E-Ticaret

Instagram Aracılığıyla Marka Bilinirliğinizi Nasıl Arttırırsınız?

2012 yılında Facebook tarafından satın alınan Instagram uygulaması, insanların her gün milyonlarca fotoğraf paylaşarak aktarımlarda bulunduğu oldukça popüler bir sosyal medya platformu haline gelmiştir. 300 milyonu aşkın kullanıcısı sayesinde Instagram bir şeyleri tanıtma, fikir sahibi edindirme ve reklam yapma alanında da oldukça tercih edilen bir uygulama olma başarısını yakalamıştır. Instagram sayesinde fotoğraflarınızın bilinirliğini arttırarak, ürünlerinizin ve çıkardığınız markaların tanıtımlarını kolay ve uygun bir fiyat karşılığında yaparak büyük kitlelere ulaşma imkanı sağlamış olursunuz.

Nasıl Paylaşımlar Yapmalıyım?

Instagram kitlesi, genel olarak paylaşılan fotoğraf ve videoların net, kısa ve özgün olmasını tercih etmektedir. Her şeyden önce paylaşılan gönderilerin birçok kitleye doğru bir şekilde hitap etmesi gerekmektedir. Bunun için insanların yararlarına olacak şekilde, farklı kesimlere hitap eden ve bilgi kaynaklı güzel mesajlar vermesine dikkat etmek gerekir. Bunun için gönderilerinizi içeriklere uygun Hashtag’ler oluşturarak yayınlayabilir ve o alanda ilgisi olan insanların araştırdıkları başlıklar altında kolayca yer almaya başlayabilirsiniz. Bu sayede birçok farklı kesimden etkileşim alır ve fazla etkileşim sayesinde gönderilerinizin hem akışa çıkması hem de Instagram bilinirliğinizi oldukça arttırmanızı sağlarsınız.

 

Büyük Markalardan İlham Alın

Instagram alanında yıllar boyunca birçok emek vermiş ve çeşitli paylaşımlar yaparak öne çıkmayı başarmış ve markasını en iyi şekilde tanıtmış kuruluş bulunmaktadır. Her marka, kendine göre dünyanın en yaratıcı fikirlerini ortaya çıkararak, belli bir kitleye sahip olmuş ve bu kitlesi sayesinde birçok alıcıyı da kendine çekmeyi usta bir şekilde başarmıştır. Bu markalar, Instagram sayesinde ulaştıkları kitlelere iyi bir şekilde hitap ederek hem kendi markalarını tanıtma hem de fırsat ve indirimlerini müşterileri kendilerine çekecek şekilde reklamlaştırmışlardır.

Siz de markalarınızın bilinirliklerini arttırmak ve daha fazla kitleye sahip olmak için, bu alanda başarı sağlamış büyük kuruluşların Instagram sayfalarının temalarından ve paylaşımlarından ilham alabilirsiniz. Her büyük markanın, büyük bir Instagram sayfasına sahip olmasında belirli stratejiler söz konusu olmuştur. Onların neleri yaptığı, ürünlerini nasıl tanıttığı ve fotoğraf paylaşımlarını neye göre oluşturduğu iyi bir şekilde gözlemlenerek ilham alabilirsiniz.

Instagram Aracılığıyla Reklam Vermek

Markalarınızın kendi kendine keşfedilmesini beklemek yerine bu işlemi daha kısa sürede, büyük kitlelere ulaştırmak ve marka bilinirliğini arttırmak Instagram sponsorlu reklam işbirlikleri sayesinde artık çok kolay bir hale gelmektedir. Bu reklamlar sayesinde dilerseniz size gelecek olan kitlenin yaş ve cinsiyetini belirleyebilirsiniz. Öncelikle Instagram sayfanızı işletme profiline geçirmeli ve paylaştığı her fotoğraf için sponsorlu olarak reklam vermesi gerekmektedir. Bütçe ve paylaşılacağı gün sayısını kendiniz ayarlayarak birçok kitleye, ana sayfa ve hikayelere çıkması sayesinde Instagram profilinize daha fazla kişi çekerek gösterim ve bilinirliği kolay bir şekilde arttırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X