E-Ticaret

Sanal Mağaza Açmak İsteyenlere Tavsiyeler

Günümüzde internet kullanımının yaygın hale gelmesiyle birlikte e-sanal mağaza talepleri de giderek artmaktadır. Bu nedenle ürünlerinizi satışa çıkarmak ve daha fazla kişiye ulaşmak için siz de online mağaza sahibi olabilirsiniz. Başlangıç aşamasında ise sanal mağaza nasıl açılır, şartları nelerdir, nasıl kullanılır ve buna benzer sorulara yanıt aramalısınız.

Sanal mağaza açmak istediğinizde ilk olarak ne satacağınıza karar vermeniz gerekir. Bu amaçla e-ticaret uzmanlarından destek alabilir veya dikkatli bir sektör araştırmasıyla size en uygun ürünü tercih edebilirsiniz. Buradaki püf nokta, iş planı yaparak sektöre adım atarsanız hedeflerinize daha çabuk ulaşabileceğinizdir. Bunun için belli bir bütçe planlaması yapmalı ve sitenize gerekli zamanı ayırmalısınız. Aynı zamanda vergi mükellefi olmalı ve ürünlerinizi hangi alanlarda pazarlayacağınızı seçmelisiniz. Bu amaçla farklı pazarlama yollarından faydalanabilir, örneğin n11’de sanal mağaza açmak fikrini araştırabilirsiniz. Yapacağınız e-ticaret entegrasyonu ile daha fazla kişiye ulaşabilir, satışlarınızı arttırabilirsiniz. 

Sanal mağazanızı açtıktan sonra da yapılacaklar listesi devam ediyor. Hatta mağaza isminizi duyuracağınız kısım burada başlıyor. Sektörde yer edinmek ve daha fazla kişiye ulaşmak istiyorsanız paylaşacağımız pazarlama yöntemlerinden en az 2 tanesini kullanmaya çalışın. 

1. Reklamın Gücünden Yararlanın

Potansiyel müşterilerinizi keşfetmek ve markanızı daha bilinir hale getirmek adına reklam fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Yapacağınız reklamlarla sanal mağaza açma maliyeti biraz artsa da uzun vadede elde edeceğiniz sonuçlara değecektir. Bu amaçla Google arama motorunun özel olarak geliştirdiği Google Adwords reklam hizmetinden yararlanabilirsiniz. Alternatif olarak sosyal medya reklamlarını da kullanabilirsiniz. Sanal mağazanızı sosyal medya platformları ya da geniş pazar yerine sahip olan online e-ticaret siteleri ile entegre edebilirsiniz. Örneğin Hepsiburada’da sanal mağaza açmak ve ürünlerinizi satışa sunmak isterseniz uzman bir firmadan destek alarak bu fikrinizi en doğru şekilde uygulayabilirsiniz.

Bkz. **Yeni Yılda Pazarlama Stratejilerinizi Değiştirin! Video İçerik ve Pazarlama Nedir?

Bkz. **Her Marka Neden Blog Kurmalı? | Blog Kullanımının Önemi

E-Ticarette Reklam

2. Blog İçerikleri Oluşturun

Kaliteli içeriklere sahip olmanız her zaman insanların ilgisini çekecektir. Online mağaza açmak istediğinizde SEO çalışması yapıp buna ilave olarak blog kullanırsanız hedeflerinizi gerçeğe dönüştürme şansınız artacaktır.

Açtığınız blog sayfası sayesinde mağazanızın ziyaretçi trafiğini artırmak adına içerik detaylarınıza link yönlendirme ekleyebilirsiniz. Eğer yazılarınız okunaklı, anlaşılır, özgün, bilgi ağırlıklı olursa ve görsellerle desteklenirse ziyaretçilerinizin memnuniyeti artacaktır. İnternetten sanal mağaza açmak için gerekenler hakkında araştırma yaptığınızda çok sayıda uzmanın blog önerisinde bulunduğunu görebilirsiniz.

Bkz. **Tüm Ayrıntılarıyla Kaliteli SEO Danışmanlığı

Bkz. **İçerik Pazarlaması ve İçerik Üretiminde Çok Bilinmeyen Yönler

3. Sanal Mağazanızı Çevrenizle Paylaşın

Sanal mağaza açmak için gereken belgeler ve prosedür kısmını atladıktan sonra mağazanızı duyurmanız gerekiyor. Eğer kaliteli bir firmayla anlaşma yapacak bütçeniz yoksa tanıdıklarınızdan destek isteyebilirsiniz. Yapacağınız her sosyal medya hesabı tanıtımı, size ziyaretçi kazanımı olarak geri dönecektir. Mağazanızı ziyaret eden kişileri mevcut müşteriye dönüştürmek içinse sanal mağaza açma şartları konusunda titiz davranmalı ve dört dörtlük bir site hazırlamalısınız.

4. Alıcılarınıza Ödül Verin

Sanal mağaza açmak istiyorum, diyorsanız başlangıç aşamasında sektörde yer edinmek adına hiçbir maliyetten kaçınmamalısınız. Unutmayın ki bunlar portföyünüzü genişletmek adına yapacağınız önemli çalışmalardır. Bu amaçla e-posta listenize üye olanlara ya da müşterilerinize özel hediye çekleri verebilirsiniz. Bunu bildirmek adına sosyal medya kampanyaları düzenleyebilir ve insanların sitenize ilgi göstermesini sağlayabilirsiniz. Özellikle entegrasyonlardan faydalanırken indirim ve kampanyalar için anlaşma yapabilirsiniz. Örneğin, Trendyol’da sanal mağaza açmak için başvururken indirim kuponu vb. konularda destek isteyebilirsiniz.

Sanal Mağazanızı Çevrimiçi Platformlara Taşıyın

Sanal Mağazanızı Açmak için En Uygun Yöntemi Seçin

Sanal dükkan açmak için size hem özellik hem de maliyet yönünden avantaj sağlayacak yöntemi tercih etmelisiniz. Böylece internet ortamında kendinize güvenli ve kalıcı bir yer edinebilirsiniz. Arama motorlarında ilk sıralarda yer almak, ürünlerinizi daha fazla kişiye ulaştırmak ve insanlarda memnuniyet uyandırmak adına kuruluş aşamasında e-sanal mağaza açmak isteyenlere kolay çözüm olan e-ticaret paketlerini tercih edebilirsiniz. Dilerseniz ilk etapta herhangi bir harcama yapmamak için Kobisi’de ücretsiz sanal mağaza açmak isteyebilir ve sistemin ilerleyişini gözlemleyebilirsiniz. NoFee’den Professional’a kadar, tüm paketler içerisinde, kuruluş aşamasında ihtiyacınız olan her özellik yer almaktadır.

E-ticaret paketleri ile mağazanızı açtıktan sonra entegrasyon yaparak ziyaretçi sayınızı arttırabilirsiniz. Özellikle en çok tercih edilen e-ticaret platformlarından biri olan GittiGidiyor’da sanal mağaza açmak sizi bir adım daha yukarıya çıkaracaktır. Tüm bunları kolaylıkla yapmak için alanında uzman ve deneyimli bir firma aradığınızda, Kobisi her zaman sizin yanınızda olacak!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X