E-ticaret Sitesi Tasarımı

E-Ticaret Sitelerinde Hangi Web Sayfaları Olmalıdır?

E-ticaret sitelerinde olması gereken sayfalar firma ile ilgili bilgiler sunar ve mevcut e-ticaret sitesinin ne ile alakalı olduğunu gösterir. Bu nedenle web sitesi hazırlarken bu sayfalara ekstra özen göstermelisiniz. Özellikle içerik hazırlama ve tasarım sürecinde ilgili sayfaları öncelikli olarak ele almalısınız. Kullanmanız gereken web sayfaları şunlardır:

1. Ana sayfa

E-ticaret siteleri için en önemli sayfalardan biri olan ana sayfa akla ilk gelen sayfadır ve bir sitenin vitrini gibidir. Bu nedene tüketiciler siteye girdiğinde ana sayfa dikkat çekici olmalı ve bu bölümde firmanın ürün grupları ile hizmet çeşitleri yer almalıdır.

Sitenizin ana sayfa bölümünde hizmetleriniz, ürünleriniz ve markanızla ilgili hem akılda kalıcı hem de anlaşılır içerikler kullanmalısınız. Bunlara ilave olarak fotoğraflar ve eyleme çağrı mesajları da tercih edebilirsiniz. Rakip firmalardan ne tür farklarınız olduğunu, niye sizi tercih etmeleri gerektiğini ve hangi sorunlara çözüm sunduğunuzu göstermeniz hedef kitlenizi genişletecektir. Buna ortaya koyan ürün fotoğrafları ve sloganlar seçebilirsiniz.

Bkz. **Kârlılık Oranı Az ama Web Site Trafiğiniz Yüksek mi?

Web sayfası düzenlemelerinde fotoğrafların seçilmesi ve kullanılması da öneme sahiptir. Bunun için çözünürlüğü ve kalitesi yüksek olan fotoğraflar tercih etmelisiniz. Böylece ürünleriniz daha net bir şekilde anlaşılacaktır. Kaliteli ve doğru seçimler yapmanız ziyaretçilerin daha fazla ilgisini çekmenizi sağlayacaktır. Bu sayede alacağınız geri dönüşleri de artırabilirsiniz.

Bkz. **SEO Dostu Slider ile Etkili Web Sayfaları Oluşturma

2. İade Politikası

Web sitenizde iade politikası sayfası oluşturmanız içerik ve tasarım hazırlama aşamasında önemlidir. Bu amaçla tüketiciler için kullanılacak olan iade koşullarını ve şirketin bununla ilgili uyguladığı politikaları daha net şekilde ifade etmelisiniz.

Tüketiciler iade politikası kısmına rahatça ulaşabilmelidir. Ödeme sayfası kısmında da iade koşullarına dair linkleri paylaşarak alışveriş yapan ya da yapacak olan tüm tüketicilerin bunlara ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Bu aşamada iade politikası oluştururken dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Böylece sitenizi ziyaret eden kişilerin kullanıcı deneyimi daha yüksek olacaktır.

3. Hakkımızda Sayfası

Web sitelerinin olmazsa olmazları arasında yer alan hakkımızda sayfası siteyi ziyaret eden kullanıcılara firma ile ilgili bilgiler verir. Bu kısımda vizyonunuzu anlatabilir, kendinizi tanıtabilir, tarihinizden ve hikayenizden bahsedebilirsiniz. Hakkımızda bölümü şirketin tanıtılması için ayrılan kısımdır. Bu sayede markanızla ilgili daha fazla bilgi almak isteyen ya da markanızı daha önce duymamış olan kullanıcılara daha etkili şekilde ulaşabilirsiniz. Bu bölümde açık, net ve anlaşılır bilgilere yer vermeniz tüketicilerde güven duygusu oluşturmanızı da sağlayacaktır. Eğer sitenizde hakkımızda kısmına yer vermezseniz bu durum tüketiciler üzerinde olumsuz bir izlenime sebep olabilir.

Bkz. **Web Site Tasarımı 2021’de Nasıl Şekillenecek?

4. Kullanım Koşulları

Web sitelerdeki önemli sayfalar arasında yer alan kullanım koşulları tüketicilerin e-ticaret alışverişleri sırasında hangi şartlara uymaları gerektiğini gösterir. Bu bölümde tarafınızca sunulan hizmetlerin kapsamı, tüketicilerin sorumlu oldukları konular ve marka olarak uymanız gereken sorumluluklar gibi bilgiler yer alır. Ödeme aşamasına gelen tüketicilere bu koşulları göstermeniz ve okumalarını sağlayarak bunları onaylatmanız gerekir. Bu koşullar hem tüketici hem de e-ticaret firmasının yükümlülüklerini ifade ettiğinden dolayı büyük öneme sahiptir.

Bkz. **Web Sitesi Taşıma | Nedenleri ve Süreç

5. İletişim Sayfası

Tüketicilerin firmanıza nasıl ulaşacağını gösteren iletişim sayfası irtibat için kullanılacak kanalları içerir. Bu kısımda telefon numarası, eposta adresi, sosyal medya hesapları gibi bilgilere yer verebilirsiniz. İletişim sayfasında açık adres ile ürünler iade edilirken kullanılacak olan adres de açık şekilde belirtilmelidir.

Bkz. **Rekabet Analizi Nedir? | 7 Adımda Rakiplerinizi Tanıyın

6. Sık Sorulan Sorular Sayfası

Tüketicilerin merak ettikleri sorulara yanıt bulmalarını sağlayan e-ticaret sitesi sık sorulan sorular sayfası hizmetleriniz, ürünleriniz ve markanızla ilgili olmalıdır. Bu bölümde kullanıcıları temel konular ile ilgili bilgilendirmelisiniz. Böylece müşteri hizmetlerinizin üzerindeki yük biraz daha hafifleyecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X