SEO

Tüm Ayrıntılarıyla Kaliteli SEO Danışmanlığı

Marka bilinirliği oluşturmak ve e-ticaret sitelerinin arama motorlarında öne çıkmalarını sağlamak adına SEO danışmanlığı hizmeti verilmektedir. E-ticaret firmanız için organik trafik çekmek ve daha fazla kullanıcıya ek ödemelere maruz kalmadan ulaşmak istiyorsanız SEO uzmanı seçiminde doğru kararı vermelisiniz. 

Bireysel ya da SEO ajansları aracılığıyla alabileceğiniz SEO hizmeti, etkili pazarlama stratejileri ve hedef odaklı anahtar kelime seçimiyle verimli çalışma stratejisi kazanır. Bu sayede e-ticaret siteniz internet aramalarında öne çıkar ve potansiyel müşterileriniz size daha hızlı ulaşır. E-ticaret pazarında aktif rol oynamak, doğru kelimelere ve site yapısına odaklanarak büyümek istiyorsanız SEO danışmanlığı nedir sorusunun cevabına geçelim.

**Pazarlama Bütçesinden En İyi Şekilde Yararlanmanın 6 Yolu

Sürekli Karşınıza Çıkan SEO Danışmanlığı Nedir?

İlk olarak SEO kısaltmasından başlayalım. Açılımı Search Engine Optimization yani Arama Motoru Optimizasyonu’dur. Google, Yandex, Bing vb. arama motorları tarafından sitenizin tanınması adına yapılabilecek her işi kapsar. SEO danışmanlığı ise optimizasyon çalışmalarının yürütülmesi adına verilen tüm hizmetleri içerir. Yani; SEO danışmanlığı=Daha çok kazanan e-ticaret sitesi, diyebilir miyiz? EVET! 

**Siteler için SEO ve Yerel Dizin Neden Önemlidir?

SEO araçlarını kullanarak bu çalışmaları kendiniz de yürütebilirsiniz. Ancak yapacağınız ufak hatalar, yanlış kelimelere odaklanmak veya site haritasını oluşturmadaki aksaklıklar uzun vadede sorun yaratabilir. Bu nedenle işe ilk olarak alanında uzman bir SEO ajansı ile iletişime geçmekle başlayabilirsiniz. 

E-ticaret siteleri için yapılacak çalışmalara hakim kişi ve firmalar sayesinde markanızın yer aldığı sektördeki rakipleri geçme süreci kısalır. Web sitenizin performansıyla doğru orantıya sahip olan arama motorlarında üst sıraya çıkma, kullanıcıların sizi fark etmesini sağlar. 

SEO Nasıl İşler?

SEO danışmanlığı site içi ve site dışı çalışmalarla yürütülür. Sektör ve kullanıcı isteklerine uygun içerik üretimiyle internet aramalarındaki görünürlük artırılır. Strateji oluşturma ve bu stratejileri uygulama aşamalarından oluşur. 

SEO Danışmanlığında Bulunması Gereken Hizmetler Nelerdir? 

SEO çalışmalarının doğru yürütüldüğünden emin olmak istiyorsanız barındırdığı hizmetleri bilmelisiniz. Bu sayede e-ticaret sitenizin ihtiyaçları ve ulaşmak istediğiniz hedef kitle konusunda kendi fikirlerinizi ortaya koyabilirsiniz. Demin de bahsettiğimiz üzere site dışı ve site içi olarak ayrılan SEO çalışmalarını ayrıntılı olarak ele alalım. 

**E-ticaret Sektörüne Girmek İsteyenler İçin Başlangıç Tüyoları

Site İçi SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

Site içi SEO çalışmaları, e-ticaret sitenizde yer alan tüm içeriklerin internet aramalarına uygun hale getirilmesidir. Hız, metin ekleme, görsel kullanımı ve daha birçok öğeyi içerir. İçerik üretiminin sadece kelimelerle sınırlı kalmadığı dijital pazarlama çağında yer almamız, etkili site içi SEO çalışmasının önemini kanıtlamaktadır. 

Site içi çalışmada uygulanacak temel kavramlar:

  • Site haritasını oluşturma 
  • Site haritasındaki düzenlemeleri ve prosedürleri yerine getirme
  • Site sayfaları için içerik oluşturma
  • İçeriklerde anahtar kelime, başlık ve açıklamaları belirleme
  • Başlıklarda H1, H2, H3 vb. etiketleri kullanma
  • Anahtar kelimelerin arama hacimleri, kullanılabilirliği ve içerikteki oranlarını analiz etme
  • Site hızını artırma ve kontrolünü sağlama
  • Ürün/Hizmet için yeterli bilgi ve ilgi çekiciliği sağlayan tanımlamalar yaratma
  • Mobil ve masaüstü cihazlarla uyumlu web sitesi çalışmaları yürütme
  • Güncellenen Google algoritmalarının takibini sağlama ve site içeriklerini algoritmalar doğrultusunda düzenleme
  • Tüm bu çalışmaları belirlenen tarih aralıklarında rapor haline getirerek sunma (aylık,yıllık) 

**İçerik Pazarlaması ve İçerik Üretiminde Çok Bilinmeyen Yönler

Site Dışı SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

Site içinde yapılan çalışmaları çeşitli platformlara yansıtma, web sitesi trafiğini artırma, domain ve sayfa dönüşümlerini yükseltme çalışmaları site dışı SEO hizmetlerini oluşturur. 

Site dışı çalışmada uygulanacak temel kavramlar:

  • Sosyal medya platformlarında içerik paylaşımı
  • Doğal, ürün/hizmet türüne uygun paylaşımlar oluşturma
  • Backlink, yani geri dönüşümlü link alımı
  • Görsel içeriklerle dikkat çekicilik kazandırma
  • Sitenize gelen her link ve alakalı metinin kontrolünü sağlama
  • Video içeriklerle marka bilinirliği konusunda etkili çalışmalar yürütme
  • Dijital pazarlama sektöründe hakim anahtar kelimeleri sitenizle uyumlu olacak şekilde kullanma
  • Her türlü paylaşım ve yayın etkinliğini geliştirme
  • Gelişen sektör konularını takip etme ve raporlama

SEO Çalışmaların Etkinliği Nasıl Korunur?

SEO çalışmalarında en önemli kural özgün ve nitelikli içerikler yaratmaktır. Doğal olmayan ve sadece ticari amaçlı amaçlı yapılan çalışmalar artı sağlamayacağı gibi eksi de getirebilir. Gereğinden fazla anahtar kelime kullanımı, uygunsuz sitelerden link alımı veya alakasız konu seçimleriyle hazırlanan içerikler marka imajını kötü yönde etkiler. Tüm bu çalışmaların hiyerarşi ve alaka düzeyi korunarak yapılması önemlidir. Bu nedenle sitenizin organik tabanlı ilerlemesi ve sağlam temelli olması için SEO çalışmalarında yeterli özverinin gösterildiğinden emin olun. 

**Marka Bilinirliğini Arttırmaya Yardımcı 10 Madde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X