E-ticaret Sitesi Tasarımı

Web Site Tasarımı 2021’de Nasıl Şekillenecek?

Ziyaretçilere daha iyi bir deneyim yaşatmak için web site tasarımı sürekli gelişmektedir. Önceki yıllarda var olan özellikler kullanılmaya devam ederken bunlara yenileri ilave edilmektedir. Peki site tasarımlarının yenilenme ve gelişme süreçleri sizi ve sitenizi ziyaret edenleri nasıl etkilemektedir?

2021 yılındaki gelişmelerle web siteniz kullanıcılarda olumlu bir izlenim bırakacak, akılda kalıcılığınız daha da artacaktır. Bunun için özel olarak hazırlanan web sitesi şablonları kullanarak farklı tasarımlar elde edebilirsiniz. Aynı zamanda yeni trendleri takip ederek sitenizin hep canlı ve tercih edilen bir adres olmasını sağlayabilirsiniz. Bu amaçla araştırma yaptığınızda 2021 yılında karşınıza çıkacak web site tasarımlarında şunları görebilirsiniz:

Siyah Karanlık Mod

Web sitesi nasıl yapılır diye araştırırken siyah yani karanlık moda yönelik çözümlerin revaçta olduğunu göreceksiniz. Hem akıllı telefonlar hem de bilgisayarlarda sıkça tercih edilen bu tasarımlar arayüz ya da arka plan olarak karşınıza çıkacaktır. Özellikle twitter kendi platformunda karanlık mod seçeneğini sunmasıyla insanların daha fazla beğenisini kazanmıştır. Piyasada buna örnek olacak çok sayıda platform mevcuttur. Siz de onlar gibi tasarımlarınızda siyaha yer vererek içeriklerinizin daha fazla öne çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Bkz. **Site Görselleri Bulma ve Düzenlenleme

Kişiselleştirilmiş Öğeler

En iyi web site tasarımları incelendiğinde bunlarda mükemmellikten uzak ve kişiliği daha iyi yansıtan detayların yer aldığını görebilirsiniz. Bu amaçla tasarım aşamasında fotoğraflar ve grafikler kullanarak özgün bir görünüm ortaya çıkarabilirsiniz. Özellikle markanızın kimliğinin oluşturmanız açısından bu tür detaylar büyük öneme sahiptir. Hem alışılmış hem de özgün görseller kullanarak tüketicilerin dikkatini daha iyi çekebilirsiniz. Bunları yaparken web site tasarım fiyatları ile ilgili fikir edinirseniz istediğiniz özelliklere daha uygun fiyatlardan ulaşabilirsiniz.

Bkz. **SEO Dostu Slider ile Etkili Web Sayfaları Oluşturma

Flat Design Detaylar

Web tasarım örnekleri hakkında inceleme yaptığınızda flat design detayların sıkça kullanıldığını ve böylece minimalizmin ön plana çıkarıldığını görebilirsiniz. Bu amaçla kullanacağınız iki boyutlu çizimlerde havada duran öğelere ve yumuşak gölgelere yer verebilirsiniz. Gün geçtikçe firmalar buna üç boyutlu öğeleri de dahil ederek tasarımların daha etkili hale gelmesini sağlamıştır. Özellikle web sitenizin açılış sayfasında kullanacağınız gölgeler ve öğeler kullanıcıların gözünde sizi farklı kılacaktır. Böylece site trafiğinizin artmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Bkz. **Ücretsiz Grafik Tasarımı ve Fotoğraf Düzenleme Aracı: CANVA

Sadelik ve Çarpıcı Renkler

Hazır site tasarımları ile ilgili fikir sahibi olmak istediğinizde sadeliğin biraz daha ön planda olduğunu görebilirsiniz. 2021 yılında da bu sadeliğin devam etmesi beklenmektedir. Fakat bu sadelikle birlikte, uyum içinde olması ve dikkati canlı tutması adına, çarpıcı renkler de kullanılmaktadır. Böylece sade konseptinizle istediğiz mesajları ziyaretçilerinize daha rahat iletebilirsiniz. Kullanacağınız çarpıcı renkler insanları sitenize yönlendirecek, sade tasarımınız ise göz yormayarak ilgiyi aktif tutacaktır. Ancak karmaşık tasarımlardan uzak durmanızda yarar vardır. Dilerseniz web site şablonları ücretsiz deneme özelliğini kullanarak farklı tasarımları hemen keşfedebilirsiniz.: e-ticaret-ucretsiz-deneme-surumu

Grafik Çizimler ve Fotoğraf Birlikteliği

2021 yılında da web sitesi tasarımı yapan firmalar fotoğraflar ile grafik tasarımları bir arada kullanmaya devam edecektir. Böylece sitenizde hem kişisel dokunuşlara yer verebilir hem de görsel çalışmalarınızı daha farklı hale getirebilirsiniz. Kullanacağınız grafik çizimler sitenize özgünlük kazandıracaktır. Fotoğraflar ise web site tasarımı yapma konusunda hep en iyiler arasında yer almanızı sağlayacaktır.

Bkz. **Responsive Tasarım Nedir, Ne İşe Yarar?

Beyaz Alanlı Tasarımlar

2021 yılı web site menü tasarımları trendlerine baktığınızda beyaz ya da boş alan kullanımının devam ettiğini görebilirsiniz. Böylece yapacağınız tasarım daha ferah görünecektir. Bu durum ziyaretçilerinizin kategorilerinizi ve ürünlerinizi daha iyi anlamasını sağlayacaktır. Tasarımınızın karmaşık görünmemesi sayesinde kullanıcı deneyiminiz de olumlu yönde olacak ve ziyaretçileriniz web sitenizde daha fazla zaman geçirecektir. Tasarım konusunda en iyi sonuçları elde edebilmek ve kazanç hedeflerinizi daha kısa süre içerisinde artırmak için hemen bu alanda uzman olan Kobisi ile iletişime geçebilirsiniz. 

Bkz. **Kolay E-Ticaret Sitesi Kurulumu: Hazır E-Ticaret Paketleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X