Sosyal Medya

Video Konuları | E-Ticaret Siteniz için Video İçerik Önerileri

E-ticaret siteniz ile daha fazla kişiye ulaşmak istediğinizde çeşitli işe yarar yöntemlere ihtiyaç duyarsınız. Çoğu çalışmada genellikle görsel ve işitsel içerikler kullanılmaktadır. Özellikle video kaynaklar etkileşim alanı ve gücü açısından yaygın olarak tercih edilmektedir. İstediğiniz verimi alabilmek adına kullandığınız videolarda kullanıcıların dikkatini çekecek içeriklere yer vermeniz gerekecektir. Bu nedenle video konuları seçimlerinizde farklı fikirler üzerinde durmalı, farklı hedef kitlelerine hitap edecek başlıklar belirlemelisiniz. Bunu yaparken sosyal platformlarını yakından takip etmeli ve insanların ne tür içeriklere daha fazla ilgi gösterdiğini belirlemelisiniz. Bu sayede alacağınız geri dönüşler günden güne artacaktır. 

Peki sürekliliği nasıl sağlayacaksınız? E-ticaret siteniz için video konuları seçerken dikkat etmeniz gereken noktalara göz atalım.

Bkz. **Video Düzenleme ve Üretimi Trendleri 2021’de Ne Olacak?

1.Ürün İncelemeleri

En çok tercih edilen video konuları arasında yer alan ürün incelemeleri pek çok kullanıcının ilgisini çekmektedir. Tanıtıcı ve öğretici şekilde hazırlayacağınız bu içeriklerde ürüne dair işe yarar detaylara yer verebilirsiniz. Bu amaçla ürün/hizmetin kullanım alanlarını, özelliklerini, fiyat aralığını ve buna benzer detayları paylaşarak izleyicilerin satın alma kararlarını destekleyebilirsiniz. Bu videoları hem ürün sayfalarınızda hem de sosyal platformlarında paylaşarak daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

Bkz. **Ürün Videoları Neden Önemli ve Nasıl Hazırlanmalı?

2.Yeni Ürün Tanıtımı

Web sitenize trafik çekmenizi sağlayacak olan yeni ürün tanıtımları için videolar hazırlayabilirsiniz. Videoların süresini tercihinize göre belirleyebilirsiniz. Burada önemli olan nokta kullanıcıların ilgisini çekmeniz ve onları sitenize yönlendirebilmenizdir. Satın alma düşüncesini teşvik etmeniz de videolardan beklenen performanslar arasında yer almaktadır.

3.Soru Cevap

Gün geçtikçe daha da popüler hale gelen soru cevap videoları kullanıcıların aktif katılımını sağlamakta ve insanların ilgisini canlı tutmaktadır. Özellikle sosyal medya platformları üzerinden canlı olarak yapılan bu tür videolarla, takipçileriniz ve siteniz arasındaki etkileşimi arttırabilir, hedef kitlenize daha hızlı şekilde ulaşabilirsiniz. Ayrıca kullanıcılarınıza anlık geri dönüşler yapmanız memnuniyetin her zaman yüksek olmasını sağlayacaktır.

Bkz. **En İyi ve Ücretsiz Stok Video Siteleri

4.Rehber Videolar

Adından da anlaşılacağı üzere kullanıcılarınıza belli bir konu hakkında bilgi verici video içerikler hazırlayabilirsiniz. Bu içeriklerde ürünün nasıl kullanılacağını anlatabilir, bir konu hakkında bilgilendirme yapabilir, önemli ipuçları verebilir ve kullanıcı deneyiminin her zaman yüksek olmasını sağlayabilirsiniz. Hazırlayacağınız bu rehber videolar yararlı içerikler olduğundan kullanıcılar arasında yayılma hızı daha fazla olacaktır. Özellikle sosyal medya platformları en hızlı dönüş getiren mecralar arasındadır. Bu sayede hedef kitlenize ulaşabilir, hatta daha fazla kişiye erişebilirsiniz. Marka bilinirliğinizin artması da bu sayede mümkün hale gelecektir.

Bkz. **Video Slider Nedir? E-Ticaret Sitesine Video Slider Eklemenin Faydaları

5.Etkinlik Videoları

Etkinlik videoları aracılığıyla hizmet alanınızla ilgili bir etkinliğe katıldığınıza ya da bu tür etkinliklere sponsor olduğunuza dair bilgilendirme yapabilirsiniz. Böylece kendi hesaplarınızdan duyuracağınız bu tür etkinliklerin, özet ve en önemli kısımlarını kullanıcılarınıza iletebilirsiniz. Etkinlikle birlikte yaptığınız çalışmalarla ilgili kısa bilgilere de yer vererek, insanların sizinle ilgili daha fazla fikre sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Böylece etkileşim oranınız ve trafiğiniz artacak, kullanıcı deneyiminiz yükselecektir. Elde edeceğiniz geri dönüşlere göre etkinliklerinize ilerleyen süreçte yön verebilirsiniz.

Bkz. **5 Adımda E-Ticaret Ürün Videoları Hazırlama

6.Kutu Açılım Videoları

En çok tercih edilen video konuları arasında yer alan kutu açılımları temel olarak ürünlerin tanıtım ve incelemesine dayanır. Bundan farklı olarak videolarda ürünün paketine ve dış görünümüne de detaylı şekilde yer verilmektedir. Bu sayede kullanıcılar ürünün satın alımından kullanımına kadar geçen tüm süreçle ilgili bilgi sahibi olacaktır. Yapılan araştırmalara göre bu tür videolar internette en çok izlenen içerikler arasında yer almaktadır. Çoğu kullanıcı ürün satın almadan önce kutu açılım videolarını incelemekte ve ürünlerle ilgili tüm bilgilere hakim olmaktadır. Siz de bu videolar sayesinde takipçilerinizde olumlu izlenimler bırakabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X