E-Ticaret

Yeni Yılda Pazarlama Stratejilerinizi Değiştirin! Video İçerik ve Pazarlama Nedir?

Teknolojinin ilerleme hızına en iyi ayak uyduran mecralardan birisi şüphesiz dijital pazarlama alanıdır. Tüketiciler açısından dijital mecra gittikçe daha kolay erişilebilir hale gelmektedir. İnsanların içeriklere erişim noktasında hemen hemen hiçbir zorlukla karşılaşmıyor olmaları, kullanıcıları içerik bağlamında seçici olmaya itmiştir. Bu durum ise üretilen içeriklerin de günden güne bir değişim ve dönüşüme uğramasına sebep olmaktadır.

Metinsel ve görsel içerik pazarlama ögelerinin yanı sıra video içerik üretmek son dönemlerin en etkili müşteri etkileşim trendlerindendir. Çünkü sadece teknolojik unsurlar değil aynı zamanda müşterilerin internet kullanım alışkanlıkları ve içeriğe göre edindikleri deneyim de değişmiştir. Bu bağlamda video içerik üretiminin hem üretici hem de tüketici açısından pek çok avantajı bulunmaktadır.

Video içeriklerin fotoğraf ve metin içeriklerine göre daha kolay üretilebilir olması içerik yaratıcıları açısından büyük kolaylık sağlamaktadır. Hem metinsel, hem görsel hem de işitsel ögeleri de içinde barındırabilen video içerikler dinleyiciyle anlatıcı arasında daha etkili iletişim kurulmasını sağlamaktadır. Video içeriklerin kolay ve hızlı tüketimi ise bu materyallerin tüketiciler açısından da daha avantajlı olmasını sağlamıştır. Dolayısıyla günümüzde etkili bir trend olan video türündeki interaktif içeriklere yatırım yapmanız dijital pazarlama dünyasına ayak uydurmanıza yardım edecek ve bu mecrada yerinizi sağlamlaştırmanıza imkan sağlayacaktır.

Video İçeriklerin İlerleme Politikası

2019’da web trafiğinin önemli bir kısmını oluşturması beklenen video içeriklerini birçok farklı pazarlama kanallarında kullanabilirsiniz. Örneğin e-posta reklamcılığı ile müşterilerinize video içerik sunmak tıklanma oranlarınızda ciddi artışlar sağlayacaktır. Video içerikler, blog yazısı veya sadece tek görsel kullanılarak hazırlanan pazarlama unsurlarına göre daha etkilidir. Özellikle Youtube gibi video yayımlama mecralarında yayınlayacağınız interaktif içerikler daha etkili bir sistemdir. Bu şekilde reklamlardan olumlu ve hızlı dönüşler almanız daha yüksek olasılıktır.

Video İçeriği Hazırlarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Videolarınızı hazırlarken dikkat etmeniz gereken en temel unsur videonuzun ortalama ilk 10 saniyesinde tüketicinin ilgisini çekmesi gerekliliğidir. Bu sürenin uzun tutulması kullanıcıların videodan ayrılma eğilimlerinin artmasına dolayısıyla ürün veya hizmetinizden vazgeçmelerine sebep olmaktadır. Bu kısa süre zarfında videonuzun konusunu en çarpıcı şekilde izleyici tarafa aktarmalı ve onlarda video içeriğinizi izlemelerine dair merak uyandırmalısınız. Yani videonuzun başlangıç kısmında -bu süre videonuzun toplam uzunluğuna göre değişmekle birlikte- satış hedefinizi gerçekleştirmek üzere kurulu pazarlama tekniklerinden yararlanmaktan ziyade müşterinize hikayenizle ilgili ilgi çekici ipuçları vermeli ve dikkatlerini çekmelisiniz.

Google’dan sonra en çok kullanılan video arama motorlarından birisi olan Youtube üzerinden ürün ve hizmetlerinize uygun açıklayıcı ya da inceleme videoları yükleyerek kullanıcılarınızın dikkatini çekebilirsiniz. Yapılan istatistiklere göre ürün inceleme gibi deneyim içerikli videolarınızda canlı video içerik türünü kullanmanız kullanıcılarda güven unsurunu arttıran bir etmendir. Güven unsuru ise kullanıcıların birer sadık müşteriye dönüşmesinde çok önemli rol oynamaktadır.

Videolarınızda kaliteli bir çekim yapılması ve anlaşılabilir düzgün ses sistemi kullanılmasının çok önemli olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Fakat bahsettiğimiz video oluştururken dikkat edeceğiniz fiziksel etmenlerin yanı sıra ürettiğiniz videonun satışını yapacağınız ürün veya sunduğunuz hizmetlerle ilişkili olması ve özellikle açıklama kısımlarında doğru anahtar kelimelerin kullanımı, bu içeriklerin arama motorlarında çok daha üst sıralarda çıkmasını sağlamaktadır. Çünkü arama motorları videolarınızı bu şekilde tanımakta ve anlamlandırmaktadır. Sadece açıklama kısımları değil aynı zamanda ses tanıma sistemleri ile videoda kullandığınız işitsel içerikler de tanınmakta ve işlenmektedir. Dolayısıyla bu durum SEO çalışmalarınıza da katkı sağlamaktadır. Böylece sunduğunuz ürün veya hizmetler için yeni hedef kullanıcı kitlenizi genişletebilir ve çok daha fazla sayıda kullanıcıya ulaşabilirsiniz. Dolayısıyla video pazarlama tekniği doğru içerikler üretilip doğru pazarlama stratejileriyle kullanıldığında ve doğru hedef kitleye ulaşabildiği takdirde satış hedeflerinizi tutturmanıza katkı sağlayacaktır.

Kobisi’de Video İçerik İmkanı!

Kobisi e-ticaret altyapı sisteminde yüklediğiniz tüm ürünler için Ürün Tanıtım Videolarını kolaylıkla yükleyebilirsiniz. Böylece müşterileriniz için ürün tanıtımında görsel ve metinsel açıklamaların yanında tanıtıcı ve açıklayıcı video içerikler de sunarak hem ürününüzü pazarlarken daha interaktif bir seçenek kullanmış olur hem de tüketicilerinizin satın alma deneyimlerini geliştirmelerine yardımcı olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X