E-ticaret Sitesi Tasarımı

Video Slider Nedir? E-Ticaret Sitesine Video Slider Eklemenin Faydaları

E-ticaret sitelerinde kullanıcıların ilgisini çekecek içeriklere yer verilmesi gerekir. Ancak web sitenizde kullandığınız içerikler, görsel içermediği sürece yeterli etkiyi yaratmanız mümkün olmayabilir. Ürünleriniz, site tasarımınız ya da ürün fiyatlarınız ne kadar iyi olursa olsun kullandığınız görsel araçlar ziyaretçilerin ilgisini çekmediği takdirde aradığınız etkileşime ulaşmanız uzun bir sürece yayılacaktır. 

E-ticaret sitesi sahipleri, müşterilerinin beklentisini karşılayan ve dikkat çekici görseller kullanarak talep edilme oranını artırabilir. Kullanacağınız görseller; marka imajınızı, ürün veya hizmet anlayışınızı tanıtmanıza fırsat verir. Günümüze kadar slider oluşturma ürün fotoğrafları ile yapılıyordu. Şimdilerde ise video slider ile daha etkili bir web sitesi tasarımı yaratabilirsiniz.

Video Slider Nedir?

Video slider, sabit görseller yerine kısmi ve tamamen video içeriğiyle hazırlanan slider türü olmaktadır. Video slider’da sitenize katkı sağlayacak her içeriğe yer verebilirsiniz. MP4, Vimeo veya Youtube videoları, video slider’da bulabileceğiniz en yaygın video türleridir. 

Moda e-ticaret sitelerinde daha sık kullanılan video slider, her e-ticaret sitesi için uygulanabilir. Tek bir görsel veya video yerine, video slider kullanarak da fazla avantaj elde edebilirsiniz. İçeriğinizi parçalara ayırarak kullanıcıların aradıklarını daha kolay bulmasını sağlayabilirsiniz. 

Örneğin, referanslarınızı göstermek için video slider oluşturduğunuzda her referansınız için bir video hazırlayın

Böylece kullanıcılarınız; 

  • Kaç referansınız olduğunu öğrenebilir,
  • Ürün/hizmetinizi kullanan kişilerin memnuniyet oranlarını görebilir,
  • İstedikleri sıra ile videoları izleyebilir.

Video Slider Uygulamasının Tercih Edilme Nedenleri

İnsan gözü hareketli nesnelere anında tepki verir. Bu nedenle video içerikler en iyi gösterim araçlarından biri olmaktadır. Düşünün, şimdiye kadar ki en iyi ürününüzü sunmak ve kullanıcılarınıza ürününüzün ne kadar harika olduğunu göstermek istiyorsunuz. Peki bunu nasıl yapacaksınız?

Web sitenize ürün/hizmetinizi gösteren bir video ekleyin ve hakkında açıklama yapın. Yalnızca bir dakikalık video dahi, yazılı metinlerin veya görsellerin göreceği etkiden daha hızlı fazlasını yaratır. Kullanıcılarınız çok hızlı okuma yapmadığı sürece hazırlayacağınız içerikler SEO açısından getiri sağlayacaktır. Ancak video içeriklerde etkileyici bir anlatım ve görsellerle birlikte sitenize uğrayan her kullanıcının dikkatini çekebilirsiniz.

Web Siteniz için Video Slider Eklentisini Nasıl Bulabilirsiniz?

Video slider oluşturmak ve web sitenize eklemek için WordPress eklentilerini kullanabilirsiniz. Seçeceğiniz eklentide hangi işlemleri yapabileceğinizi ve uygulama adımları iyi değerlendirmeniz gerekir. Videolarınızı, hangi video uygulamalarını kullanarak oluşturacağınız önemlidir. Örneğin, Youtube aracılığıyla video oluşturmak istediğinizde seçtiğiniz eklentinin bunu desteklemesi gerekmektedir. Ayrıca eklentide yer alan özelleştirmeler yapmak istediğiniz sunumları dilediğiniz biçimde oluşturmanıza izin vermeli.

Eklentinin sunacağı özelleştirmelerinin yanı sıra fiyat açısında bütçenize uygun olması gerekir. Eğer bunun için ekstra bir bütçe ayırmak istemiyorsanız ücretsiz eklentilerden faydalanabilirsiniz. Daha da kolay bir yol seçmek isterseniz, Kobisi’den destek alabilirsiniz. Web sitenizi Kobisi’de açtıysanız video slider aracını kulanmaya hemen başlayabilirsiniz. Halen daha e-ticaret sitenizi açmadıysanız Kobisi e-ticaret sistemine ücretsiz üye olmak için tıklayın.

Kobisi ile Video Slider Oluşturma

Kobisi e-ticaret sitesi sahibi kullanıcılarına video slider oluşturma konusunda kolaylık sağlıyor. Ana sayfanızda yer alacak slider’ınız için yapmanız gereken işlemler oldukça kolay.

Kobisi e-ticaret sayfanıza giriş yaptıktan sonra;

  • Tasarım’a tıklayın
  • Anasayfa Slider’ı seçin
  • Yeni slider’a tıklayın
  • Açılan sayfada; Başlık, Link (opsiyonel), Tarih Aralığı (opsiyonel), Pozisyon, İçerik Tipi’ni seçin
  • Dosya seç kısmından daha önceden hazırladığınız video içeriği seçin
  • Açıklama kısmını doldurun
  • ve Kaydet butonuna tıklayın

Slider’ınızı kullanmaya başlayabilirsiniz!

Kobisi slider oluşturma eklentisini kullanarak e-ticaret sitenizde etkili bir profil yaratabilir ve marka imajınızı öne çıkarabilirsiniz. Kullanıcılarınızın dikkatini çekecek video slider’larla ürün/hizmet tanıtımlarınızı vurgulayıcı görsel içerikler hazırlamaya başlayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X