok anahtar kelime listesini birleştirip yeni bir anahtar kelime listesi bile oluşturabilirsiniz.

Yeni bir reklam kampanyası düzenlerken anahtar kelimeleri bu araç ile bulabilirsiniz. Ya da yürüttüğünüz bir reklam kampanyasına Anahtar Kelime Planlayıcısını ekleyerek daha verimli bir çalışma yapabilirsiniz. Google Keyword Planner Tool, reklam kampanyanızı etkin bir biçimde yürütmenizi sağlayacaktır. Burada, rekabet gücü yüksek olan anahtar kelime teklifleri ve bütçe planlaması da yapabilirsiniz. Ürün ya da hizmetinizi, farklı ürün ya da hizmet grupları ile birlikte arama yaparak anlamlı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Yeni ya da halihazırda devam eden kampanyanıza dair hangi anahtar kelimeleri kullanmanız gerektiği konusunda yönlendirmeler yapan Google Keywords Planner Tool, bir anahtar kelime listesinin belli bir bütçe ya da teklifle nasıl bir performans sergileyeceğine dair fikirler sunar. Öngörülen tıklama ve tahmini dönüşüm gibi ölçümler yaparak yararlı bir iç görü sağlar.

Übersuggest

übersuggest

Übersuggest, Google arama motorunun önerilerini analiz eder ve size markanız için en yararlı ve uygun anahtar kelimeleri sunar. Sizin belirlemiş olduğunuz kelime grupları ile karşılaştırma yaparak analiz eder. Bu çalışma sonucunda size yüz farklı sonuç gösterir ve doğru anahtar kelimeleri bulmanıza yardımcı olur.

SEOChat Suggestion Keyword Finder

SEOChat-Suggestion-Keyword-Finder

SEOChat Suggestion Keyword Finder aracı, sizin belirlemiş olduğunuz anahtar kelimeleri tarar. Daha sonra size büyük bir anahtar kelime grubu sunar ve doğru anahtar kelimeleri seçmenizi sağlar.

Keyword Tool IO

keyword-tool-io

Keyword Tool IO sayesinde yalnızca Google’da değil Youtube, Bing, Yandex gibi diğer arama motorlarında da size en uygun anahtar kelimeleri bulabilirsiniz. Sektörünüze uygun kelimeleri araca yazarak sizin için en uygun önerileri görüntülemeniz mümkündür.

WordStream’s Free Keyword Tool

wordstreams-free-keyword-tool

WordStream’s Free Keyword Tool uygulaması, bir anahtar kelime veritabanıdır. Aylık olarak interneti tarayarak sürekli olarak database güncellemesi yapmaktadır. Böylece internet dünyasında bulunan milyonlarca sektörel anahtar kelime ile sizi en doğru sonuçlara ulaştırır.

Bonus; 

Kelimeler.co

kelimeler.co

Kelimeler.Co uygulaması ile belirlediğiniz keywordlerde yapacağınız long tail çalışmasını tek tek el ile uğraşıp saatler kaybetmeden hızlı bir şekilde kombinasyonlar oluşturup, bu kombinasyonları birleştirerek yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X