Finansal Yönetim

Kârlılık Oranı Az ama Web Site Trafiğiniz Yüksek mi?

Yapacağınız birkaç önemli çalışmayla e-ticaret sitenizde trafiğinizi ve kârlılık oranınızı arttırma hedefinize ulaşabilirsiniz. Eğer sadece trafiğiniz artıyor ve kârlılık oranı aynı kalıyorsa, bu durum bazı konularda hata yaptığınızı göstermektedir. Hatanın kaynağının ne olduğunu anlamanız için de atılan her bir adımı tekrar gözden geçirmeniz gerekir.

Örneğin, sürekli indirim yapmak, ilerleyen dönemde firmanızın iflasa sürüklenmesine neden olabilir. Piyasada tam rekabet koşullarının geçerli olması nedeniyle bazı dönemlerde fiyat indirimlerine gidebilirsiniz tabii ki. Fakat bunu maliyetlerinizi ve gelirlerinizi dengede tutarak yapmanız gerekir. Ayrıca ürünlerinizin sürekli indirimde olması, kâr payının azalmasına neden olurken, zaman içerisinde müşterilerin gözünde değer kaybetmenize yol açabilmektedir.

Bkz. **Sabit Fiyatlarla Satışlarınızı Artırın! | İndirimsiz Satış Taktikleri

Bkz. **Sanal Mağaza Açmak İsteyenlere Tavsiyeler

Kârlılık Oranını Artırmak

Kârlılık Oranı Nasıl Arttırılır?

E-ticaret sitenizin kârlılık oranlarını arttırmak için birkaç noktaya öncelik vermelisiniz. Bunun için profesyonel hizmet almanız süreci daha başarılı şekilde yönetmenizi sağlayacaktır. Şimdi de yapabileceğiniz çalışmaları 6 başlıkta ele alalım.

1. Sitenizdeki Görselleri Daha Kaliteli Hale Getirin.

Yapılan araştırmalara göre sitedeki görsellerin yüksek kalitede olması ziyaretçileri satın almaya teşvik etmektedir. Bu alanı mağaza vitrini olarak düşündüğünüzde ne kadar özen göstermeniz gerektiğini daha net görebilirsiniz. Online alışverişlerde ürünlerin müşterilere pazarlanmasındaki en büyük etkenlerden biri ise görselin detaylı olmasıdır. Böylece alıcılara güven veren ürün daha fazla satın alınmaktadır.

Bkz. **Site Görselleri Nereden Elde Edilir ve Nasıl Düzenlenir?

Site Tasarımı

2. Mobil Uyumlu Tasarımınızın Gelişmiş Olmasını Sağlayın.

Günümüzde akıllı telefon ve internet kullanıcılarının sayısı gün geçtikçe artmakta olup pek çok kişi alışverişini telefondan yapar hale gelmiştir. Bu nedenle sitenizin mobil uyumlu gelişmiş bir tasarıma sahip olması online satışlarınızın sorunsuz ve hızlı tamamlanmasını sağlayacaktır. Örneğin, kârlılık oranınızı arttırmak adına mobilde buton renkleri ve boyutlarının düzenlenmesi, rahat okunabilen yazı karakteri girişi, mobile uygun görsel seçimi, işe yaramayan öğelerin kaldırılması gibi çalışmalar yapabilirsiniz.

Bkz. **Siteniz Neden Mobil Uyumlu Olmalıdır? Mobil Sitede Dikkat Etmeniz Gereken İpuçları

Kâr Artırma

3. Sitenizin Navigasyonunu Gözden Geçirin.

Site navigasyonu yani menü kullanımı ne kadar rahat olursa ziyaretçilerinizin memnuniyet düzeyi de o kadar artacaktır. Kullanıcılar ürünlere ulaşmak için bu menüyü kullanacağından hem boyut hem de içerik olarak yeterli navigasyon tanımlamalarının yapılması gerekir. Örneğin ilgili ürünleri bir kategoride toplayarak insanların o ürünlere daha hızlı ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Çünkü oluşturacağınız doğru ve ilgi çekici menü yapıları ziyaretçilerinizin sorun yaşamadan alışverişlerine devam etmelerini sağlayacaktır. Buna bağlı olarak ilerleyen zamanlarda kârlılık oranlarınız artacaktır.

Bkz. **Müşterileriniz Hangi Sayfada Sitenizi Terk Ediyor?

Bkz. **E-Ticaret Sitelerinde Landing Page Tasarımı

Müşteri Güveni

4. Güvenilirliğini Arttırın.

İnternet alışverişlerinde site sayısı fazla olduğundan kullanıcılar kendilerine güven veren siteleri daha fazla tercih etmektedir. E-ticaret piyasasındaki kâr oranları ise güvenilirlik durumu ile doğru orantılı ilerlemektedir. Bu nedenle insanların gözünde daha güvenilir hale gelmek ve böylece kârlılık oranı artışı sağlamak adına “Hakkımda” kısmını detaylandırmalı, iletişim bilgilerinizi açıkça ifade etmeli, insanlara sosyal kanıt sunmalı ve sitenizde kaliteli görsellere yer vermelisiniz.

Bkz. **E-ticaret Sitelerinde Güvenliğin Önemi

Bkz. **İnternette Kredi Kartı ile Güvenli Alışveriş Nasıl Yapılır?

5. Gereksiz Sayfaları Footer Kısmına Taşıyın.

Sitenizin ana sayfasında kullanıcıların ilgisini çekecek öğelere yer vermelisiniz. Örneğin, ilk bakışta görünen “sipariş takibi, blog, sıkça sorulan sorular, hakkımızda, iade politikamız” gibi kısımların biraz daha arka planda olmasını sağlayabilirsiniz. Kullanacağınız üst menünün ürün ve satış odaklı olması ziyaretçilerinizi ürün satın almaya teşvik edecektir. Böylece yapacağınız her satışta kârlılık oranı artışına sahip olabileceksiniz.

Bkz. **Marka Nedir? | Etkili Bir Marka Oluşturma Adımları

Bkz. **E-Ticaret Firmanızı Öne Çıkaracak Marka Pazarlama Taktikleri

Bkz. **Instagram Aracılığıyla Marka Bilinirliğinizi Nasıl Arttırırsınız?

Doğru Zaman Doğru Yer

6. Markanızın Daha Fazla Tanınmasını Sağlayın.

Marka bilinirliğini arttırmak daha fazla müşteriyi de beraberinde getirir. Böylece satışlarınız da artar. Çünkü markanızı tanıyıp güvenen her bir ziyaretçi sitenizin doğal tanıtımcısı haline dönüşür ve bir anda e-ticaret siteniz trendler arasında yerini almaya başlar. Eğer sitenizin teknik ve görsel özelliklerine önem verdiyseniz her bir ziyaretçi bir ya da birkaç parça ürün satın almadan siteden çıkmayacaktır. Bu durum zaman içerisinde kârlılık oranının tahmin ettiğinizden de fazla artmasını sağlayacaktır.

İlgili yazılar:

Dijital Pazarlama ve En Çok Kullanılan Reklam Modelleri

Sosyal Medya Ağlarının Yeni Medya Üzerindeki Kullanıcılar Tarafından Etkisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X