e-ticaret-siteleri-icin-seo-teknikleri
E-Ticaret

E-Ticaret Siteleri için SEO Teknikleri

E-ticaret siteleri hızla artarken, reklam ve tanıtım ihtiyacı arttığı için SEO teknikleri arama motorlarında en üst sıralarda yer almanızı sağlıyor. Yani SEO sayesinde e-ticaret sitenizin reklam ve tanıtımını organik olarak yapmanız mümkündür.  E-ticaret sitesi sayısı hızla artarken rakiplerin çok olduğu ve rekabetin yoğun olduğu internet dünyasında ayakta kalmak açıkçası pek kolay değil. Rekabetin kıyasıya olduğu e-ticaret dünyasında sürekli bir dinamizm ve sirkülasyonun olması gerekmektedir. Sabit içerikli e-ticaret sitesi mantığına karşı eğer siz etkili SEO tekniklerini kullanarak yeni gelen ürünler ve hizmetler için de SEO uyumlu içerikler üretirseniz güncel kalırsınız. Güncel kalmak ise size bu yarışta büyük avantaj sağlar. Gelin birlikte sizin için hazırladığımız e-ticaret siteleri için SEO tekniklerine göz atalım.

Link Building Çalışmaları

Türkçesi link inşası olan bu kavram basit olarak başka sitelerin içeriklerinde sizin e-ticaret sitenizin linkine yer verilmesidir. Link building esasen bir referans çalışmasıdır. Dünyanın en iyi arama motoru olan Google, başka web sitelerinin sizin için link vermesini değerli bulur ve e-ticaret sitenizi böylece daha üst sıralara taşır. Örneğin küçük ölçekli bir kozmetik firmanız varsa, Google, sizin diğer siteler ile olan ilişkinizi anlamaya çalışır. Başka kozmetik firmalarının e-ticaret siteleri sizin sitenize link vermişse, Google bunu önemli olarak algılar. Eğer Vogue, Elle, Amazon gibi çok ünlü markaların web siteleri link vermişse o zaman sitenizin değeri çok daha yüksek olacaktır. Profesyonel SEO çalışmaları için link building çalışması yapmak neredeyse bir zorunluluktur.

sosyal-medya-calismalari

Sosyal Medya Çalışmaları

Sosyal medya platformlarında görünür olmak önemli SEO tekniklerindendir. Sosyal medya mecralarının ne kadar çok kullanıldığını göz önünde bulundurursanız doğal reklam için verimli alanlar olduğunu görebilirsiniz. Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, Swarm, Linkedln, Google Plus ve Tumblr gibi sosyal medya mecralarında içeriklerinizi çarpıcı görseller ile birlikte yayınlayarak etkili bir tanıtım çalışması yapabilirsiniz.

Okunabilir URL Yapısı

Okunması basit olan ve sorgu dizelerinden bağımsız olan bir URL, temiz bir URL’dir. E-ticaret sitenize yönlendirilen trafik açısından bu çok önemlidir. Bunun yanı sıra ziyaretçiler bu şekildeki URL yapısını çok daha kolay anımsar ve paylaşır. Hem kullanıcılar hem de arama motorları her zaman temiz URL’leri tercih ederler.

mobil-dostu-e-ticaret-sitesi

Mobil Dostu E-Ticaret Siteleri

İstatistiklere göre; 2014 yılı itibari ile mobil kullanıcılar ile masaüstü kullanıcıları eşit bir sayıya ulaşmıştır. Bu tarihten itibaren mobil kullanıcılar, masaüstü kullanıcılarını geçmiştir. Yani artık dünyada mobil kullanıcı sayısı hızla artıyor. Bu yüzden SEO çalışmaları yaparken mobil dostu e-ticaret sitelerinin varlığı fevkalade önem kazanıyor. Ayrıca Google mobil uyumlu web sitelerini oldukça önemsiyor.

Blog İçerik Çalışmaları

Ürünlerinizin içeriği, nasıl kullanıldığı ve fonksiyonları ile ilgili makaleler, sektörel yazılar gibi içerikleri SEO uyumlu olarak yazıp blogunuzda yayınlayabilirsiniz. Böylece hem müşterilerinizi bilgilendirmiş olacak hem de sağlam bir SEO çalışması yapmış olacaksınız. Site içi link vererek yüksek dönüşüm oranları elde etmeniz de mümkündür.

Ürün Tanıtım Metinleri

E-ticaret sitenizdeki tüm ürünlerin, alt kategoriler ve ana kategoriler için tanıtım metinleri olması gerekmektedir. Bu ürün tanıtım metinleri en az 100 kelimelik ve SEO uyumlu olarak yazılmalıdır. Ürün tanıtım metinleri açıklayıcı ve net olmalıdır. Ürün hakkında bilgi vermeli ve kullanıcıların satın alma kararlarını olumlu yönde etkilemelidir. Bu yüzden kısa ve bilgilendirici metinler eklenmelidir.

Kobisi E-Ticaret SEO Paketleri için de sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X