SEO

YouTube SEO Teknikleri 2020 |YouTube SEO’nuzu Optimize Etmek için 9 İpucu

YouTube’un Google’dan sonra 2 numaralı arama motoru olduğunu biliyor muydunuz? YouTube kanalınızı potansiyel müşterilerinizin bulması için optimize etmenin yollarını arıyorsanız, o zaman doğru yere geldiniz! YouTube videoları oluşturmaya yeni başlıyorsanız, zaman zaman YouTube kanalınızın ve videolarınızın erişiminin düşük olduğunu görerek başarısız olduğunuzu düşünebilirsiniz. Ancak akılda tutulması gereken bir nokta, her kanalın bir noktada sıfır görüntüleme ve abone ile başlamasıdır.

Öyleyse, aynı konudaki diğer videoların çok sınırlı sayıda görüntülemesi varken, bazı videolar nasıl milyonlarca görüntüleniyor? Bunun cevabı basit: YouTube SEO. Doğru SEO stratejisi ile siz de YouTube izlenmelerini ve abonelerinizi artırabilirsiniz. Bununla birlikte, YouTube SEO’nuzu optimize etmek için bilmeniz gereken 9 ipucu bulunuyor. Hadi hemen öğrenelim ve uygulamaya başlayalım!

1. Anahtar Kelimeler Seçmeye Odaklanın

Her video için birkaç tane anahtar kelime oluşturmak onların sıralamalarını iyileştirecektir. Tüm arama motorları, en alakalı sonuçla aynı arama yöntemini kullanır. YouTube için de bu durumda aynı. YouTube’da bazı büyük görüntülü videoları aradığınızda, videonun neyle ilgili olduğunu açıklamak için cümleler yerine belirli anahtar kelimelere odaklandıklarını fark edeceksiniz. YouTube ya da değil, anahtar kelimeler kitlenizin nihai erişimini belirleyecektir. Videolarınız için popüler anahtar kelimeleri bulmak için Ahrefs, SEMrush ve Keywordtool gibi araçları kullanabilirsiniz.

2. Video Başlıklarını Optimize Edin

Anahtar kelimelerinizi seçtikten sonra, artık YouTube sıralamanızı yükseltmek için videonuzu optimize etmenin yollarına odaklanabilirsiniz. Bunu yapmanın en iyi yollarından biri, bu anahtar kelimeleri videonun başlığında kullanmaktır. Bununla birlikte, her dakika binlerce videonun yayınlanmasıyla, başlıktaki anahtar kelimeler izleyicilerinize ulaşmak için yeterli değil.

Videolarınızı ilgi çekici ve davetkar hale getirmelisiniz. Değerli bir şey vaat eden başlıklar, izleyiciler için en çekici olabilir. Örneğin, “gerçekten işe yarayan 10 hayat hilesi” gibi bir başlık değerli bir şey vaat ediyor, bu nedenle kullanıcıların izlemeye ilgi duyması daha olası olacaktır.

3. Video Açıklamalarını Optimize Edin

Videolarınızın başlıklarını optimize etmenin yanı sıra, videolarınızın açıklamalarını da optimize etmeniz gerekiyor. Başlık esas olarak potansiyel bir izleyicinin dikkatini çekmeye yöneliktir; ancak, iyi açıklamalar videonun gerçekte ne hakkında olduğunu açıklamaya yardımcı olabilir.

YouTube, açıklamaların ilk 125 karakterini gösterecektir. Bu nedenle 125 yazmak yerine, 250 karakterden oluşan bir açıklamanın olması önerilir. Ayrıca, en önemli anahtar kelimelerinizi video açıklamasının başına yerleştirirseniz, başarılı bir YouTube SEO çalışmasına imza atabilirsiniz.

4. Doğru Video Etiketlerini Ekleyin

Başlığınızı ve açıklamanızı optimize ettikten sonra, anahtar kelimelerinizi video etiketi bölümüne de yerleştirebilirsiniz. Video etiketleri, YouTube’da videoların açıklamalarında görülmez. Bu nedenle, izleyiciler etiketlere neleri dahil ettiğinizi görmeyecekler. Anahtar kelimelerinizle ne kadar çeşitli olursanız, videonuzun YouTube arama listelerinde görünme şansı o kadar yüksek olur. Bundan dolayı da anahtar kelimeleri ve benzer varyasyonlarını eklemekten çekinmeyin.

5. İlgi Çekici Bir Senaryo Oluşturun

Senaryoya ne gerek var diye düşünebilirsiniz. Senaryoların konuşurken tahta ve robotik duygular verdiğini ve bir konuşmanın doğal ve kendiliğinden çıkması gerektiğini düşünebilirsiniz. Tüm bunlar doğru olsa da, bir senaryo yazmak size doğal ve spontane görünmek için daha iyi bir şans verirken, dikkatleri dağılmamak ve görüntüleyenleri kaybetmemenizi sağlar.

6. İnsanların İzlemeye Devam Etmesini Sağlayın

Bir kişi videolarınızı ne kadar uzun süre izlerse, kanalınız o kadar “görüntüleme” alır. Bu nedenle izleyicilerinizin izlemeye devam etmeleri önemlidir. Ancak, çoğu izleyicinin sahip olduğu en büyük sorunlardan biri, içeriğin her zaman ilgi çekici olmamasıdır. İçeriğinizi daha ilgi çekici hale getirmek için animasyon ve şakalar gibi şeyler ekleyebilir, böylece oluşturduğunuz içerikle kendinizi daha ilişkilendirilebilir hale getirebilirsiniz. Bu önemli noktalara dikkat ederek, YouTube kanalınızın genel sıralamasını iyileştirin.

7. Hedef Kitlenizle Etkileşim Kurun

Neredeyse her başarılı içerik oluşturucunun neden videoyu şu birkaç ifadeyle bitirdiğini biliyor musunuz: “Bu videoyu beğendiyseniz, beğenin, paylaşın ve daha fazla içerik için abone olun …”

Bunun nedeni, SEO’nun izleyicilerin katılımından etkilenmesidir! Videolarınız beğeni, yorum veya paylaşım gibi herhangi bir etkileşim aldığında, izleyicilerin bu içeriği beğendiğine dair YouTube’a güçlü bir sinyal gönderir. YouTube daha sonra izleyicilere izlemeleri için daha fazla videonuzu önerecektir.

8. Hedef Kitlenizle Sosyal Olarak Bağlantı Kurun

YouTube videonuzu ve YouTube kanalınızı olabildiğince çok sosyal platformda paylaşmanız da önemlidir. Videolarınızı ve kanalınızı Facebook, Twitter, Instagram ve çok daha fazlası gibi sosyal medyada paylaşabilirsiniz.

9. Kapalı Altyazıları Ekleyin

Daha önce de söylediğimiz gibi, kanalınız ne kadar çok görüntüleniyorsa o kadar iyidir. Videonuzu düzgün bir şekilde duymalarına veya görmelerine izin vermeyen çeşitli fiziksel engelleri olan birçok insan var. Bu kişilerin rahatlığı için videolarınıza altyazı ekleyebilirsiniz. YouTube’un otomatik olarak kapatılan bir altyazı sistemi olmasına rağmen, mükemmel değildir ve kötü bir deneyime yol açabilir. Kapalı altyazılar, farklı dillerdeki insanlar için de kullanılabilir. Bu altyazılar sayesinde, YouTube videolarının izlenmesini ve paylaşılmasını artırabilirsiniz.

Aşağıdaki içerikler de ilginizi çekebilir: 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X